Now Reading
Anda kini boleh mengambil cuti “patah hati” di Jepun

Anda kini boleh mengambil cuti “patah hati” di Jepun

patah hati

Undang-undang buruh baharu di Jepun akan meminta majikan memperuntukkan hari cuti untuk pekerja yang patah hati.

Jangan anggap remeh jika teruk patah hati, 5 'gejala' ini petanda anda  berada di tahap bahaya - I-suke | mStar


Badan perundangan di Jepun bersetuju bahawa patah hati patut mengambil cuti kerja. Pekerja yang baru-baru ini mengalami patah hati boleh berhenti bekerja untuk tempoh yang singkat selagi mereka mengesahkan patah hati mereka. Majikan mempunyai hak untuk mendapatkan bukti lanjut untuk memastikan patah hati itu sah. Majikan mempunyai hak untuk menegaskan bahawa anda berjumpa profesional jika sakit hati anda teruk.

Cara Berdamai dengan Patah Hati Seperti yang Dialami Awkarin

Sesetengah tempat kerja akan menawarkan cuti kerja dari rumah tanpa sebarang jenis had pengeluaran. Jika anda menyembuhkan sakit hati anda dengan bekerja, anda boleh bekerja dari rumah atau anda boleh terus pergi bekerja seperti biasa.

Jangan Berlarut-larut, Ini Tips Atasi Patah Hati dari Pakar Cinta -  Citizen6 Liputan6.com

Keterukan patah hati dikira menggunakan perkara mudah seperti berapa lama anda bersama, apa yang anda katakan, adakah anda telah berkahwin atau adakah anda telah bertunang, berapa banyak anda bergantung kepada orang itu, berapa ramai rakan anda menyukai orang itu, anda berkongsi haiwan peliharaan bersama-sama, adakah anda tahu baki akaun bank mereka, dan sebagainya. Setiap tempat kerja akan mempunyai perisian yang mengira keterukan patah hati.

See Also
Hacks tidur
Character Illustration Of Couple With A Broke Up Icon Stock Illustration -  Download Image Now - iStock

Berbohong pada ujian patah hati boleh menyebabkan anda dipecat atau digantung kerja dan dalam beberapa kes, ia boleh menyebabkan anda ditangkap. “Adalah lebih baik untuk membiarkan orang ramai menangani patah hati mereka dengan cara terbaik yang mereka tahu, memaksa mereka bekerja boleh membawa kepada bunuh diri”. Kata seorang ahli dewan undangan.

“Saya rasa ia bodoh”. Kata seorang ahli Yakuza tingkatan. “Jika saya seorang majikan dan awak datang dengan kebodohan yang menyayat hati awak, saya akan menendang awak.

error: Content is protected !!