Now Reading
‘Ujian Trauma Zaman Kanak-kanak’ sedang tular di TikTok dan ia amat tepat

‘Ujian Trauma Zaman Kanak-kanak’ sedang tular di TikTok dan ia amat tepat

tiktok

‘Ujian Trauma Zaman Kanak-kanak’ sedang menjadi trend kini di TikTok.

Orang-orang di TikTok telah membawa satu lagi kuiz personaliti yang menarik perhatian ramai dan ini mendedahkan emosi negatif yang anda kembangkan semasa zaman kanak-kanak yang memberi kesan secara langsung kepada anda sekarang.

Ramai yang menggemari kuiz personaliti dan dalam beberapa bulan kebelakangan ini, kita telah melihat begitu begitu banyak: ‘What Is Wrong With Me?’ kuiz, ‘kuiz personaliti 5000 watak’ dan kuiz ‘Biar saya musnahkan kamu semua’ menjadi tular. Terbaru, kuiz ‘Emosi Manusia’, yang mendedahkan perasaan manusia, sedang meletup di platform tiktok. Nah, kini ‘Ujian Trauma Zaman Kanak-kanak’ mengambil alih TikTok.

tiktok
Orang ramai sedang mengambil Ujian Trauma Kanak-kanak dan ia amat tepat. Gambar: Alamy, BetterMe

Apabila anda mengambil ujian ini, anda akan diajukan dengan satu siri soalan seperti “Apakah kenangan zaman kanak-kanak yang anda ada?” dan “Adakah anda sering dihukum pada zaman kanak-kanak?”

Terdapat 18 soalan kesemuanya dan ia akan mengambil masa kira-kira satu minit untuk menyelesaikannya. Sebaik sahaja anda melakukannya, jawapan anda akan diberikan. Tetapi tidak seperti kuiz lain, selepas menyelesaikan ujian, anda perlu memasukkan alamat e-mel anda untuk menerima keputusan anda.

Berdasarkan respons anda, ujian kemudiannya menentukan faktor yang “menjejaskan kesejahteraan anda secara negatif”. Kategori tersebut termasuk: trauma penolakan, trauma pengabaian, trauma pengkhianatan dan trauma ketidakadilan. Anda kemudian diberitahu tahap mana anda berada berdasarkan respons anda daripada ringan hingga sangat tinggi dan teruk.

Tiada butiran tentang siapa yang mencipta ujian dan jika sebenarnya terdapat sebarang kajian saintifik yang menyokong keputusan daripada ujian ini.

Bagaimanapun, orang ramai telah berkongsi keputusan mereka di TikTok dan ada yang terkejut dengan betapa tepatnya keputusan itu…

@marmeemo

not the abandonment trauma?‍♂️#childhoodtraumatest

error: Content is protected !!