Now Reading
Rumah ‘The Conjuring’ Di Rhode Island Dijual Dengan Harga $1.525 Juta

Rumah ‘The Conjuring’ Di Rhode Island Dijual Dengan Harga $1.525 Juta

The Conjuring

Sebuah rumah ladang di Rhode Island yang terkenal dengan filem seram yang dihasilkan oleh James Wan pada tahun 2013, rumah The Conjuring telah dijual pada harga $1.525 juta. Walaupun ia bukan rumah yang dipaparkan dalam filem itu, ia adalah rumah sebenar di mana keluarga Perron dibelenggu hampir sedekad dengan aktiviti paranormal yang ekstrem pada tahun 1970-an.

Keluarga Roman Katolik tidak mempunyai kecenderungan untuk mempercayai hantu, menurut The Providence Journal. Namun ia berubah sebaik sahaja mereka berpindah ke rumah itu pada 11 Januari 1971.

“Saya sentiasa bergaul dengan roh sejak awal lagi,” kata Andrea Perron, yang berpindah ke rumah itu bersama ibu bapa dan empat adik perempuannya ketika dia berumur 12 tahun. “Saya mempunyai detik-detik ketakutan kerana saya melihat apa yang berlaku kepada ibu saya dan kepada keluarga saya.”

Penjaga telah melaporkan banyak kejadian di rumah. Dia juga menerima tempahan tetamu dan tempahan untuk acara berkumpulan di hartanah itu dan ia menjadi perniagaan yang berjaya.

the conjuring

“Ia adalah satu kemuncak kerjaya untuk menjadi sebahagian daripada warisan rumah bertingkat ini,” kata rakan kongsi muda dan sekutu jualan The Blackstone Team. “Mewakili dan memasarkan rumah ini merupakan satu penghormatan yang kami tidak ambil mudah, dan kami berterima kasih kepada penjual kerana mempercayai kami untuk menjadi rakan kongsi mereka melalui transaksi ini.”

Rumah era Kolonial, yang bertarikh sekitar 1736, dijual pada harga 27% berbanding harga asal. Menurut data daripada Rhode Island Statewide Multiple Listing Service, 1677 Round Top Road ialah rumah termahal yang dijual di Burrillville, Rhode Island dalam rekod.

error: Content is protected !!