Now Reading
Segalanya Mungkin Dengan Kordel Glucosamine

Segalanya Mungkin Dengan Kordel Glucosamine

Kordels Glucosamine

Glucosamine sulphate atau nama lainnya chondroitin sukphate merupakan salah satu daripada elemen yang membina tulang rawan. Rawan pada sendi akan merosot kerana osteoarthritis (OA). Kemerosotan ini dapat diperlahankan dengan mengambil Kordel Glucosamine.

Kebiasaannya, ia diperbuat daripada tulang rawan haiwan seperti ruling rawan lembu dan ikan hiu. Ia juga boleh dicipta di dalam makmal. OA dan katarak boleh dirawat dengan chondroitin sulphate.

Manganese ascorbate, hyaluronic acid, collagen peptides, dan glucosamine adalah antara bahan lain yang biasa dicampurkan dengan watak utama kita ini. Chondroitin juga boleh merawat pelbagai jenis penyakit.

Macam mana cara ia berfungsi?

glucosamine

Tulang rawan di dalam sendi pecah jika mempunyai penyakit osteoarthritis. Salah satu blok bangunan tulang rawan, chondroitin sulphate dapat bantu memperlahankan isu ini dari berlaku.

Pengambilan Kordel Glucosamine yang mengandungi glucosamine dan chondroitin sulphate dapat mengurangkan rasa sakit serta memperlahankan kemerosotan tulang rawan bagi anda yang menghidapi OA.

Dos untuk Kordel Glucosamine

Ambil 1 – 2 kapsul sehari, selepas makan atau seperti yang telah disyorkan oleh pakar kesihatan anda.

Manfaat Kordel Glucosamine

glucosamine

Katarak

Pengambilan chondroitin dan sodium hyaluronate sebelum pembedahan katarak dapat melindungi mata. Pakar telah mengesahkan pelbagai jenis ubat yang mengandungi kedua bahan ini selamat digunakan selepas pembedahan katarak.

Kajian awal mencadangkan selepas katarak dibuang, larutan mata tertentu yang mengandungi chondroitin dan sodium hyaluronate dapat mengurangkan tekanan pada mata malah meningkatkan kesihatan mata secara umum.

Osteoarthritis

Penyelidikan klinikan telah menunjukkan bahawa dengan mengambil glucosamine melalui mulut selama 6 bulan boleh memulihkan rasa sakit dan funsi kepada sesetengah pesakit OA. Bila formula bertaraf farmaseutikal digunakan, mereka yang ada OA kelihatan semakin membaik.

Produk ini telah menunjukkan bahawa ia boleh membantu pesakit dengan OA. Akan tetapi, pelega sakit biasa datang kuantiti yang sedikit. Menurut kajian lain, memakan glucosamine selama 2 tahun boleh kurangkan kemungkinan untuk mendapat OA.

Sakit Sendi Berpunca Dari Ubat Barah Payudara

Ambil dos glucosamine sulphate dan chondroitin sulphate setiap hari 2 – 3 dos yang telah dibahagikan selama 24 minggu boleh mengurangkan sakit sendiri dan gejala yang berpunca dari ubatan barah payudara.

Acid reflux

Sirap yang menggabungkan asid hyaluronic dan chondroitin sulphate kelihatan mengurangkan keparahan gejalan asid reflux bila digunakan bersama dengan terapi tradisional seerti antacid.

Serangan jantung

Chondroitin sulphate yang di ambil secara oral boleh mengurangkan kejadian serangan jantung pertama atau berulang.

Iritasi dan kemerahan kulit (psoriasis)

Menurut beberapa kajian awal, memakan chondroitin sulphate untuk 2 – 3 bulan boleh kurangkan sakit dan memperbaiki kesihatan kulit untuk pesakit psoriasis.

Penyakit tulang dan sendi (penyakit Kashin-Beck)

Bagi mereka yang mempunya penyakit Kashin-Beck, chondroitin sulphate dengan, atau tanpa glucosamine hydrochloride bpleh membuatkan mereka rasa lebih sihat.

Tambahan lagi, gabungan chondroitin sulphate dan glucosamine sulphate boleh mengurangkan penyempitan ruang sendi pada orang yang menghidap penyakit tulang ini.

Chondroitin ialah satu makanan tambahan yang ramai antara kita ambil sebagai bantuan alternatif untuk gejala OA.

Terkecuali buat mereka yang mengambil ubatan mencairkan darah, ibu-ibu mengandung ataupun yang sedang menyusukan anak, bahan ini selamat di ambil dalam 1 – 2 tablet setiap hari.

Kalau anda sedang berfikir-fikir untuk mengambil chondroitin sulphate sebagai rawatan sampingan buat sesiapa yang mempunyai gejala-gejala yang kita dah maklumkan tadi, jadikan Kordel Glucosamine sebagai senarai teratas. Lebih sihat, lebih bahagia!

error: Content is protected !!