Now Reading
Shampoo Untuk Kelemumur Terbaik 2020

Shampoo Untuk Kelemumur Terbaik 2020

Syampu untuk kelemumur

Masalah kelemumur memalukan dan boleh menimbulkan ketidakselesaan, jadi memilih shampoo untuk kelumumur yang tepat adalah sangat penting.

Anda mungkin selalu terasa gatal pada kulit kepala dan ini boleh mengakibatkan luka yang berterusan.

Walaupun kelemumur tidak dapat disembuhkan, namun kelemumur dapat diatasi sehingga tidak ada rasa gatal dan semakin berkurang.

Anda akan terkejut kerana ada cara untuk mengelakkan kulit kepala anda daripada terkelupas dan ini akan membantu mengawal keadaan yang tidak sedap dipandang!

1. KERASYS Anti Dandruff & Sebum Control Shampoo

RM28.00

KERASYS Anti Ketombe & Sebum Control Shampoo meletakkan dirinya sebagai syampu yang mampu menghilangkan kelemumur dan menjaga sebum di kulit kepala anda secara terkawal. Ini berkat kemampuan menguraikannya yang membersihkan kulit kepala anda dengan mendalam. Kemudian, mengembalikan kelembapan kulit kepala anda sehingga menghasilkan sebum yang lebih sedikit.

Hasilnya adalah kulit kepala yang kurang berminyak dan kulit kepala matte yang lebih lama. Ekstrak mentol dan pudina juga antimikroba, jadi membantu menghilangkan dan mencegah kulat tumbuh.

Wangian pudina juga membantu menenangkan fikiran anda. Singkirkan kelemumur dan minyak yang berlebihan daripada kulit kepala anda dengan KERASYS Anti Dandruff & Sebum Control Shampoo.

2. Selsun Blue Medicated Anti Dandruff Shampoo

RM20.40

Selsun Blue Medicated Anti Dandruff Shampoo mengandungi 1% selenium sulfide yang merupakan agen utama yang mengawal kelemumur. Bahan antikulat utama ini menembusi kulit kepala untuk mengurangkan keperitan dan kemungkinan timbulnya rasa gatal.

Ini juga dapat membantu mengatasi jangkitan kulit kepala yang boleh menyebabkan pembentukan kelemumur. Untuk keberkesanan maksimum, anda harus membiarkan syampu di kulit kepala anda selama kira-kira tiga minit setelah mengurutnya pada kulit kepala anda.

Dianjurkan juga untuk menggunakannya sekurang-kurangnya dua kali seminggu untuk mengelak berlakunya kelemumur. Anda boleh mengawal kelemumur anda dan mencegahnya daripada berulang dengan Selsun Blue Medicated Anti Dandruff Shampoo.

3. Head & Shoulders Anti-Dandruff Supreme Smooth Shampoo

RM19.30

Head & Shoulders Anti-Dandruff Supreme Smooth Shampoo mengandungi ekstrak minyak argan dan madu maghribi yang membantu menyuburkan dan menghidupkan kulit kepala dan helaianan rambut anda. Dengan penggunaan yang berpanjangan, anda juga dapat mengetahui bahawa helaian rambut anda menjadi lebih lembut dan licin.

Kulit kepala anda terasa bersih dan tidak berminyak seperti sebelumnya. Tanpa paraben, pewarna tiruan dan fosfat, membantu menjadikan kulit kepala lebih sihat!

Kelemumur yang kelihatan tidak lagi menjadi masalah dengan Head & Shoulders Anti-Dandruff Supreme Smooth Shampoo.

4. Clear Extra Strength Anti-Dandruff Shampoo

RM11.30

Clear Extra Strength Anti-Dandruff Shampoo adalah syampu tri-tindakan yang mula-mula berfungsi untuk membersihkan kerak kulit kepala anda. Kemudian, ia meningkatkan kemampuan kulit kepala anda untuk tetap sihat dan kurang rentan daripada mengelupas.

Dengan teknologi Clear Lipid Booster Clear, kulit kepala anda mendapat peningkatan kelembapan dan nutrien jauh ke dalam lapisan kulit kepala anda, yang memperbaiki dan menguatkan pertahana kulit kepala anda.

Ini membolehkannya lebih tahan daripada kerosakan. Oleh kerana rambut anda mendapat khasiat yang berterusan, rambut anda juga akan mengalami transformasi lembut dan halus seperti sutera.

Keyakinan anda kembali dengan Clear Extra Strength Anti-Dandruff Shampoo!

5. Dove Shampoo Dandruff Care

RM11.90

Dove Shampoo Dandruff Care bangga menjadi syampu anti kelemumur yang tidak mengeringkan helaian rambut anda.

Dengan serum kelembapan mikro Dove yang dipatenkan dalam formulasi, kulit kepala dan rambut anda mendapat penghidratan dan kelembapan yang mencukupi walaupun telah dibersihkan dengan sempurna oleh syampu.

Ejen anti kelemumur utama, ZPTO, dalam formulasi syampu Dove ini membantu mengatasi masalah kelemumur anda. Ia menembusi akar folikel rambut anda untuk melakukan pembersihan dalaman, menguraikan dan membuang kelemumur. Kulit kepala anda terasa bersih dan segar setelah dicuci dengan Dove Shampoo Dandruff Care.

6. Clear Complete Soft Care Anti-Dandruff Shampoo

RM15.50

Clear Complete Soft Care Anti-Dandruff Shampoo bukan sahaja berkesan menghilangkan kelemumur tetapi juga dilengkapi dengan campuran Nutrium 10 yang diformulasikan khas oleh Unilever.Ia untuk memastikan kulit kepala dan rambut anda dijaga dengan baik.

Formulasi diperbuat daripada campuran 10 nutrien dan vitamin penting yang dipilih dengan teliti yang membantu menguatkan pertahanan kulit kepala dan folikel rambut anda.

Setelah nutrien dan kelembapan dipulihkan, kulit kepala anda akan berfungsi dengan baik dan dapat menahan folikel rambut anda tanpa merosakkannya.

Kekerapan penggunaan akan mengurangkan kelemumur dengan ketara.

7. Himalaya Anti Dandruff Shampoo

RM21.60

Himalaya Anti Dandruff Shampoo mempunyai ramuan anti-kulat, tea tree oil, yang terkenal dapat mengawal dan mengurangkan kelemumur. Ini membantu mengawal kegatalan dan mengurangkan rasa tidak selesa.

Terdapat juga kualiti tea tree oil yang menenangkan, yang menghilangkan ketidakselesaan sebaik sahaja ia bersentuhan dengan kulit kepala. Syampu Himalaya ini terasa ringan dan mempunyai tekstur yang agak berair.

Semasa anda mengurutnya pada kulit kepala, ia terasa lembut dan tidak menjengkelkan. Perkara yang baik mengenai formula ini ialah ia juga mengandungi bahan pelembap seperti aloe vera dan indian sarsaparilla.

Kedua-duanya membantu memberi khasiat pada kulit kepala dan rambut anda. Hasilnya adalah kulit kepala yang sihat dan helaian rambut yang lembut.

See Also

Untuk syampu anti kelemumur yang menepati janji, anda harus mendapatkan Himalaya Anti Dandruff Shampoo.

8. Follow Me Green Tea Shampoo

RM17.39

Follow Me Green Tea Shampoo telah melalui penyusunan semula, dan ia kembali lebih baik dari sebelumnya! Menampilkan teh hijau dan ekstrak rumput laut, kulit kepala anda menjadi lebih baik dengan melawan pembentukan kelemumur.

Teh hijau kaya dengan antioksidan yang membantu menguatkan akar folikel rambut anda.

Ekstrak rumput laut mengeksfoliasi dan menyingkirkan serpihan kelemumur yang ada pada kulit kepala anda serta memberikan pembersihan mendalam untuk menghilangkan kotoran pada liang pori kepala anda.

Hasilnya adalah rambut yang lebih sihat dan berkilau, dan tanpa kelemumur untuk mengatasi semuanya!

9. Select Purify Anti-Dandruff Shampoo

RM49.90

Select Purify Anti-Dandruff Shampoo sesuai untuk memerangi kulit kepala yang rentan kelemumur. Bahan utama di dalam syampu ini adalah pyrithione zinc aktif yang memberikan pembersihan kulit kepala secara menyeluruh dan mendalam.

Ini membantu menghilangkan serpihan yang tersumbat pada folikel rambut anda yang menjengkelkan kulit kepala, dan seterusnya, mengurangkan rasa gatal.

Kulit kepala anda berasa lega dan segar serta terasa kurang berminyak pada masa yang sama.

Oleh kerana terdapat ramuan daun rosemary dan minyak marjoram, syampu ini mampu mengekalkan kelembapan yang cukup untuk menyuburkan rambut anda.

Untuk syampu anti kelemumur yang disyorkan oleh profesional, anda harus mendapatkan Select Purify Anti-Dandruff Shampoo.

10. Old Ginger King Hair Shampoo

RM14.00

Old Ginger King Hair Shampoo mempunyai konsistensi yang kaya dan keemasan, yang mencerminkan ramuannya yang mengandungi kolagen dan nutrien penting daripada halia tua.

Apabila kulit kepala anda mendapat nutrien dan kelembapan yang mencukupi, kurang cenderung untuk menghasilkan sebum serta mencegah dehidrasi kulit kepala.

Ini seterusnya, menyebabkan kulit kepala anda tidak tersumbat yang biasanya menyebabkan pembentukan kelemumur. Helaian rambut anda juga akan mendapat khasiat semasa tumbuh.

Anda mungkin akan mengalami perubahan pada tekstur rambut anda dan hujung rambut yang lebih kecil!

error: Content is protected !!