Now Reading
Johnny Depp telah menjual karya seninya untuk lebih daripada $3.6 juta hanya beberapa jam selepas mengumumkan ia tersedia untuk dijual.

Johnny Depp telah menjual karya seninya untuk lebih daripada $3.6 juta hanya beberapa jam selepas mengumumkan ia tersedia untuk dijual.

seni
https://www.instagram.com/p/CgjUNTfsbZt/?utm_source=ig_embed&ig_rid=15566230-20b4-44d2-bb08-00760fe8448b

Koleksi itu dipanggil sebagai “Friends and Heroes”.

Walaupun Johnny Depp masih berurusan dengan pertikaian undang-undang dengan bekas isterinya Amber Heard, pelakon berusia 59 tahun itu berjaya menjual karya seninya bernilai lebih $3.5 juta dalam masa beberapa jam.

Pelakon terkenal yang menghidupkan filem ‘Jack Sparrow’ hari ini mengumumkan di Instagram bahawa dia menjual beberapa lukisan yang dibuatnya, melalui  Castle Fine Art  di London.

Apakah lukisan dalam koleksi sulung Johnny Depp?

Koleksi sulung Johnny Depp, terjual 780 keping selepas ia ditawarkan di 37 Castle Fine Art galeri.

Depp menamakannya “Friends and Heroes“, kerana ia menggambarkan orang yang memberi inspirasi kepadanya, seperti Al Pacino, Keith Richards, Elizabeth Taylor dan Bob Dylan.

Telah dilaporkan bahawa portofolio lengkap empat imej telah dijual pada harga lebih $18,000 manakala imej individu berbingkai berharga sekitar $5,000.

“Saya sentiasa menggunakan seni untuk meluahkan perasaan saya”, kata Depp.

“Lukisan saya mengelilingi hidup saya, tetapi saya menyimpannya untuk diri saya sendiri dan mengehadkan diri saya sendiri. Tiada siapa yang harus mengehadkan diri mereka sendiri.”

Castle Fine Art menyifatkan lukisan pelakon itu terletak di antara seni pop dan seni jalanan, dan merasakan bahawa ia adalah seni pop yang penuh dengan perasaan.

Galeri itu telah lama menunggu Depp, dan akhirnya bersetuju untuk mengadakan pameran dan penjualan seninya, dan sedang berbincang dengannya untuk menganjurkan lebih banyak karyanya pada masa hadapan.

error: Content is protected !!