10 Ubat Sakit Perut Yang Terdapat Di Pasaran

ubat sakit perut

Sekiranya anda mengalami sakit perut akibat ketidakhadaman atau keracunan makanan, ia pastinya membuatkan anda terganggu anda kerana perlu berulang alik ke tandas. Justeru itu, pengambilan ubat sakit perut dikatakan boleh membantu melegakan kesakitan itu dengan lebih baik.

Ini merupakan senarai ubat yang ada di pasaran serta mudah didapati untuk disimpan apabila memerlukan.

Untuk membeli ubat sakit perut , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Pil Chit-Kit Teck Aun

RM0.90

Menjadi pilihan sesiapa sahaja kerana sangat popular sebagai ubat berkesan untuk masalah senak perut, cirit birit serta gejala yang berkaitan.

Ranitidine 150mg (Zantac)

NOT SOLD IN MALAYSIA

Membantu mengurangkan rasa sakit perut lebih-lebih lagi bagi mereka yang mempunyai masalah ulser perut, gastrik dan juga GERD. Ia bertindak mengurangkan rembesan asid perut.

Diphenoxylate + Atropine sulphate (Lomotil)

NOT SOLD IN MALAYSIA

Membantu mengurangkan gejala cirit birit disebabkan keracunan makanan.

Activated charcoal 250mg

RM2.00

Mempunyai fungsi yang sama dengan Lomotil, mengurangkan gejala cirit birit.

Oral Rehydration Salt (ORS)

RM20.00

ORS ini sering dipreskripsi doctor untuk anda yang mengalami cirit birit, untuk menggantikan garam yang telah hilang daripada badan agar anda kekal hidrat.

Kwan Loong Medicated Oil

RM12.50

Tidak gemar menelan biji ubat? Ini merupakan minyak sapu untuk membantu menghilangkan sakit perut anda malah boleh digunakan ketika pening kepala, hidung tersumbat serta mabuk perjalanan. Bau yang tidak lembut dan tidak memeningkan, sesuai untuk anda yang tidak suka bau minyak yang kuat.

Minyak Yu Yee Oil Cap Limau

RM6.36

See Also
eucalyptus oil

Minyak terkenal ini sering diguna untuk melegakan kembung bayi, namun ia juga sesuai untuk individu dewasa yang mengalami masalah sakit perut dan kembung.

Minyak Cap Kapak

RM14.50

Tidak perlu diperkenalkan lagi, membantu melegakan sakit perut anda. Bau yang kuat dengan wangian mint memberi sedikit kepanasan yang melegakan anda nanti.

Eno Halia

RM10.00

Paket kecil ini membantu melegakan angin dan ketidakhadaman anda. Hanya perlu masukkan ke dalam air dan minum, semudah itu!

Poi Chai Pills

RM1.20

Tidak menemui ubat seperti di senaraikan. Ubatan cina ini juga membantu melegakan sakit perut anda serta gejala yang berkaitan.

error: Content is protected !!