Now Reading
Suami Isteri Bersetubuh, Apa Caranya?

Suami Isteri Bersetubuh, Apa Caranya?

Bila sudah mempunyai anak atau usia semakin besar, hubungan suami isteri bersetubuh selalu jadi cabaran dan alasan. Pada masa kini, kebanyakan orang bertungkus lumus dengan kerja dan anak-anak mereka seharian, mereka sudah berasa penat dan menjadi kesibukan sebagai alasan.

            Selain itu, perasaan bosan juga salah satu yang menjejaskan suami isteri bersetubuh. Semasa hubungan intim, asyik dengan posisi yang sama, ini akan menghilangkan nikmatnya. Kebanyakan pasangan juga menghadapi masalah tersebut and merosakkan keharmonian rumah tangga. Ini memberi kesan yang sangat besar terhadap rumah tangga.

Punca-Punca Suami Isteri Yang Tidak Bersetubuh

  • Tidak rasa berhubung dengan suami

Selalunya wanita ingin lelaki memberi perhatian, mendengar luahan perasaan dan memahami isi hatinya mereka. Tetapi si suami berasa penat selepas kerja dan menjadikan sebagai alasan. Semakin lamanya, hubungan tidak lagi mesra.

  • Tiada keyakinan di hadapan pasangan sendiri

Wanita sentiasa berfikir badan mereka berubah dan gemak selepas melahirkan anak manakala lelaki pula berfirkir zakar mereka tidak boleh beri kepuasan kepada isterinya.

  • Nafsu seks wanita berkurang jika usia semakin meningkat

Keinginan wanita untuk bersetubuh menurun sementar keinginannya beralih selari dengan peningkatan usianya. Ini kerana hormon-hormon yang menyebabkan tahap keinginan mereka.

           

Tips dan Cara

Berikut adalah tips dan cara mengembalikan semula kehangatan bersetubuh suami isteri walaupun selepas penat. Antara cara suami isteri bersetubuh ialah:

Cara 1: Cuba foreplay terlebih dahulu

Goda dan rangsang pasangan sebagai warm up sebelum betul-betul terangsang. Ini boleh menarik mood pasangan untuk bersetubuh.

Cara 2: Tukar konsep seks

Terdapat pelbagai cara untuk memuaskan pasangan selain penetrasi. Contohnya seks oral atau guna jari. Cuba cara berintiman lain boleh memberi keseronokan kepada pasangan.

Cara 3: Jangan tertekan sangat

Melaku perlahan-lahan untuk memberi masa kepada badan untuk mencapai klimaks dan reaksi.

Cara 4: Cuba Posisi Baru

Kalau asyik posisi yang sama sejak perkahwinan, pasangan akan menjadi bosan dan mula hilang keseronokan sewaktu bersetubuh. Cuba pelbagai posisi supaya hubungan seksual lebih hangat.

Cara 5: Berbincang dengan pasangan

See Also
okamoto condom

Masa ini adalah untuk pasangan mempermukakan soalan atau masalah mereka hadapi. Mereka juga boleh meneroka posisi baru atau posisi yang mereka suka atau tidak suka semasa bersetubuh. Mereka boleh meluahkan kehendak masing-masing dan boleh mengeratkan hubungan.

Cara 6: Tonton Filem Erotik Bersama-sama

Tonton filem erotic Bersama-sama dengan pasangan. Pada masa ini, pasangan akan lebih terbuka dan meneroka banyak cara oleh dilakukan semasa bertubuh. Banyak cara boleh cuba untuk menyeronokkan semasa bersetubuh.

Hubungan intim bukan sekadar untuk keseronokan tetapi ia juga akan melibatkan keharmonian satu keluarga. Untuk bersetubuh, pasangan mesti saling memahami dan percaya antara satu sama lain.

Sumber:

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2018/12/25/5-sebab-isteri-tolak-seks-salah-satu-kerana-mahu-menjadi-ibu-sempurna/

https://sg.theasianparent.com/ways-goof-sex-without-exerting-much-effort

https://www.health.harvard.edu/healthbeat/11-ways-to-help-yourself-to-a-better-sex-life

error: Content is protected !!