Now Reading
Telefon Bimbit Sony Malaysia Yang Ada Di Pasaran

Telefon Bimbit Sony Malaysia Yang Ada Di Pasaran

Sony Malaysia

Sony Malaysia terkenal dengan siri Play Station nya. Namun, ia juga mempunyai rangkaian peranti yang lain seperti telefon bimbit, kamera dan banyak lagi.

Untuk rangkaian telefon bimbintya, ia mempunyai pelbagai siri model yang menarik. Ia sesuai untuk semua masyarakat seperti jurugambar, sinematografer, pemain video game dan banyak lagi. Oleh itu, di bawah ini merupakan beberapa telefon pintar keluaran Sony Malaysia yang sesuai untuk anda.

Xperia 10 III

Xperia 10 III dari Sony Malaysia ini terkenal dengan slogan “Long battery life, fast performance, and a compact, durable design” di mana hayat baterinya yang panjang, prestasi pantas dan reka bentuk yang ringkas dan tahan lama. Ia menggabungkan bateri tahan lama yang kuat dengan prestasi pantas untuk hiburan, permainan dan banyak lagi.

Malah reka bentuknya yang premium dan sesuai dengan tangan tidak hanya selesa dikendalikan tetapi tahan air juga. Oleh itu, anda tidak perlu risau untuk menggunakan Xperia 10 III anda bila-bila masa dan di mana sahaja anda mahu termasuk ke pantai!

Telefon pintar ini dibina lasak untuk membuat pelbagai tugas. Dengan Xperia 10 III, ia membolehkan anda melapisi satu tetingkap dengan yang lain. Oleh itu, anda dapat dengan cepat membuat pelbagai tugas seperti membalas mesej, kemudian kembali ke permainan yang anda mainkan atau laman web yang anda layari.

Xperia 1 III

Terkenal dengan paparan kadar penyegaran 4K HDR OLED 120Hz yang mengagumkan dan audio dan permainan yang luar biasa, Xperia 1 III dari Sony Malaysia ini adalah telefon pintar yang berada di luar jangkaan anda.

Peranti ini dibuat untuk semua terutama sekali untuk jurugambar dan sinematografer. Ia mempunyai empat pilihan lensa serbaguna untuk melepaskan kreativiti anda. Anda boleh mengembangkan bakat anda dengan empat lensa serbaguna dalam kamera tiga dan AF pantas dan tepat di semua kamera.

Selain itu, anda juga boleh merakam filem dengan parameter dan tetapan warna yang sesuai untuk para profesional. Kepakaran dari jurutera Kamera Digital Cinema kami, pra-set pengurusan warna Lihat, nisbah 21: 9, 4K HDR, gerakan perlahan 120fps, dan 24, 25, 30 dan 60fps memberikan semua yang anda perlukan sebagai seorang jurugambar dan sinematografer.

Xperia 5 II

Telefon ini mempunyai ukuran yang sempurna di tangan atau poket anda namun mempunyai teknologi Sony terkini. Bagi peminat filem, ini sangat sesuai untuk anda kerana ia mempunyai pengalaman layar lebar di telapak tangan anda.

Apabila anda seorang yang meminati filem dan pawagam, pasti anda mahukan telefon pintar yang sesuai maka telefon ini sangat sesuai dengan paparan 120Hz Refresh rate. Oleh itu, telefon pintar dari Sony Malaysia ini akan menjadi kegemaran anda.

Dengan nisbah aspek sinematik dan kawasan tontonan yang besar, paparan 6.1 ”21: 9 CinemaWide ™ FHD + dan HDR OLED membolehkan kita asyik dalam filem tersebut. Diilhamkan oleh pembiakan warna Master Monitor dari teknologi profesional Sony Malaysia, yang digunakan dalam produksi studio Hollywood terkemuka, kini anda dapat merasakan ketepatan warna yang belum pernah terjadi sebelumnya dengan mod Pencipta “dikuasakan oleh CineAlta” untuk menghidupkan kandungan filem yang anda tonton.

Xperia 1 II

Xperia 1 II telah menetapkan standard baru untuk kelajuan dalam telefon pintar. Ia mempunyai teknologi terkini dan kamera yang dikembangkan dengan jurutera kamera Sony Alpha untuk memberikan fokus automatik yang sangat pantas dalam telefon pintar.

Dengan paparan 21: 9 CinemaWide 6.5 ”4K HDR OLED1 anda dapat menonton semuanya dalam kualiti pawagam yang menakjubkan. Xperia 1 II dari Sony Malaysia ini juga kuat dan pantas dan juga dilengkapi dengan ketahanan air IP65 / 68 dan Corning Gorilla Glass 6® di kedua-dua belah pihak, menjadikannya kukuh dan direka dengan indah.

Selain itu, teknologi pengecasan memastikan bateri anda tahan dan sihat lebih lama. Penjagaan bateri menjadikan telefon anda tidak berlebihan, sementara Xperia Adaptive Charging memantau telefon anda semasa mengecasnya, untuk memastikan bateri tidak terlalu banyak bekerja.

Xperia 5

Xperia 5 dari Sony Malaysia ini direka dengan bentuk simetri abadi dan indah dengan kerangka logam kejuruteraan yang tepat, diuji untuk ukuran yang optimum dan sesuai untuk tangan anda. Dengan 4 warna yang indah untuk dipilih, Xperia 5 memberikan reka bentuk yang menakjubkan, harmoni dan gaya yang sempurna.

Ia juga mempunyai tiga kamera dan tiga lensa. Dengan lensa 16mm untuk sudut super-lebar, lensa 26mm dan potret 52mm yang serba boleh dan lensa tele, anda sudah bersedia untuk mengambil gambar walau di mana saja anda berada

Dan dengan teknologi canggih dari kamera jenama α – Alpha Sony, nikmati fokus yang tepat dengan Eye Autofocus dan Optical SteadyShot ™ untuk video yang lancar dan bebas goncangan. Teknologi paparan, kamera dan audio terkini dalam telefon pintar yang direka dengan indah.

Dengan paparan 21: 9 CinemaWide 6.1 “FHD + HDR OLED OLED, kamera tiga lensa, dan suara multi dimensi sinematik Dolby Atmos®, Xperia 5 membawakan pengalaman terbaik yang hanya dapat diberikan oleh Sony.

Oleh itu, jika anda ingin beralih ke Sony Malaysia, di atas merupakan beberapa cadangan telefon bimbit yang sesuai untuk anda. Walaupun harganya sedikit mahal, namun pasti anda tidak akan menyesal kerana prestasi semua telefon pintar ini sangat luar biasa.

Sumber

https://www.sony.com.my/

https://shopee.com.my/sony.my

https://phone.mesramobile.com/category/sony-ericsson/

error: Content is protected !!