Now Reading
Vivo Y20, Telefon Pintar Sesuai Untuk Masa Kini

Vivo Y20, Telefon Pintar Sesuai Untuk Masa Kini

Vivo Y20

Vivo Y20 telah dilancarkan secara rasmi pada 28 Ogos 2020. Telefon pintar dari Vivo ini hadir dalam dimensi 164.4 x 76.3 x 8.4 mm dan berat 192.3 gram.

Ia dibina dengan menggunakan kaca untuk bahagian depan, plastik untuk bahagian plastik manakala bingkai pula daripada plastik. Ia juga membolehkan pengguna memasukkan Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by).

Resolusi paparannya pula adalah 720 x 1600 piksel dengan RAM 4 GB dengan storan 64GB. Telefon pintar ini dikuasakan oleh pemproses Qualcomm SM4250 Snapdragon 460 Octa-core.

Vivo Y20 menggunakan sistem operasi Android 10+ Funtouch 10.5. Ia dibekalkan dengan bateri Li-Po 5000 mAh yang tidak boleh ditanggalkan + Pengecasan pantas 18W. \

Ia disatukan dengan sensor seperti Cap Jari (dipasang di sisi), akselerometer, dan jarak. Telefon pintar terdiri daripada tiga kamera: 13 MP (lebar) + 2 MP (makro) + 2 MP (kedalaman). Di bahagian depan, terdapat satu kamera yang terdiri dari 8 MP (lebar).

Spesifikasi

Pemproses: Qualcomm SM4250 Snapdragon 460

RAM: 4 GB

Storan: 64 GB

Paparan: 6.51 inci

Kamera: Kamera Triple

Bateri: 5000 mAh, Li-Polimer

Anda boleh melakukan banyak perkara dengan menggunakan telefon pintar Vivo Y20. Dengan pemproses Qualcomm Snapdragon dan bateri 5.000 mAh, telefon pintar ini memberikan prestasi yang lancar selama berjam-jam.

Ia bahkan mempunyai paparan Halo Full 6,55 sentimeter (6,51) yang boleh anda manfaatkan untuk bermain permainan, menonton filem, dan banyak lagi.

Penerangan Produk

  1. Bateri 5000-mAh dengan caj Flash 18 W

Telefon pintar Vivo Y20 ini menggunakan bateri 5.000 mAh yang membantu anda menonton filem, mendengar muzik atau bersembang dengan orang tersayang selama berjam-jam. Ia juga dilengkapi Teknologi Pengecasan Kilat 18 W sehingga anda dapat mengecasnya dalam masa yang singkat.

Di samping itu, telefon pintar ini bahkan menyokong pengecasan terbalik OTG yang membantu anda menggunakannya sebagai pengecas mudah alih.

2. Pengimbas cap jari yang dipasang di sisi

Dengan menggunakan ciri ini di dalam Vivo Y20, anda boleh membuka kunci telefon pintar ini dengan sangat mudah. Selain itu, Teknologi Face Wake-nya juga berfungsi sebagai kaedah lain bagi anda untuk membuka kunci telefon ini dengan cara yang mudah.

3. Pemproses Snapdragon Qualcomm

Vivo Y20 mengunnakan pemproses Qualcomm Snapdragon dan kapasiti penyimpanan sekitar 64 GB. Dengan ini, anda dapat membuat pelbagai kerja dengan lancer tanpa sebarang masalah.

Anda boleh memanfaatkan ruang simpanannya untuk menyimpan semua fail dan dokumen penting anda di dalam telefon ini untuk akses yang mudah dan cepat.

4. Kamera Makro Triple AI

Mengklik foto menggunakan kamera Vivo Y20 adalah sesuatu yang mudah dan menyeronokkan dengan telefon pintar ini kerana ia mempunyai konfigurasi kamera tiga-belakang 13-megapiksel, bersama dengan apertur f / 2.2 dan Teknologi PDAF.

5. Kamera Bokeh

Kamera Bokeh 2-megapiksel telefon pintar ini digabungkan dengan algoritma bokeh inovatif Y20 membantu anda mengklik potret sempurna gambar dengan kedalaman yang dipertingkatkan.

6. Kamera Makro Super

Mendapatkan gambar makro jarak dekat dapat dilakukan dengan Vivo Y20, berkat Kamera Super Makro-nya.

7. Paparan Halo

Paparan Halo Fullview 16.55 sentimeter (6.51) dalam Vivo Y20 yang menyokong Teknologi Dalam Sel dan memberikan warna yang cantik dan bersemangat untuk menjadikan pengalaman menonton anda lebih menarik.

8. Mod Permainan Ultra

Tidak kira permainan apa yang anda mainkan, anda akan merasa seronok dengan ciri 4D Game Vibration 2.0 telefon pintar ini. Bahkan mempunyai fitur pengoptimuman tetingkap pop timbul yang membuat pemberitahuan dan panggilan tidak mengganggu anda bermain ketika menggunakan Vivo Y20.

9. Multi Turbo 3.0

Ciri dalam Vivo Y20 ini memastikan bahawa anda mengalami penyejukan cepat, peningkatan prestasi rangkaian, dan permainan yang lebih lancar, antara lain, dengan meramalkan dan menyelesaikan keabnormalan sistem bahkan sebelum ia berlaku.

Vivo Y20 ini hadir dengan pilihan 4GB + 64GB ini yangi tersedia dalam tiga warna, Obsidian Black, Dawn White, dan Purist Blue yang baru. Harganya hanya RM599. Anda boleh mendapatkan Vivo Y20 ini di mana-mana kedai Vivo di seluruh Malaysia atau membelinya secara dalam talian!

Sumber

https://www.flipkart.com/vivo-y20-dawn-white-64-gb/p/itm10285cb0a8dd9

https://www.gizmochina.com/product/vivo-y20/

https://www.vivo.com/my/products/y20

error: Content is protected !!