Skincare Dermatologi

Terdapat banyak produk penjagaan kulit atau penjagaan kesihatan secara umum. Tetapi, faktor yang sangat penting untuk menggunakan penjagaan kulit ialah mencari produk yang boleh dipercayai yang juga telah diteliti dan diuji secara menyeluruh.

Salah satu cara untuk mencari jenama yang baik untuk kesihatan kulit anda adalah dengan mencari skincare dermatologi . Ahli dermatologi yang diperakui oleh lembaga adalah pakar  mengenai kulit, rambut, dan kuku.

Mereka mendiagnosis dan merawat lebih daripada 3,000 penyakit dan keadaan, termasuk barah kulit, jerawat, psoriasis, dan eksim.

Menggunakan jenama yang diuji secara dermatologi dan dicadangkan oleh pakar dermatologi adalah kaedah paling selamat untuk memilih jenama.

Berikut adalah beberapa jenama skincare dermatologi :

1. Skincare Dermatologi Eucerin

Eucerin adalah jenama yang mengekalkan dan memulihkan kesihatan kulit dan memberi anda keyakinan untuk kulit berseri yang sihat. Mereka bekerja dan menghasilkan produk melalui pakar dermatologi dan menggunakan kepakaran teknologi canggih, Eucerin menjamin inovasi produk yang boleh dipercayai dan sangat berkesan berdasarkan standard dermatologi tertinggi. Eucerin adalah sebahagian daripada 100 tahun penyelidikan kulit yang diinovasikan. Produk mereka menggunakan bahan aktif yang ternyata berkesan dengan bukti klinikal. Berdasarkan ini, Eucerin telah mencipta banyak produk berdasarkan masalah kulit tertentu seperti kulit kering, kulit diabetes atau kulit tidak sekata.

2. Skincare Dermatologi Cerave

Dibangunkan bersama dengan pakar dermatologi, semua produk CeraVe mengandungi tiga ceramida penting untuk membantu mengisi semula penghalang dan pelindung semula jadi kulit. Ceramides ini berfungsi bersama dengan bahan lain yang dipilih dengan teliti untuk memenuhi keperluan jenis kulit unik anda. Daripada asid hyaluronik, yang membantu mengekalkan tahap kelembapan kulit, hingga ke asid salisilik untuk pengelupasan lembut, hingga sebilangan ramuan lain yang terbukti — ketahui lebih lanjut mengenai apa yang dimasukkan ke produk penjagaan kulit mereka dan ramuan mana yang sesuai untuk anda.

3. Skincare Dermatologi Cetaphil

Cetaphil adalah jenama penjagaan kulit lembut yang telah disyorkan dan dipercayai oleh pakar dermatologi selama lebih dari 70 tahun, dan hari ini digunakan oleh berjuta-juta orang dengan kulit sensitif daripada seluruh dunia. Dicipta pada tahun 1947 oleh ahli farmasi perintis di Texas, produk pertama – “Cetaphil Cleansing Lotion” – dikenali hari ini sebagai Cetaphil Gentle Skin Cleanser – masih menggunakan formula yang sama. Ia dikenali sebagai produk terkenal dengan cepat kerana kekuatan pembersihannya yang juga lembut. Rangkaian produk Cetaphil mulai berkembang. Hari ini Cetaphil tersedia di lebih daripada 70 negara di seluruh dunia dan menawarkan pelbagai produk harian daripada pembersih, pelembap hingga produk bayi dan penyelesaian untuk keadaan kulit sensitif. Dirumus khas untuk menyediakan perawatan kulit yang berkesan untuk pelbagai jenis dan keadaan kulit, Cetaphil telah menjadi salah satu jenama penjagaan kulit terkenal yang disyorkan oleh pakar dermatologi dan penjagaan kesihatan profesional yang lain di seluruh dunia.

4. La Roche-Posay

La Roche Posay adalah produk penjagaan kulit yang diuji oleh ahli dermatologi. Ia sesuai walaupun untuk kulit sensitif. Disarankan oleh 90,000 pakar dermatologi di seluruh dunia, penjagaan kulit La Roche Posay diformulasikan dengan keberkesanan dan standard keselamatan yang tinggi dalam pelbagai produk untuk memenuhi keperluan kulit, bahkan juga untuk kulit sensitif. La Roche-Posay berkomitmen untuk menjadikan penjagaan kulit dermatologi senang didapati oleh mereka yang memerlukannya, bekerjasama bersama juga dengan pakar dermatologi, daripada proses pengembangan hingga cadangan produk penjagaan kulit mereka. Mereka berkomitmen untuk menawarkan produk yang sangat berkesan yang dapat ditoleransi oleh kulit sensitif bahkan untuk meningkatkan kualiti hidup sesiapa sahaja yang mempunyai masalah kulit, daripada masalah jerawat hingga penuaan. Mereka juga membantu menyebarkan berita mengenai keselamatan sinar cahaya matahari melalui pelindung sinar matahari dan faktor barah kulit berkualiti tinggi pemesejan. Bahan-bahan yang dicadangkan juga terbukti berkesan dan dikenali oleh ahli dermatologi.

5. Bioderma

BIODERMA adalah jenama NAOS yang mengkaji biologi kulit selama 40 tahun. Ekobiologi adalah inti pendekatan NAOS, berdasarkan idea bahawa ekosistem kulit kita (biologi, fisiologi), individu (gaya hidup) dan planet kita saling berkait dan saling berinteraksi antara satu sama lain. Dengan menghormati keseimbangan semula jadi kulit, produk penjagaan mereka dikembangkan dengan menggunakan pendekatan positif tanpa menjejaskan keselamatan dermatologi. Inovasi dan penyertaan mereka dalam penghasilan dipersetujui dermatologi untuk meningkatkan kesihatan kulit menjadikan mereka pakar perintis dalam perawatan dermatologi. Misi mereka adalah untuk perkhidmatan dermatologi, dan untuk perkhidmatan kesihatan. Bekerja bersama profesional penjagaan kesihatan dari seluruh dunia, mereka membantu semua jenis kulit untuk menguatkan diri, dalam setiap persekitaran mereka.

6. Neutrogena

Neutrogena® jenama Penjagaan Kulit Dermatologi # 1 yang disarankan menawar pelbagai produk penjagaan kulit dan rambut. Neutrogena® adalah jenama Pengguna Keluarga Johnson & Johnson. Jenama penjagaan kulit # 1 yang disyorkan oleh dermatologi, Neutrogena® menawarkan beberapa barisan produk kecantikan dan penjagaan kulit yang paling digemari di dunia, dan mengeluarkan dan memasarkan produk di lebih daripada 70 negara. Mereka menetapkan status yang tinggi dalam penggunaan bahan produk mereka. Bahan mereka disaring untuk kualiti, proses pembuatan, peraturan, penelitian yang dihasilkan, dan pangkalan data keselamatan atas bahan mereka sendiri. Mereka juga meminta bimbingan penjagaan kesihatan, profesional keselamatan, atau dermatologi dan pakar pihak ketiga untuk membantu memastikan keselamatan produk mereka. Malah, di laman web rasmi mereka juga menawarkan khidmat l yang menghubungkan anda dengan profesional penjagaan kesihatan.

7. Simple

Produk Simple diperiksa secara ujian bebas dan hasilnya disahkan oleh pakar dermatologi untuk mengesahkan bahawa produk tersebut selamat digunakan. Sejak hari pertama, Simple membawa maksud untuk memberikan produk untuk kulit yang baik. Sejak awal, keutamaan mereka adalah membuat produk pembersih tanpa minyak wangi dan tanpa warna untuk kulit sensitif. Setengah abad kemudian, masalah kulit sensitif terus menjadi prinsip panduan pembuatan produk mereka. Mereka memastikan setiap langkah salah dan betul dikaji dengan kukuh.  Mereka sentiasa berusaha untuk menghasilkan produk untuk menjadikan kulit lebih lembut tetapi terus mengembang supaya berkesan dengan penggunaan teknologi yang lebih berkembang.

8. Vaseline

Mereka memberikan rawatan dermatologi dan Vaseline® Jelly kepada orang yang memerlukan. Ditubuhkan pada tahun 1870 oleh Robert Chesebrough, produk Vaseline® telah membantu kulit menyembuhkan kulit kering selama lebih dari 150 tahun. Kulit kita adalah penghalang antara tubuh kita dan dunia luar, dan kesihatan kulit kita sangat penting untuk kesejahteraan kita secara keseluruhan. Dalam keadaan sukar, masalah kulit adalah perkara biasa dan boleh menyebabkan rasa tidak selesa. Kadang-kadang ia bertambah buruk mengikut keadaan yang mengubah hidup dan jika ia tidak ditangani dengan baik. Kerjasama mereka dengan pakar dermatologi juga ditunjukkan di laman web mereka di mana mereka menyediakan nasihat pakar mengenai kesihatan kulit anda.

9. Murad

Pengasas produk ini iaitu Dr. Howard Murad bukan sahaja pakar dermatologi, tetapi ahli farmasi terlatih dan pakar dalam pemakanan. Untuk itu dia telah menulis sejumlah buku mengenainya. Walaupun berpuluh-puluh tahun dalam perniagaan, dia masih aktif terlibat dalam jenama penjagaan kulitnya yang berkembang, yang telah menyaksikan ledakan besar dengan penjualan produknya dalam talian terutamanya semasa pandemik COVID-19. Selain pelembap dan pembersih ruji, Dr. Murad terkenal dengan inovasi. Murad lebih daripada jenama penjagaan kulit, ia adalah gaya hidup yang bermula dengan pemahaman Dr.Murad yang sederhana namun kritikal: Penjagaan Kulit adalah Penjagaan Kesihatan. Mereka percaya akan hubungan yang kuat dengan dua elemen itu, namun sering diabaikan, antara minda, badan dan kulit. Falsafah mereka memberi inspirasi kepada anda untuk menjaga kulit anda bukan hanya dengan produk yang berkesan, tetapi juga dengan diet dan pengurusan tekanan yang kaya dengan air. Pendekatan penjagaan kulit yang lengkap dan profesional bermula dengan penyokong kesihatan seluruhan. Ia mendorong, mendidik dan memberi inspirasi kepada pelanggan untuk menjaga kulit mereka.

10. Garnier

Garnier dilahirkan ketika penciptanya, Alfred Amour Garnier mempatenkan lotion rambut pertama yang dibuat daripada bahan tumbuhan semula jadi, yang menjadi jualan terkenal untuk tahun-tahun yang akan datang. Garnier telah merevolusikan dunia penjagaan kecantikan dengan mengembangkan penyelesaian produk berasaskan alam semula jadi dengan formula berkesan dan sederhana. Di Garnier, mereka percaya bahawa produk kecantikan boleh menjadi semula jadi tetapi mungkin kuat dengan mengekstrak dan menggabungkan Bahan Aktif Semula jadi ke dalam rangkaian produk mereka. Anda juga dapat memanfaatkan sepenuhnya keberkesanannya dengan bahan yang sedia ada dalam bahan organik yang ditambah. Air Pembersih Micellar Garnier, produk yang paling terkenal dalam jenama ini, adalah produk yang diuji secara dermatologi dan juga optalmologi.

SUMBER:

www.eucerin.my

www.cerave.com

www.cetaphil.com/us/about-cetaphil

www.laroche-posay.us

www.bioderma.com.my

www.simpleskincare.com/us/en

www.garnier.com.my

www.vaseline.com/us/en/who-we-are.html

www.neutrogena.com/producttesting.html

www.murad.com.my

Summary
10 Jenama Skincare Dermatologi Yang Disarankan
Article Name
10 Jenama Skincare Dermatologi Yang Disarankan
Description
Terdapat banyak produk penjagaan kulit atau penjagaan kesihatan secara umum. Tetapi, faktor yang sangat penting untuk menggunakan penjagaan kulit ialah mencari produk yang boleh dipercayai yang juga telah diteliti dan diuji secara menyeluruh. Salah satu cara untuk mencari jenama yang baik untuk kesihatan kulit anda adalah dengan mencari skincare dermatologi . IAhli dermatologi yang diperakui oleh lembaga adalah pakar mengenai kulit, rambut, dan kuku. Mereka mendiagnosis dan merawat lebih daripada 3,000 penyakit dan keadaan, termasuk barah kulit, jerawat, psoriasis, dan eksim. Menggunakan jenama yang diuji secara dermatologi dan dicadangkan oleh pakar dermatologi adalah kaedah paling selamat untuk memilih jenama.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: