Now Reading
Loreal Day Cream Terbaik Untuk Wajah Yang Berseri

Loreal Day Cream Terbaik Untuk Wajah Yang Berseri

Loreal Day Cream

Loreal day cream dengan kandungan bahan aktif dapat membantu menjaga kelembapan kulit dan memberi nutrisi kulit dari dalam, serta melindungi dari sinar UV kerana mengandungi SPF. Sebelum memakai krim siang, pakai dahulu pelembap untuk kulit berminyak, kering, normal, hingga kombinasi. Selepas itu, barulah pakai krim siang yang sesuai dengan kulit anda.

Loreal Skin care bagus untuk menjaga kesihatan dan kecantikan wajah. Wajah sihat dan berseri merupakan impian semua orang terutama para wanita. Berbagai cara boleh dilakukan untuk mendapatkan kulit wajah yang cerah, sihat, dan terawat.

1. Loreal Paris White Perfect Day Cream

Loreal day cream

Dilengkapi dengan SPF 17 PA++, jadi anda tidak perlu memakai sunscreen lagi. Loreal day cream ini membantu menghilangkan bintik hitam dan meratakan warna kulit. Selain itu, ianya juga menghidrasi dan meratakan tekstur wajah. Sapukan pada muka setiap pagi setelah membersihkan muka dengan cleanser dan toner.

2. Loreal White Perfect Clinical Day Cream SPF 19 PA+++

Loreal day cream

Dilengkapi dengan Pro-Vanish dan SPF 19 PA+++. Pro-Vanish membantu kulit untuk mengurangi produksi melanin dan SPF membantu melindungi kulit dari dampak UV. Berfungsi untuk mencerahkan wajah dan memudarkan bintik hitam. Ianya dikeluarkan dengan packaging berwarna silver dengan ukuran 50 ml. Sejak pemakaian awal, kulit tampak lebih segar dan lembap. Dengan pemakaian teratur, kulit tampak lebih cerah dan warna terlihat lebih merata.

Cara penggunaan:

Gunakan setiap hari pada wajah setelah menggunakan toner, sebelum pelembap.

3. Revitalift Loreal Day Cream SPF 35/PA++

Pelembap wajah untuk siang hari (day cream) dari Loreal Paris mengandung kombinasi Centella Asiatica, Dermalift, dan Pro-Retinol A untuk melawan tanda penuaan agar wajah awet muda dan bercahaya. Krim ini juga mengandung SPF untuk melindungi wajah dari cahaya sinar matahari.

Loreal day cream ini diperkaya dengan tiga kandungan utama iaitu:

See Also
dove intense repair mask

  • Centella Asiatica untuk mencegah timbulnya kerutan dari dalam, memperbaiki kerutan dari luar sehingga kulit terasa lebih kenyal.
  • Dermalift untuk bantu merawat kulit.
  • Pro-Retinol A untuk bantu menghilangkan kedutan pada kulit.

4. Hyaluronic Acid Plumping Day Cream

Pelembap wajah untuk siang hari (day cream) yang dapat mengembalikan kekenyalan kulit agar tampak halus, cerah, awet muda, dan segar. Hyaluronic Acid (HA) adalah komponen penting yang menjaga kelembapan kulit.

Setelah 1 kali pemakaian, kulit tampak lebih halus dan lembap; garis halus makin hilang dan kulit terasa lebih kenyal. Dapat digunakan untuk jenis kulit: normal, kombinasi, kering dan kulit awal penuaan. Untuk hasil terbaik, kombinasikan penggunaannya dengan rangkaian Loreal Paris Revitalift 1.5% Hyaluronic Acid Serum.

5. Loreal Paris Crystal Fresh Hydrating Gel Cream

Loreal day cream

Dengan formula oil-free dan gel yang ringan membuatkan anda terasa lebih segar. Loreal day cream ini menyerap secara cepat, melembapkan hingga 10 lapisan kulit, memudarkan bekas jerawat, dan mengurangkan minyak berlebih pada wajah.

error: Content is protected !!