Now Reading
‘She’s a 10 but…’ ialah trend media sosial terkini

‘She’s a 10 but…’ ialah trend media sosial terkini

trend

KUALA LUMPUR: Trend terbaharu yang mendapat perhatian TikTok ialah cabaran “she’s a 10 but…”.

Dalam trend ini, kekasih menilai pasangan mereka pada skala satu hingga 10, menambah kecacatan, kelemahan atau keanehan yang nampaknya boleh menjadikan mereka kurang sempurna.

Sudah menjadi trend selama beberapa minggu di TikTok, dan dengan beberapa juta tontonan, permainan itu kini merebak ke Twitter, di mana ia menjadi sejenis meme. Semakin ramai pengguna mencabar rakan dan pengikut mereka dengan mencadangkan untuk menilai pasangan bayangan mereka.

Di antara pelbagai tweet, terdapat pelbagai jenis kecacatan yang selalunya tidak masuk akal atau klise seperti “she’s a 10 but…dia tidak tahu cara parking kereta.”

https://www.tiktok.com/@kyliemillar/video/7109805617212165381?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7114929159725663746

Pengguna web menjalani hari lapang mereka dengan sindiran seperti “She’s a 10 but… dia mendapatkan tatu atau mewarnakan rambutnya daripada pergi ke ahli terapi” atau “She’s a 10 but… dia percaya pada horoskop dan astrologi.”

Lebih daripada permainan yang mudah, dalam masyarakat yang sentiasa mengejar kesempurnaan, dan di mana representasi pasangan di rangkaian sosial adalah sama ada indah atau malapetaka, trend ini bermaksud untuk menerima ketidaksempurnaan.

Walaupun kriteria asas – penarafan “10” – kekal sebagai kiasan kepada daya tarikan fizikal dan kecacatan atau kualiti yang ditonjolkan biasanya lucu, trend ini menunjukkan golongan muda bercakap tentang had mereka sendiri, dan bagaimana pasangan boleh membuat mereka terbuka untuk yang lain dan menerima pelbagai “kecacatan” yang lebih besar.

Lagipun, tiada siapa yang sempurna.

error: Content is protected !!