Now Reading
St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon

St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon

St.Ives Watermelon Glowing Oil-Free

Pelembap wajah St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon adalah penting untuk menghidrat dan memperbaharui kulit bagi menggantikan sel-sel kulit mati setiap hari. Pelembap harian oleh St.Ives diformulasikan daripada bahan-bahan seperti niacinamide (Vitamin B3) dan Vitamin E, yang membantu mempertahankan kulit kusam. Anda wajib mencuba salah satu daripada pelembab wajah St.Ives bagi mendapatkan kulit yang sihat, lembut, dan bercahaya setiap hari!

Pelembab muka harian daripada St.Ives ini sangat unik kerana diperbuat daripada 100% jus tembikai semula jadi. Pelembap wajah ini sangat ringan dan bebas minyak untuk menyegarkan dan menghidrat kulit supaya kekal lembut dan bercahaya setiap hari.

St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon juga mengandungi niacinamide (Vitamin B3) dan Vitamin E, yang membantu merawat kulit kusam. Pelembap berair ini cepat menyerap untuk rasa yang tidak berminyak dan tidak akan menyumbat liang pori wajah. Sebagai tambahan, ia sangat sesuai digunakan untuk kombinasi kulit berminyak.

Pelembab St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon ini selamat digunakan:

 • Bebas minyak
 • Bebas paraben
 • Diuji dermatologist
 • Bukan komedogenik
 • St. Ives tidak menguji pada haiwan
 • Menerima pensijilan percuma dengan PETA

Cara penggunaan St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon

 1. Gunakan selepas membersihkan muka dengan pembersih muka harian Ives St. Ives atau Scrub Muka St. Ives.
 2. Ambil sedikit pelembap ke jari.
 3. Gosokkan pada wajah agar dengan merata.
 4. Ratakan ke seluruh wajah, urut sehingga diserap sepenuhnya.

Masa Terbaik Untuk Memakai Pelembab Wajah

1. Waktu pagi

Biasakan diri anda untuk melembabkan wajah anda setiap hari pada waktu pagi. Ia adalah kaedah yang terbaik untuk menyediakan kulit anda, menghidrat, dan melindungi kulit anda sepanjang hari daripada faktor persekitaran yang boleh menyerap kelembapan kulit dari wajah.

Pastikan juga anda mengaplikasikan pelembap wajah dengan urutan yang betul supaya ia dapat meresap dengan baik ke dalam wajah. Peraturan umum penggunaan produk penjagaan kulit adalah mengikut kelikatan sesuatu produk iaitu dimulakan dengan yang paling ringan sehingga ke produk yang lebih pekat.

Berikut adalah contoh rutin wajah pagi yang berkesan:

 1. Membersihkan wajah dengan pencuci muka.
 2. Sapukan toner.
 3. Spot cream – seperti rawatan jerawat topikal.
 4. Serum.
 5. Krim mata.
 6. Pelembap – biarkan meresap selama 1 hingga 2 minit sebelum meneruskan langkah seterusnya.
 7. Sunscreen ataupun sunblock dengan kandungan SPF.
 8. Make-up (primer, foundation, concealer, bedak, bronzer, pemerah pipi).

2. Waktu selepas mandi atau selepas mencuci muka

Tidak kira pada pukul berapa, sangat penting untuk menggunakan semula pelembab wajah setiap kali wajah terkena dengan air seperti setelah mandi, berenang, ataupun membersihkan wajah. Anda perlu menggunakannya segera atau dalam masa 3 minit selepas wajah dibasuh dengan air.

See Also
cosmoderm cleanser

Pertama sekali anda perlu mengeringkan wajah anda dengan menekap tuala muka dengan lembut pada wajah sehingga lembab. Mengaplikasikan pelembab pada kulit dengan kadar segera mampu mengunci kelembapan wajah dan produk penjagaan kulit lain yang kita gunakan.

3. Waktu sebelum tidur

Penyelidikan menunjukkan bahawa waktu dari jam 10 malam dan 11 malam adalah kulit kita paling berkesan untuk memperbaharui dirinya sendiri. Ini bermaksud bahawa memakai krim pelembab pada waktu malam sangat berkesan untuk wajah kerana ia dapat bertindak dengan sebaik mungkin pada wajah. Masa tidur adalah masa yang sangat penting bagi tubuh untuk memperbaharui sel-sel kulit mati dan menggantikan dengan kulit yang lebih sihat.

Jadi sekarang anda mengetahui tentang betapa pentingnya penggunaan pelembab setiap hari bagi mengelakkan masalah kulit. Pelembab wajah St.Ives Glowing Oil-Free Face Moisturizer Watermelon ini sememangnya sangat baik digunakan untuk mereka yang menginginkan wajah yang lembab setiap hari, lebih-lebih lagi ia diformulasikan daripada 100% jus tembikai semula jadi.

error: Content is protected !!