Now Reading
Some By Mi Serum dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Menghidrasi Kulit

Some By Mi Serum dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Menghidrasi Kulit

serum

Serum adalah langkah yang penting dalam rutin penjagaan kulit. Some By Mi serum mempunyai molekul yang lebih kecil dengan kepekatan bahan yang berfaedah untuk yang lebih tinggi kulit berbanding pelembap.

Serum dengan konsentrat bahan bermanfaat yang lebih banyak yang dapat meresap ke dalam kulit, memberikan hasil yang lebih disasarkan. Serum yang sesuai dengan rutin penjagaan kulit anda adalah penting untuk memberi anda hasil optimum yang diperlukan oleh kulit tidak kira jenis kulit.

Di bawah adalah 10 jenis serum yang boleh anda dapatkan di pasaran untuk anda dapatkan kulit yang hidrat dan juga sentiasa mengekalkan tahap kelembapan yang tinggi untuk kulit anda.

NUTOX Advanced Serum Concentrate 

RM55.00

Serum ini boleh memulihkan dan meremajakan kulit. Ia juga boleh melicinkan garis-garis halus & kedutan. Kulit akan kelihatan tegang, lebih muda dan kulit kelihatan lebih terangkat. Ia mengandungi sarang burung dan aktigenik. Ia bukan sahaja boleh memperbaiki struktur kulit, malah mengandungi bahan penentang usia untuk mempercepat pengeluaran kolagen dan elastin. Produk ini tidak mengandungi alkohol, paraben, minyak mineral dan produk pewarna.

ESTÉE LAUDER Advanced Night Repair Serum

RM75.00

Serum ini sangat berkesan untuk melawan pelbagai tanda penuaan.Serum wajah yang mendalam dan cepat menembusi ini, sekarang dengan Teknologi Isyarat Tenaga Chronolux, mengurangkan penampilan pelbagai tanda penuaan yang disebabkan oleh serangan persekitaran kehidupan moden. Kulit kelihatan lebih licin dan kurang kedutan, lebih muda, lebih berseri dan sekata. Ia juga tidak akan menyumbat liang pori. Produk ini adalah bebas paraben, phthalates, sulfat dan minyak mineral.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml 10% + Zinc 1%

RM24.20

Dengan menggunakan teknologi sains canggih dan kepekatan vitamin dan mineral yang tinggi, serum boleh meresap ke dalam kulit dengan senang. Niacinamide (Vitamin B3) disyorkan boleh mengurangkan penampilan cela dan kesesakan kulit. Kepekatan tinggi 10% vitamin ini disokong dalam formula oleh garam zink asid karboksilik pirolidon untuk menyeimbangkan aspek aktiviti sebum yang dapat dilihat. Kajian bebas menunjukkan Niacinamide juga merupakan bahan yang berkesan untuk mencerahkan warna kulit.

FIRST AID BEAUTY Ultra Repair Hydrating Serum

RM193.00

Gel berasaskan air ini boleh menyerap dengan segera ke dalam kulit, meninggalkan perisai yang tidak dapat dilihat yang membantu menutup hidrasi. Teksturnya yang ringan menjadikannya sempurna untuk lapisan di bawah pelembap kegemaran anda. Asid hyaluronik, agen pengikat kelembapan, membantu menghidrat, memerah dan menyuburkan. Peptida anti-penuaan membantu meminimumkan penampilan garis-garis halus dan kedutan, sementara kolagen membantu kulit kelihatan lebih gemuk dan diisi semula dengan tekstur yang kelihatan lebih baik. Oatmeal koloid, bersama dengan Jus Daun Aloe, membantu menenangkan dan menenangkan kulit yang jengkel untuk kulit wajah yang kelihatan sihat dan sihat.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum

RM61 .00

Ini adalah serum wajah yang berkesan yang dapat menenangkan kulit dengan ekstrak Centella Asiatica dan air pokok teh. Ia juga diformulasikan dengan komponen AHA, BHA, dan PHA untuk mengungkapkan kulit yang lebih sihat dengan mencairkan sel-sel kulit mati dari kulit. Ekstrak Centella Asiatica dan air pokok teh untuk menenangkan kulit dan mengurangkan risiko kerengsaan kulit Komponen AHA, BHA, dan PHA untuk membuang sel kulit mati untuk kulit yang lebih sihat.

KLAIRS Rich Moist Soothing Serum

RM 86.90

Klairs Rich Moist Soothing Serum sesuai untuk kulit sensitif pada rutin pembersihan, toning dan pelembab harian. Produk ini boleh mengembalikan tahap kelembapan kulit dan menjadikan kulit kelihatan lembut, halus, lebih berseri dan kelihatan lebih muda. Ia juga boleh mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Serum ini juga tidak diuji pada haiwan, bebas alcohol, tiada paraben, tanpa pewarna buatan dan mesra alam.

ORIGINS Ginzing Into The Glow Brightening Serum

RM180.00

Serum yang bertindak pantas untuk mencerahkan kulit kusam secara serta-merta dan mempromosikan pengelupasan semula jadi kulit yang memperlihatkan kulit yang lebih lici. Serum ini sesuai untuk jenis kulit kombinasi biasa, untuk digunakan pada waktu pagi dan malam. Ia membantu meningkatkan pergantian selular kulit untuk menyokong tekstur semula kulit. Formula ini meningkatkan cahaya, menghaluskan kulit dan mengurangkan penampilan pori-pori, sambil mencerahkan kulit kusam hanya dalam satu penggunaan. Produk ini membantu meningkatkan kelembapan kulit dengan segera.

DRUNK ELEPHANT B-Hydra™ Intensive Hydration Serum

RM207.00

Serum ini ialah gel vitamin B5 yang sangat menghidrat dan boleh mengisi semula nutrien untuk memperbaiki tekstur dan warna kulit anda. Serum ringan ini diformulasikan secara unik dengan pro-vitamin B5 dan ceramide nanas untuk menarik dan menahan kelembapan pada kulit anda. Kompleks kulit tembikai, epal dan lentil menyediakan penghidratan berterusan selama dua puluh empat jam, ekstrak barberry menenangkan kulit kering. Tekstur dan garis halus yang tidak rata akan kelihatan semakin suram dan kulit anda akan kelihatan lebih cerah, sihat dan lebih awet muda dengan setiap aplikasi. Formula yang serasi ini mudah menembusi sebarang jenis kulit, tanpa mengganggu keseimbangannya.

LOCCITANE Immortelle Reset Oil-In-Serum

RM275.00

L’Occitane Immortelle Reset Overnight Reset Oil-In-Serum (Revitalized Skin) mempunyai ciri-ciri berikut: Trio aktif yang asli dari semula jadi membantu kulit anda terasa baru. Ekstrak Acmella oleacera melicinkan serta merta, ekstrak marjoram membangunkan kulit semalaman, dan minyak pati Immortelle menambah kekuatan anti-penuaan. Serum ini mengandungi marjoram yang boleh membangunkan semula kulit pada tahap sel, mengatur semula kelembapan dari dalam ke luar dan acmella oleacera yang melegakan otot muka, untuk kulit yang kelihatan tenang.

L’OREAL Hyaluronic Acid Serum

RM85.50

L’Oreal Paris Revitalift Serum Hyaluronic Acid 1.5% memberikan penghidratan yang mendalam untuk kulit kering dan letih. Produk ini juga diuji oleh pakar dermatologi, serum ini menyerap dengan cepat, menjadikan kulit kelihatan 42% lebih berseri setelah hanya 1 penggunaan. Produk ini membantu meningkatkan pengeluaran asid hyaluronik dari masa ke masa, yang mengandungi bukan hanya 1 tetapi 2 jenis asid hyaluronik. Ia juga mencantumkan semula garis-garis halus dan melicinkan kulit.

FRESH Vitamin Nectar Glow Juice Antioxidant Face Serum

RM28.00

Serum antioksidan yang memberi tenaga yang memberikan perlindungan setiap hari terhadap radikal bebas yang merosakkan yang boleh menyebabkan kulit kusam dan kurang bersemangat. Diilhamkan oleh jus segar, serum yang cepat menyerap ini diformulasikan dengan vitamin, mineral, buah-buahan dan sayur-sayuran – memberikan peningkatan nutrisi kulit dan penghidratan 24 jam untuk cahaya yang sihat. Gelembung mikro seperti pulpa yang mengandungi minyak kelapa, vitamin C dan E, dan beta-karoten memberikan penghidratan segera dan perlindungan antioksidan.

Penggunaan Some By Mi serum sangat penting untuk memastikan kulit anda sentiasa hidrat dan lembap. Oleh itu, pilihlah serum yang sesuai dengan keadaan kulit anda. Penggunaan serum dalam rutin harian akan membantu anda mendapatkan kulit yang bebas daripada maslalah sekiranya kulit anda dihidrasi dengan betul setiap hari. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!