Now Reading
Quest Glucosamine Sulphate KCL 1500mg untuk Sakit Sendi

Quest Glucosamine Sulphate KCL 1500mg untuk Sakit Sendi

Quest Glucosamine

Glucosamine ialah bahan yang terkenal dalam merawat osteoarthritis. Kali ini, Quest Glucosamine pula akan ambil alih, kami akan cerita semuanya!

Tapi kena ingat tahu, Quest adalah makanan tambahan dan bukannya ubat. Ia hanyalah alternatif yang perlu medapat nasihat doktor terlebih dahulu. Okay baiklah, bebel panjang pulak. Mari kita mula

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

APA ITU GLUCOSAMINE?

Molekul semulajadi yang dipanggil sebagai glucosamine boleh dijumpai di dalam tulang rawan yang sihat dan merupakan tisu penghubung yang menenangkan sendi. Makanan tambahan ini diperbuat dari dalam makmal atau dari tulang haiwan seperti lembu dan kerang.

Molekul ini didatangi dalam pelbagai bentuk, antaranya glucosamine sulphate dan glucosamine hydrochloride.

Anda boleh membuat belian glucosamine dan chondroitin secara berasingan, tetapi biasanya kedua ini digabungkan di dalam satu pembungkusan makanan tambahan seperti Quest. Ianya telahpun menjadi rawatan preskripsi untuk OA di kebanyakan negara.

APAKAH PERANAN QUEST GLUCOSAMINE?

Rasa sakit, edeoma dan gejala-gejala lain adalah disebabkan oleh kemerosotan rawan progresif di OA. Ianya bersifat anti-radang. Menurut doktor di luar negara, molekul ini mempunyai beberapa manfaat pelindung tulang rawan melalui beberapa proses.

glucosamine

Selain itu, ia juga bantu memelihara integriti tulang rawan dengan melindungi sel yang disebut chondrocytes. Ikutkan prinsip, makanan tambahan ini mempunyai keupayaan untuk hilangkan rasa sakit dan memperlahankan degenerasi tulang rawan pada sendi.

GLUCOSAMINE & CHONDROITIN SULFATE BERSAMA ALTERNATIF LAIN

Glucosamine dan Chondroitin Sulfate dikenali memberi impak positif kepada pemecahan tulang rawan osteoarthritis dengan cara berikut:

Dianggap bahawa molekul semulajadi ini membantu pengeluaran dan pembaikan tulang rawan. Di samping itu, ia dapat bantu melindungi tulang rawan sendi dengan mengehadkan kerosakan tulang rawan dan meningkatkan tahapnya.

Bentuk lainnya iaitu hydrochloride dianggap mempunyai keberkesanan yang sama dengan sulphate. Lebih cepat diserap oleh badan dan boleh di ambil dalam dos yang lebih rendah sambil tetap memberi yang sama dengan jenis pertama tadi.

Yang jenis sulphate ialah komponen dari molekul protin yang bantu tulang rawan mengekalkan keanjalannya di samping bantu mengurangkan bengkak yang tidak selesa pada sendi yang disebabkan oleh tulang yang bergeser antara satu sama lain.

Tambah pula dengan chondroitin sulphate yang mungkin bantu memperlahankan pemecahan tulang rawan dan pemulihannya untuk meningkatkan bantalan sendi.

KEBAIKAN QUEST GLUCOSAMINE

glucosamine

Glucosamine bermanfaat dalam merawat osteoarthritis terutama sekali di bahagian lutut. Terdapat beberapa kajian dengan hasil yang positif, ada juga yang sebaliknya.

Sesetengah glucosamine dapat mengurangkan sakit dan memperbiki fungsi orang yang mempunyai sejarah osteoarthritis.

Orang dewasa dengan osteoarthritis lutut yang mengambil makanan tambahan ini bersama chondroitin selama 6 tahun didapati kemerosotan pada bahagian tulang rawan berkurangan.

Semakin lama anda mengamalkan makanan tambahan ini, semakin banyak manfaat yang boleh dirasai. Ternyata, ianya dapat bantu mengurangkan atau mengelak daripada sendi tulang rawan merosot.

Ianya mungkin kompinen terpenting di dalam makanan tambahan ini. Selain itu dapat bantu melegakan sakit sendi.

Temporomandibular Joint (TMJ)

Glucosamine juga dikatakan dapat membantu osteoarthritis sendi temporomandibular joint (TMJ). Seramai 60 orang dengan TMJ telah menerima glucosamine, ibuprofen atau placebo selama 90 hari.

BERAPA BANYAK HARUS ANDA AMBIL?

Dos harian glucosamine sulphate ialah 1500 m, dan jumlah ini telahpun dikaji dapat membantu masalah-masalah yang berkaitan. Selepas beberapa hari, beberapa orang pengguna akan mula merasakan manfaatnya.

Untuk kelompok majoriti pula, 4 โ€“ 12 minggu sebelum hasil dari ubat mula menunjukkan kesan. Untuk jumlah dos Quest pula, ambil 1 tablet sehari. Digalakkan untuk mengambilnya 15 โ€“ 30 minit sebelum makan.

Makanan tambahan ini tidak disyorkan untuk kanak-kanak berumur di bawah 14 tahun dan ibu-ibu yang sedang mengandung.

Oraang-orang yang memiliki binatang peliharaan juga mendapati bahawa Quest bermanfaat untuk anjing atau kucing kesayangan mereka. Terdapat banyak makanan tambahan seperti ini dikhususkan untuk haiwan, jadi sila pastikan anda membaca dos pada label terlebih dahulu.

ADAKAH ANDA PATUT CUBA QUEST GLUCOSAMINE?

Sudah semestinya! Kena buka minda semasa bertimbang-tara untuk mengambil Quest Glucosamine ataupun tidak. Dan jikalau anda berminat untuk mencubanya, saya sangat sarankan untuk cuba dengan kadar segera!

Tapi kalau tak nampak perubahan tu, berhenti saja serta-merta. Sila lah cuba Quest Glucosamine lepas dah dapatkan segala maklumat dan fakta yang perlu untuk rasa lebih selamat.

FAQ

  1. Adakah terdapat makanan yang kaya dengan glucosamine?

= Badan anda akan menghasilkan molekul ini dengan sendirinya. Ia tidak mempunyai sumber makanan yang biasa. Sementara glucosamine berbentuk makanan tambahan mengandungi udang, ketam dan cengkerang tidak digalakkan.

  • Adakah ia selamat untuk di ambil dalam jangka masa yang lama?

= Kajian pada tahun 2016, seramai 1593 orang telah mengambil makanan tambahan ini selama 6 tahun dan mereka dapati ianya terbukti selamat dan bermanfaat.

Selain daripada mengikut nasihat doktor soal sejarah kesihatan anda, mencari alternatif yang dipercayai juga adalah salah satu cara untuk terus kekalkan kesihatan anda pada tahap yang bai. Tidak salah pun untuk mencuba asalkan anda rajin membaca dan meminta pendapat dari pakar-pakar danalkan gaya hidup sihat.

Quest Glucosamine boleh didapati di kedai-kedai farmasi berdekatan anda dengan harga yang berpatutan. Kekalkan sendi, tulang, otot dan ligamen yang sihat bersama Quest hari ini! Jangan lupa klik butang di atas untuk membuat pembelian Quest anda sebelum ia habis stok.

error: Content is protected !!