Seremban Gateway

Seremban Gateway membawa anda melalui pintu masuk ke Seremban untuk pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan unik dalam budaya tempatan di sana, makanan yang enak dan pusat membeli-belah yang mempunyai banyak pilihan kedai.

Terdapat 45 lot runcit & unit kiosk sewa terpilih yang disediakan, dengan keluasan kawasan lantai lebih dari 200,000 kaki persegi. Ini adalah tempat yang sesuai untuk penduduk tempatan dan pelancong untuk bersantai dan menyegarkan.

Berdekatan dengan mercu tanda yang mudah dikenali kerana berdekatan dengan Muzium Negeri dan jalan keluar dari Lebuhraya KL-Seremban, ia dapat dijumpai dengan mudah berada. Titik-titik penting ini menjadikannya sangat layak dan menguntungkan untuk mendirikan gerai makanan dan minuman, kedai runcit dan kios.

Pelbagai bentuk aktiviti seisi yang anda boleh dilakukan di sini dengan mengisi masa lapang sepanjang anda singgah di sini. Disini kami kongsikan kemudahan yang disediakan di Seremban Gateway.

The Book Garden

Pastinya kita inginkan suasana yang santai pada hujung minggu! Pihak The Book Garden (Seremban Gateway) ada menganjurkan acara dengan untuk mempromosikan Gunpla kepada lebih ramai pencinta Gunpla. Kami juga menyediakan Gunpla percuma untuk anak-anak membinanya. Acara seperti ini sememangnya menarik. Melalui acara ini kita dapat melihat banyak wajah ceria yang tersenyum, bukan sahaja anak-anak sangat menyukai Gunpla, malahan para ibu bapa juga!

Restoran Western The Windwill

Dengan hiasan dalaman restaurant ini yang bercirikan negara Belanda terutama sekali wallpaper dalam restaurant ini amat disukai ramai untuk dikunjungi. Wallpaper ini menunjukkan pemandangan Herengracht canal, sebuah bandar tarikan pelancong di Amsterdam, ibu negara Netherlands.

Pemandangan di wallpaper dah nampak cantik apatah lagi kalau kita berada di sini. Ini antara menu yang boleh didapati di sini. Terdapat pelbagai saiz hidangan yang disediakan. Bagi sesiapa yang menyukai jenis satu hidangan yang lengkap semua, ada cheese, jagung rebus, coleslaw, bacon, nanas, bawang Holland, carrot , baby tomatoes, salad dan potatoes bolehlah order makanan di atas. Semua makanan lengkap di dalam satu pinggan. Banyak lagi sebenarnya menu pilihan di restoran ini yang sedap-sedap belaka.

Makanan Thai – SIAM BOAT NOODLE

Siam Siam Boat Noodles yang terletak di Seremban Gateway (tingkat 1), dibuka sejak Januari 2017. Restoran ini juga merupakan restoran berstatus halal. Restoran ini mempunyai ruang makan yang luas dengan penghawa dingin, menjadikan ia tempat untuk melepak atau bersantai bersama rakan dan keluarga yang selesa.

Siam Siam Boat Noodles merupakan Thai Boat Noodle dengan Malaysian Twist! Apa yang menariknya adalah terdapat beberapa jenis mi untuk anda pilih antaranya bihun, mee kuning, dan kuey teow. Bukan itu sahaja, anda juga boleh memilih empat jenis sup untuk dimakan bersama mee ini iaitu sup ayam, sup pedas, sup tomyam dan kari kering.

Semangkuk mee kecil ini akan diisi dengan ayam cincang, bebola ikan dan ditaburkan dengan daun bawang untuk dihidangkan. Di sini mengamalkan konsep dapur terbuka, oleh itu anda dapat melihat kakitangan yang bekerja di dapur menyiapkan makanan. Sungguh menarik apabila lihat keadaaan di dapur terbuka ini. Alang-alang dah menikmati makanan Thai, janganlah anda lupa untuk order Teh Ais Thai. Ia pastinya menjadi minuman yang tidak boleh anda lupakan.

Restoran Q VEGGIES

Sebilangan daripada anda mungkin sudah mencuba makanan di restoran mereka di PJ’s Seksyen 19 di mana mereka mempunyai pelbagai hidangan khas vegetarian. Restoran ini sangat luas dengan kapasiti penuh 30 meja yang membolehkan mereka memenuhi sekumpulan besar pengunjung untuk pelbagai majlis dan perayaan.

Dan mereka juga mempunyai 3 bilik VIP untuk kegunaan peribadi anda. Banyak ruang dengan pentas yang besar untuk memenuhi sekumpulan besar orang untuk pelbagai jenis majlis dan perayaan. Tempat di mana suasana yang selesa dan seronok untuk dinikmati semestinya oleh para pengunjungnya.

Kedai Minuman San Francisco Coffee

Terdapat pelbagai kedai minuman kopi, jus, bubble tea dan sebagainya di sini dari rantaian kedai franchise di kebanyakan shopping mall di Malaysia. Seremban Gateway ini juga menjadi tumpuan masyarakat sekitarnya selain daripada pengunjung dan pelancong dari luar.

Salah satunya yang menjadi kegemaran ramai ialah San Francisco Coffee yang tidak asing lagi terutama menunya yang pelbagai dengan set- set promosi dari waktu sarapan, lunch, minum petang dan makan malam sekali.

Pada keseluruhannya, tempat ini mempunyai ciri-ciri yang teratur seperti menjadi pusat gaya hidup anda setempat, juga hotspot bagi pelancong kerana kedudukannya yang strategik di tepi highway dan kemudahan-kemudahan yang pelbagi disediakan disini. Selamat berkunjung bersama seisi keluarga anda nanti.

SUMBER:

http://www.prestajaya.com.my/seremban-gateway.html

https://detoyz-shop.blogspot.com/2018/09/gundam-talk-book-garden-seremban-gateway.html

https://theredzapost.blogspot.com/2020/02/makan-malam-di-windmill-station-seremban-gateway.html

https://melissathegreat.com/2017/07

https://signpost2indulgence.blogspot.com/2016/09/q-veggiesseremban-gateway-soft-opening.html

Tagged: