Now Reading
Senka Perfect Whip dan 9 Alternatif Untuk Melindungi Kulit Wajah Anda

Senka Perfect Whip dan 9 Alternatif Untuk Melindungi Kulit Wajah Anda

senka

Senka merupakan jenama penjagaan kulit yang sangat berkesan yang terdapat di Jepun, menawarkan barisan produk yang boleh dipercayai seperti pencuci muka, penghilang solek, penjagaan kulit, sabun badan, dan pelindung matahari yang membersihkan masalah kulit dan memberikan kulit yang segar dan berseri.

Pakar dalam mencerahkan kulit dan minda, Senka, telah membantu wanita melangkah lebih jauh dan memulakan hari mereka dengan kulit yang kelihatan dan terasa bersih, terutamanya wanita yang bekerjaya yang sentiasa sibuk. Direka untuk kulit orang Asia, kita di Malaysia juga boleh memanfaatkan kebaikan dari produk mereka.

Marilah kita tengok variasi produk mereka dan juga produk alternatif lain di sini.

Senka Perfect Whip

RM19.90

Pembersih foam yang lembut dari Senka ini menyegarkan dan menghilangkan kotoran, tanpa mengganggu kandungan kelembapan semula jadi kulit. Pembersih busa kaya ini juga apabila diaplikasikan, dapat melarutkan solek muka dan mengeluarkan kotoran dari liang roma. Mengandungi agen penghidratan, termasuk asid amino, melicinkan dan mengekalkan kelembapan semula jadi kulit. Pembersih ini membentuk puncak yang lembut dan kaya. Bertindak sebagai “kusyen” untuk melindungi kulit daripada gerakan pembersihan yang keras. Sementara itu, ia menembusi liang pori untuk membersihkan sebum yang berlebihan.

Wardah Lightening Whip Facial Foam 

RM12.00

Wardah Lightening Whip Facial Foam merupakan produk pembersih wajah berlabel dermatologically tested milik Wardah yang baru dikeluarkan. Pembersih muka dengan teknologi Creamy Whip menghasilkan busa berkrim dan 5 kali lebih lembut, membantu membersihkan kulit hingga ke pori-pori. Dibantu oleh niacinamide, ia membuat kulit kelihatan segar, lembut, dan berseri. Sangat sesuai sekali untuk digunakan kepada kulit normal hingga berminyak. 

Senka All Clear Oil 

RM49.90

Penghilang solek minyak ini membersihkan semua solek muka dengan mudah termasuklah maskara kalis air yang sangat dikenali dengan kedegilannya. Selain itu, ia mampu untuk membersihkan kekotoran kulit yang menyebabkan pori-pori yang tersumbat tanpa mengeringkan kulit. Campuran “Silk Essence” Senka dan asid hyaluronik membantu untuk mengisi semula kelembapan selepas pengunaan. Minyak yang inovatif ini mempunyai keupayaan tinggi untuk membersihkan kulit, tetapi sangat lembut untuk memastikan kulit anda sentiasa lembap. 

Biore Cleansing Oil 

RM24.00

Prestasi pembersihannya yang sangat baik, penghilang solek berasaskan minyak ini berfungsi untuk melarutkan dan menghilangkan solek muka, juga berfungsi pada maskara kalis air! Oleh itu, tidak perlu gosokan berlebihan di kawasan mata yang halus kerana keberkesanan pembersihannya yang tinggi. Formulasi Jepun yang canggih yang tidak dapat diemulsi semasa bersentuhan dengan air ini, membersihkan secara optimum walaupun digunakan pada wajah basah. Tidak seperti minyak pembersih lain, ia tidak meninggalkan filem berminyak di wajah anda dan mengekalkan keseimbangan kelembapan semula jadi kulit. Disemai dengan wangian buah untuk aroma yang menyegarkan. 

Senka White Beauty Lotion 

RM49.90

White Beauty Lotion dari Senka ini terdiri daripada air yang menggabungkan kesan keseimbangan kelembapan losyen berair dan kesan rawatan serum pencerah dalam satu. Ia diubati dengan asid m-tranexamic untuk merawat dan mencegah pigmentasi berlebihan yang disebabkan oleh sinar UV. Teknologi “Natuence” baru menggabungkan dengan ramuan Jepun semula jadi (sutera, dedak beras, dan madu) membantu menghidrat dan membersihkan kulit kering secara mendalam. Asid hyaluronik menambahkan semula kulit dengan kelembapan. Losyen air ini mengimbangi tahap kelembapan dan membantu menyelesaikan bintik-bintik gelap untuk kulit yang lembut dengan keserian yang lebih baik.

Neutrogena Hydro Boost Clear Lotion 

RM34.60

Rengsaan dari persekitaran boleh menegangkan dan mengeringkan kulit anda. Neutrogena® Hydro Boost ™ Clear Lotion dengan serta-merta memberikan kulit kering kelembapan yang tulen dan menjadikan kulit anda terhidrasi selama berjam-jam. Disertakan dengan esktrak zaitun, asid hyaluronic dan anti-oksidan, losyen ini berkesan mengembalikan kelembutan kulit untuk cahaya yang memantul dari dalam. Apabila digunakan selepas pembersih wajah, ia menyiapkan wajah untuk rutin perawatan kulit anda dengan meningkatkan kemampuan kulit untuk menyerap nutrien dengan lebih baik.

Senka White Beauty Glow UV Cream 

RM52.90

Krim “all-in-one” ini melembap, merawat, dan mencerahkan kulit dalam satu langkah. Ia dirumus dengan asid m-tranexamic yang dikembangkan oleh Shiseido untuk merawat dan mencegah pigmentasi berlebihan yang disebabkan oleh sinar UV matahari. Teknologi “Natuence” yang baru memanfaatkan kelebihan ramuan Jepun semula jadi (sutera putih, dedak beras, dan madu) untuk menghidrat dan menggebukan kulit kering. Asid hyaluronik disertakan untuk menambah lagi tahap kelembapan kulit. Serbuk pencantikkan kulit yang ditambah memberikan kesan pencerahan serta merta pada kulit. Krim yang lembut mencair ke dalam kulit dengan mudah memberikan kelembapan tahan lama; menghasilkan kulit berasa anjal dan kulit kelihatan lebih ringan serta-merta.

Olay White Radiance UV Whitening Cream 

RM39.90

Olay White Radiance UV Whitening ini bukan sahaja memutihkan tetapi juga mengurangkan bintik-bintik dan pori-pori. Sesuai untuk semua jenis kulit, krim ini memberi kulit sensitif penghidratan yang tahan lama. Aromanya yang harum cukup menyenangkan di atas muka anda menjadikan kulit yang lembut dan licin. Menyediakan perlindungan UVA/UVB, punca utama kulit kusam dan gelap, dari sinaran matahari yang memudaratkan. Tona warna kulit dikembalikan dan diserikan dengan bantuan aloe vera dan ekstrak chamomile.  

Senka Perfect UV SPF50+ PA++++ Milk 

RM35.90

Kalis air dan kalis peluh, anda tidak perlu lagi risau sunblock ini menganggu solek muka anda! Diformulasikan dengan protein sutera semula jadi dan asid hyaluronik, pelindung matahari ini menjadikan kulit sentiasa terhidrat sepanjang hari. Formula SPF50 + dan PA ++++ yang mengesankan mengering hingga selesai dengan warna putih minimum dan sangat sesuai untuk digunakan dalam rutin harian solekan. Konsistensi ringan ini tahan air dan tahan peluh untuk perlindungan pada waktu siang tanpa bimbang, dan dapat dicuci dengan mudah dengan sabun dan air sederhana! Sesuai untuk semua jenis kulit. Sesuai juga digunakan pada wajah dan badan.

Anessa Perfect UV Sunscreen Milk SPF50

RM56.00

Perlindungan cahaya matahari yang paling kuat dan tahan lama dalam barisan Anessa. Ia menampilkan teknologi “Aqua Booster EX” Anessa yang ditingkatkan, bertindak balas dengan mineral dalam peluh dan air ketika bersentuhan, mewujudkan pelindung penghidratan semula jadi yang lebih kuat dan lebih seragam di atas kulit. Ini diformulasikan dengan 50 peratus bahan perawatan kulit termasuk asid hyaluronik super, kolagen laut, lidah buaya, rose, teh hijau dan tormentil untuk meningkatkan penghidratan dan melindungi kulit dari kerosakan alam sekitar.

Dari pencuci muka, pelembap, hinggalah ke sunscreen semuanya penting untuk melindungi kulit wajah anda. Oleh itu, anda haruslah lengkapkan rejim penjagaan wajah anda setiap hari dengan menggunkan produk yang tepat dan sesuai dengan kulit anda. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!