Now Reading
10 Pilihan Vitamin C Di Farmasi Yang Popular

10 Pilihan Vitamin C Di Farmasi Yang Popular

Vitamin C di farmasi

Vitamin C di farmasi adalah salah satu vitamin terpenting dengan pelbagai faedah yang diperlukan oleh badan kita.

Sekiranya anda menghidap selesema, vitamin C dikatakan berkesan untuk mengurangkan gejala tersebut dan mempercepatkan pemulihan anda.

Untuk membeli vitamin c , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Redoxon Double Action Vitamin C Effervescent

RM14.90

Redoxon Double Action Vitamin C Effervescent adalah salah satu makanan tambahan vitamin C yang paling popular di Malaysia. Muncul dalam tablet effervescent yang larut dalam air.

Oleh itu, ini adalah alternatif yang sangat baik untuk orang yang tidak suka menelan pil. Daripada suplemen ini, anda akan memperolehi 1000mg vitamin C bersama zink.

Kedua-dua ramuan ini terkenal dengan keberkesanannya dalam menguatkan imun anda. Dengan rasa oren yang lazat, anda pasti suka mengambil Redoxon Vitamin C ini.

Redoxon Double Action Vitamin C Chewable

RM39.00

Lebih suka alternatif yang lebih cepat daripada melarutkan tablet ke dalam air? Maka anda harus mempertimbangkan Redoxon Double Action Vitamin C Chewable.

Ini memiliki formulasi yang sama persis dengan Redoxon Vitamin C sebelumnya kecuali dalam bentuk tablet kunyah. Setiap kapsul mempunyai formulasi 500mg dan 5mg zink.

Dos yang disyorkan untuk orang dewasa adalah 2 tablet sehari, jadi anda masih mendapat jumlah vitamin C yang sama dengan suplemen Redoxon yang lain.

Tablet kunyah ini juga sesuai untuk kanak-kanak berumur di atas 6 tahun hingga 12 tahun. Bagi mereka, dos yang disyorkan adalah 1 tablet setiap hari.

Blackmores Bio C Vitamin C

RM59.00

Blackmores Bio C Vitamin C adalah makanan tambahan yang popular bukan hanya di Malaysia tetapi juga di seluruh dunia.

Setiap tablet mengandungi 1000mg vitamin C, yang setara dengan kandungan vitamin C 10 biji oren. Bentuk tablet menjadikannya sangat mudah untuk meningkatkan pengambilan vitamin C anda setiap hari.

Tambahan lagi, suplemen ini lembut pada perut anda kerana terdapat penambahan askorbat mineral. Oleh itu, ia mudah dicerna dan sesuai walaupun anda mempunyai perut yang lebih sensitif.

Cebion Vitamin C

RM22.89

Dengan rasa oren ringan dan menyegarkan, anda pasti akan menikmati minuman Cebion Vitamin C. Ini adalah tablet effervescent yang dapat dilarutkan dalam air hanya dalam beberapa minit.

Selain 1000mg vitamin C, anda juga mendapat dos kalsium yang bagus. Bersama-sama ia, anda dapat menikmati peningkatan sistem imun dan kesihatan tulang yang lebih baik juga berkat daripada kalsium.

Dengan peningkatan pengambilan vitamin C, kulit anda juga akan bertambah baik disebabkan peningkatan pengeluaran kolagen.

Berocca Performance Effervescent Tablet

RM24.80

Berocca Performance Effervescent Tablet adalah makanan tambahan yang mempunyai sejumlah 12 vitamin dan mineral penting yang merangkumi vitamin C, vitamin B, kalsium, magnesium dan zink.

Dikombinasikan bersama, mereka dapat meningkatkan tahap tenaga anda dan meningkatkan ketajaman mental anda, jadi anda akan bersedia untuk hari berikutnya.

Tablet effervescent ini tersedia dengan 4 rasa menyegarkan yang berbeza. Kegemaran peribadi kami adalah beri hitam raspberi. Perisa lain termasuklah oren, beri asli dan oren mangga.

Flavettes Effervescent Vitamin C

RM17.30

Flavettes Vitamin C adalah makanan tambahan vitamin C termurah di Malaysia. Makanan tambahan kesihatan ini adalah untuk menjaga kesihatan.

See Also
tiger milk mushroom

Dos: Satu tablet sekali sehari, larutkan dalam setengah hingga satu gelas air, untuk diminum setelah makan atau seperti yang diarahkan oleh doktor / ahli farmasi. Tablet effervescent membuat minuman rasa oren.

Ia merupakan suplemen vitamin C yang sangat berkesan untuk meningkatkan imun anda.

Kordel’s Vitamin C + Zinc Passion Fruit

RM10.90

Apabila anda menderita selesema, satu-satunya perkara yang anda mahukan adalah pulih lebih cepat. Kordel’s Vitamin C + Zinc Passion Fruit mempunyai dua bahan iaitu gabungan vitamin C, bersama dengan zink yang membantu keberkesanan agar anda pulih lebih cepat.

Makanan tambahan Kordel ini terdapat dalam rasa buah markisa tropika, yang sangat aromatik dan memberi anda profil rasa yang berbeza. Ini mungkin memberikan dorongan yang anda perlukan untuk menjadikan suplemen vitamin C kebiasaan anda setiap hari.

Vitamin C Pastilles Scott

RM24.90

Adakah anak anda makan memilih dan akibatnya kekurangan vitamin C dalam diet biasanya? Anda boleh menambah vitamin C yang kekurangan dengan memberi mereka Vitamin C Pastilles Scott! Tekstur pastil yang kenyal menjadikannya kegemaran kanak-kanak di seluruh dunia. Selain rasa oren yang biasa, anda juga boleh memilih perisa lain seperti mangga, beri campuran dan pic. Selain kanak-kanak, orang dewasa juga boleh mengambil pastil ini.

Appeton A-Z Kid’s Vitamin C

RM20.98

Sekiranya anak anda berumur antara 2 hingga 6 tahun, Appeton A-Z Kid’s Vitamin C adalah kaedah yang baik untuk meningkatkan pengambilan vitamin C mereka. Terdapat dalam tablet kunyah berperisa oren yang akan dinikmati oleh anak-anak anda. Makanan tambahan ini mengandungi 30mg vitamin C. Sebab mengapa ia jauh lebih rendah daripada suplemen vitamin C untuk orang dewasa adalah kerana anak anda tidak memerlukannya. Jadi 30mg adalah jumlah yang baik untuk mereka!

Swisse Ultiboost High Strength Vitamin C 1000mg Effervescent 60 Tablets

RM55.90

Swisse High Strength Vitamin C Effervescent adalah berkualiti premium, formula yang diperkaya dengan vitamin C untuk menyokong fungsi imun, membantu mengurangkan kesihatan akibat dari gejala sejuk dan menjaga kesihatan kulit.

error: Content is protected !!