Now Reading
Urutan batin wanita : Apa yang anda perlu tahu?

Urutan batin wanita : Apa yang anda perlu tahu?

urutan batin wanita

Jika si lelaki mampu melalui fasa-fasa kenikmatan urutan batin, begitu juga dengan kaum wanita. Semua orang berhak mendapat sedikit me time contohnya melakukan urutan batin. Relaksasi adalah komponen penting dalam setiap aspek kesihatan kita.

Hasil kajian menunjukkan bahawa terdapat jurang tekanan antara lelaki dan wanita. Wanita cenderung menghadapi lebih banyak tekanan disebabkan oleh tugas rumah tangga dan masalah emosi serta wanita dua kali lebih mungkin mengalami tekanan dan kegelisahan daripada lelaki.

Wanita mengambil banyak peranan seperti menjadi ibu, suri rumah, bekerjaya dan pengasuh. Wanita juga mempunyai banyak arena tekanan yang berbeza di mana suka menitik beratkan bagaimana penampilan mereka, persahabatan mereka dan hasil kerja mereka. Sering kali ada banyak cara untuk mereka merasakan kegagalan. Ini boleh menimbulkan keraguan diri dan harga diri yang rendah yang boleh menyebabkan tekanan tambahan!

Tekanan tambahan dalam kehidupan seharian menjadikan rawatan diri lebih penting untuk kesejahteraan kita secara keseluruhan. Sekiranya ada cara untuk mengatasi tekanan, ketegangan, dan bahkan gejala PMS sekaligus, siapa yang tidak akan langsung memanfaatkan peluang itu?

Berita baiknya ialah anda boleh, dan ini bukan pil atau gimik tetapi jawapannya adalah melalui terapi urut. Urutan batin wanita atau urutan yoni mampu mendatangkan seribu satu faedah dan kelebihan.

Urutan Yoni adalah jenis urutan sensual – tetapi bukan mengenai seks atau foreplay. Terapi urut Yoni bertujuan untuk membantu anda merasa lebih selesa dengan badan anda dan mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai perkara yang menyenangkan bagi anda.

Walaupun urut yoni boleh menyebabkan klimaks, sebenarnya orgasme bukanlah tujuannya. Matlamat utama urutan yoni adalah mengenai kesembuhan. Sebilangan besar wanita biasanya melakukan dengan bahagian luar faraj, seperti klitoris, tetapi banyak zon erogen wanita tersembunyi.

Teknik Urutan Yoni Yang Boleh Dilakukan

Urut yoni adalah unik bagi setiap orang. Sekiranya anda baru bermula, teknik dibawah adalah yang baik untuk memulakan.

  • Cupping

Balut tangan anda dalam bentuk seperti cawan dan pegang di atas faraj. Gerakkan tangan anda dengan gerakan bergerak. Perlahan-lahan mulailah meratakan tangan anda pada bukaan faraj. Menggunakan tapak tangan anda untuk mengurut seluruh kawasan.

  • Circling

Dengan hujung jari anda, urutkan kelentit dengan gerakan mengikut arah jam dan lawan jam. Urut dengan bulatan kecil dan yang lebih besar. Ganti tekanan yang anda gunakan dengan jari anda.

  • Pushing & Pulling

Tekan kelentit ke bawah dengan lembut, membuat pergerakan kecil. Kemudian tarik jari ke bawah sambil terus menekan klitoris. Ulangi di kedua-dua sisi.

  • Tugging

Pegang klitoris dengan lembut di antara ibu jari dan jari telunjuk. Tarik perlahan klitoris dan lepaskan. Tarik bibir vagina dan lepaskan. Berselang-seli antara kawasan faraj dengan menarik perlahan.

  • Rolling

Pegang klitoris di antara ibu jari dan jari telunjuk anda. Gosokkan klitoris dengan perlahan dan perlahan di antara jari-jari anda seperti yang anda cuba sentuh.

Kebaikan Urutan Batin Wanita

  • Mengurangkan risiko atau simptom Prementrual Syndrome

Hadiah bulanan yang istimewa ini boleh dikatakan rata-rata 6/10 wanita mengalaminya. PMS ini merangkumi gangguan mental dan fizikal. Urutan batin ini bukan sahaja mampu mengurangkan risiko bahkan simptom gejala yang dialami oleh wanita ketika mengalami PMS.

  • Mengurangkan stress

Pada setiap tahap kehidupan, wanita menghadapi cabaran yang unik, oleh itu wanita perlu meluangkan masa tambahan untuk penjagaan diri dan peningkatan kesihatan. Dan bukan hanya penyakit fizikal yang perlu diperhatikan oleh wanita. Dengan tekanan masyarakat terhadap wanita, sangat penting agar kesejahteraan mental juga dipupuk.

Setiap apa yang memberikan ketenangan dan kenikmatan sudah pasti akan memberikan kesan yang positif kepada tubuh badan serta minda kita. Dengan menjalani urutan batin, diirigini dengan muzik serta aroman yang mendinginkan, sudah pasti ketenangan jiwa mampu tercapai.

See Also
slugging

Terdapat pelbagai faktor yang mempengaruhi kesihatan reproduktif sesorang wanita, bermula dari kesihatan mental sehinggalah kesihatan fizikal. Apabia minda yang sihat mampu tercapai melalui urutan batin ini, ianya mampu mengurangkan stress yang dialami. Selain itu, urutan batin oleh tukar urut professional mampu melancarkan peredaran darah dan sistem limpa yang seterusnya mampu meningkatkan rizab ovari dan kesihatan reproduktif wanita tersebut.

Secara amnya, urutan batin yang dianggap sebagai sesuatu proses yang sensitif dan penuh kontroversi ini sebenarnya mendatang pelbagai manfaat kepada seseorang wanita. Jika masih ragu-ragu, boleh dapatkan pandangan perunding kesihatan terutamanya pakar kesihatan reproduktif agar pencerapan yang baik mampu tercapai.

Semoga bermanfaat!

SUMBER :

https://getblys.com.au/blog/benefits-of-massage-for-women/

https://helloloveok.com/massage-health-benefits/

https://www.healthline.com/health/healthy-sex/yoni-massage-therapy#overview

error: Content is protected !!