Now Reading
Thomson Activated Ginkgo Extract dan 7 Alternatif Untuk Suplemen Kesihatan Harian Anda

Thomson Activated Ginkgo Extract dan 7 Alternatif Untuk Suplemen Kesihatan Harian Anda

thomson

Ditubuhkan sejak 1987, Thomson telah muncul sebagai salah satu pengeluar suplemen herba dan pemakanan terkemuka di Malaysia, sinonim dengan kualiti dan inovasi. Makanan tambahan kesihatan Thomson dihasilkan sesuai dengan Amalan Pembuatan Baik (GMP) yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan di Malaysia.

Kerjasama strategik di seluruh dunia dengan pembekal terkenal dan mapan yang menjamin kualiti bahan mentah milik mereka telah membezakan jenama ini daripada yang lain. Thomson telah mengeluarkan pelbagai jenis suplemen kesihatan yang sesuai untuk jenis=jenis penyakit yang dihidapi oleh penggunanya.

Mari kita lihat produk suplemen keluaran Thomson dan juga produk alternatif bagi suplemen kesihatan harian anda yang kami kongsikan di bawah.

Thomson Activated Ginkgo Extract

RM97.60

Thomson Activated Ginkgo dihasilkan dari daun muda ginkgo Jepun dengan teknologi ACTIVATION yang dipatenkan dari Jepun untuk meningkatkan penyerapan bahan aktifnya. Dijamin mengandungi minimum 24% ginkgo flavone glycosides dan 6% terpene (kaya dengan ginkgolide B). Mereka merupakan bahan aktif utama yang terdapat di ginkgo biloba. Tambahan pula, Thomson Activated Ginkgo mengandungi kadar toksik asid ginkgolic lima kali lebih rendah daripada minimum yang disyorkan. Ia bebas dari racun perosak, racun kulat, gula, pewarna dan bahan pengawet.

GNC Herbal Plus® Ginkgo Biloba  

RM201.90

Setiap kapsul mengandungi 50 mg ekstrak daun ginkgo biloba (24 peratus ginkgo flavonglycosides). Diperkuatkan dengan Gotu Kola, ginseng Siberia, serbuk biji soya memberikan kesan sinergi dalam meningkatkan kesihatan. Faedah gingko yang kaya di dalam setiap kapsul ini membantu untuk menguatkan fokus dan konsentrasi. Dicadangkan untuk dimakan sehingga dua kapsul sehari untuk badan berasa lebih sihat dan bertenaga. Produk ini juga direka untuk pemakan vegetarian – bebas daripada produk haiwan. 

Thomson Circulon 125 

RM95.00

Thomson Circulon 125 direka untuk melancarkan peredaran darah mikro untuk kesihatan yang baik. Setiap tablet mengandungi 40mg ekstrak ginkgo biloba. Teknologi AKTIVATION yang dipatenkan dari Jepun untuk meningkatkan keserapan bahan aktifnya di dalam saluran darah. Dihasilkan dari daun muda Ginkgo Jepun menjamin tablet ini mengandungi minimum 24 peratus ginkgoflavonglycosides dan 6% terpene lactones. Ia juga kaya dengan ginkgolide B, komponen terpenting di antara terpene lactones.

Life Extension VenoFlow™ 

RM164.00

Kesan kesihatan peredaran gaya hidup yang tidak aktif tidak boleh diabaikan, terutama bagi mereka yang jarang bersenam dan orang yang sentiasa duduk dalam jangka masa yang panjang di tempat kerja. Itulah sebabnya VenoFlow ™ dicipta. Aliran darah yang sihat di lengan dan kaki anda penting, terutama bagi pelancong jarak jauh atau pekerja pejabat.Mempunyai formula dua tindakan kuat untuk kesihatan vaskular. Menggalakkan peredaran & aliran darah yang sihat, juga membantu mengekalkan tekanan darah yang sudah sihat.

Thomson OsteoPro 

RM103.60

Setiap kapsul Thomson OsteoPro mengandungi 400mg glukosamin sulfat dipotassium klorida yang dipatenkan dari Amerika Syarikat. Glukosamin sulfat bertindak dengan lebih baik jika dibandingkan dengan jenis glukosamin yang lain. Malangnya, anda tidak boleh mendapatkan glukosamin sulfat dari makanan, menjadikan tablet ini solusi untuk orang yang mengalami sakit sendi. Tablet ini juga merupakan makanan terbaik untuk lapisan tulan kartilaj anda.  Dengan pelapik kartilaj yang baik, ia berupaya melincirkan dan mengurangkan geseran dan kesakitan pada sendi. Kartilaj juga berfungsi sebagai penyerap kejutan pada sendi kita. 

Blackmores Glucosamine 1500 

RM80.00

Blackmores Glucosamine 1500 adalah tambahan untuk rawatan osteoartritis. Diambil pada dos yang disyorkan, ia dapat membantu mengurangkan keradangan dan pembengkakan sendi, meningkatkan mobiliti sendi dan memberikan kelegaan sementara dari kesakitan osteoartritis. Para penyelidik mendapati bahawa terdapat peningkatan 50% dalam kesakitan dan mobiliti setelah 2 minggu menggunakan Blackmore Glucosamine 1500. Dengan bantuan suplemen ini, ia menyokong pertumbuhan tulang rawan sendi yang sihat lantas mengurangkan geseran kepada tulang anda. 

Thomson Livrin 300

RM119.00

Thomson Livrin 300 digunakan sebagai tonik hati. Setiap kapsul mengandungi 300mg ekstrak Milk Thistle yang sangat pekat dengan Silymarin A dan B dari Eropah, Setiap kumpulan bahan mentah dianalisis untuk kandungan Silymarin dan Silybin, logam berat serta pencemaran mikrob. Bebas racun perosak, racun kulat, ragi, gula, pewarna dan bahan pengawet. Ia menyahtoksin bahan berbahaya seperti bahan kimia, alkohol, asap rokok dan racun perosak. Juga mempromosikan penghasilan hempedu untuk mencerna dan menghilangkan kolesterol dari badan anda.

NOW Foods Liver Refresh 

RM48.30

Membantu menyokong kesihatan hati dan proses detoksifikasi penting tubuh anda dengan Now Liver Refresh. Gabungan nutrien dan ramuan yang direka untuk menyokong peranan hati dalam proses ini. Liver Refresh menggabungkan ekstrak Milk Thistle dengan campuran herba dan enzim unik untuk menghasilkan formula botani yang seimbang untuk menyokong fungsi hati yang sihat. N-asetil-sistein, metionin dan nutrien lain disertakan untuk menyokong pengeluaran glutathione, alat pemulih radikal bebas yang kuat juga memainkan peranan penting dalam menjaga penyahtoksin badan.

Suplemen kesihatan sangat penting lebih-lebih lagi bagi orang yang memerlukan suplemen tambahan. Oleh itu, anda bolehlah cuba produk yang telah kami senaraikan di atas mengikut kesesuaian tubuh badan anda sendiri. Kami berharap agar perkongsian kali ini memberi manfaat buat anda.

error: Content is protected !!