Now Reading
HACK GONE WRONG: Muka saya berparut & saya buta buat sementara waktu selepas mencuba TikTok beauty hack – tolong jangan buat kesilapan yang sama saya lakukan

HACK GONE WRONG: Muka saya berparut & saya buta buat sementara waktu selepas mencuba TikTok beauty hack – tolong jangan buat kesilapan yang sama saya lakukan

SEORANG peserta Big Brother Australia telah menjelaskan apa yang menyebabkan mukanya berparut teruk sehingga akhirnya dimasukkan ke hospital.

Peminat telah bertanya kepada Tilly Whitfeld, 21, mengapa dia memakai blue clay face mask pada rancangan itu, dan dia telah menggunakan Instagram untuk menjelaskan.

“Bagi mereka yang bertanya mengapa saya memakai blue clay face mask secara berterusan sepanjang rancangan ini, ini adalah rupa wajah saya seminggu sebelum memasuki rumah, kerana ini, mengapa saya sentiasa memakai solek dan kulit saya sentiasa dilindungi,” tulis Tilly. .

“Ini adalah hasil percubaan untuk menghilangkan parut yang saya lakukan pada diri saya sendiri cuba meniru prosedur kecantikan di rumah yang saya lihat pada video TikTok dua bulan sebelum Big Brother.”

Tilly kemudian berkongsi foto wajahnya yang merah dan berparut.

The TikTok beauty hack also left her temporarily blinded in one eye

Sydneysider menjelaskan bahawa dia telah mencuba hacks kecantikan TikTok yang melibatkan akupunktur di rumah. Prosedur itu berjalan dengan teruk sehingga dia buta sementara sebelah mata dan mukanya kemerahan teruk.

“Tolong jangan cuba mana-mana prosedur kecantikan DIY atau buat sendiri di rumah, amaran Tilly.

It was an at-home acupuncture method and left Tilly with severe redness on her face

“Saya akhirnya dimasukkan ke hospital dengan kehilangan penglihatan sementara di mata kerana bengkak dan sangat sakit akibat jangkitan, apatah lagi wajah saya sukar untuk dikenali.”

“Serahkan sahaja kepada profesional,” dia mendesak.

Tilly is urging others not to try out the home hacks and seek professional help instead

Tilly pergi ke rumah Big Brother dan berkata dia telah “bertindak bodoh dan berlagak pintar” dan tidak memandang rendah dia kerana penampilannya.

“Seumur hidup saya, orang melihat saya seperti saya bodoh. Saya hanya mahu membuktikan kekuatan saya,” katanya.

“Saya ingin nampak bijak. Saya terdengar seperti orang bodoh apabila bercakap … Saya adalah orang yang paling dipandang rendah, seperti secara literal,” tambahnya.

error: Content is protected !!