Warga TikTok Amat Teruja Apabila Seorang Wanita Menggunakan Makanan Sebagai Solekan dalam Trend Viral Baharu

TikTok

TikTok telah memberi kita banyak trend kecantikan sepanjang enam tahun seperti kuku mentega kacang, trick mengecilkan hidung, dan banyak lagi.

Dengan ramai orang yang berusaha untuk hidup dengan cara yang lebih mampan akhir-akhir ini, adakah ianya pelik dengan trend menggunakan buah-buahan sebagai alat solek yang melanda TikTok, dengan lebih 24 juta tontonan pada hashtagnya? Cabaran itu dilaporkan dimulakan oleh pengguna Ukraine @molchanovamua, yang pada asalnya mencadangkan menggunakan buah-buahan untuk mencipta look 100% semulajadi.

@molchanovamua

Reply to @.smilte_slays fake fire❗️

♬ Breathe Jordan Nash – Jordan Nash
@gabxxrielle

Im impressed 😳 ib: @@molchanovamua #fruitmakeupchallenge 🍌 🍒

♬ original sound – <3

Trend ini telah diambil dan diuji oleh ramai pengguna dan pengaruh kecantikan, peminat solekan Gabrille Alexis mencubanya dengan lebih 19 juta tontonan bertajuk, “Saya kagum”.

Dalam video itu, Gabrielle boleh dilihat menggunakan pisang, ceri dan beri hitam, menyapu ke mukanya dan bukannya mekap. Dia juga menggunakan tangkai pisang untuk mendapatkan rupa mata ‘smoky eye look’ dan lip liner, menggigit ceri separuh dan menggunakannya untuk pemerah pipi dan pembayang mata, serta menggunakan beri hitam sebagai pewarna bibir.

Keputusan? Penampilan yang halus dan semula jadi, tanpa bahan kimia atau tanda harga.

Mereka juga mencadangkan beri hitam dan mengesyorkan untuk menggunakan buah segar, atau mencairkan sedikit buah beku dan menggosoknya pada bibir anda untuk nampak lebih semula jadi, “Ia juga tidak akan mengeringkan bibir anda dan sebagai bonus, menambah dos antioksidan yang bagus terus kepada kulit anda!”

See Also

Sama seperti ceri segar atau beku boleh menjadi alternatif pemerah pipi yang hebat. Sapu pada pipi anda dan gosok dalam gerakan membulat, cukup untuk menambah sentuhan warna.

Teknik menghanguskan batang pisang untuk mencipta celak boleh dikatakan tidak berbeza dengan pen arang, dan boleh berfungsi dengan mudah dengan batang buah lain seperti epal dan pear jika pisang bukan kegemaran anda. Tetapi, anda perlu pastikan bahawa haba telah surut sepenuhnya sebelum anda menyapunya ke muka anda!

Sesetengah orang bimbang bahawa dengan menggunakan buah segar pada muka mereka akan mengakibatkan muka melekit, “Bayangkan betapa melekitnya itu”, kata seorang pengguna manakala seorang lagi mengulas, “Ia akan mengundang tebuan…”.

error: Content is protected !!