Now Reading
Resepi Banana Smoothie Yogurt Yang Sihat

Resepi Banana Smoothie Yogurt Yang Sihat

banana smoothie yogurt

Salah satu bahan smoothie yang paling digemari ramai adalah pisang. Banana smoothie yogurt ada banyak khasiat terkandung di dalamnya.

Pisang mempunyai banyak khasiat dan juga manfaat. Ianya boleh digunakan dalam pelbagai masakan dan salah satunya cara untuk menggunakan dalam masakan ialah banana yogurt smoothie.

Minuman ini berkhasiat kerana ianya mempunyai yogurt, terutamanya greek yogurt kerana ianya mempunyai kandungan gula yang lebih rendah daripada yogurt biasa. 

Bahan-bahan Banana Smoothie Yogurt:

  • 2 biji pisang (disejukkan)
  • 1 cawan susu
  • 1 cawan greek yogurt
  • 1 sudu besar madu
  • 1 sudu kecil esen vanilla

Proses penyediaan:

  1. Potongkan pisang dalam saiz ketulan kerana ianya akan lebih senang untuk dikisar.
  2. Masukkan kesemua bahan dan kisarkan.

Sekiranya anda nak tengok cara kami menghasilkan pisang yogurt smoothie versi Ceria Sihat, anda boleh tontoni video dibawah ini.

TEFAL COMFORT CHEF KNIFE 20CM WITH COVER

RM57.90

Pisau keselesaan penting untuk menggunakan peralatan dapur untuk pengguna yang sesekali memasak atau untuk orang dewasa muda yang bergerak dan membeli set pisau pertama mereka. Manfaat utama adalah pemegang zon selesa dan reka bentuk bilah khusus. Dilengkapkan dengan penutup pisau yang selamat untuk semua model. Rekabentuk lengkungan lebar pisau ini sangat sesuai digunakan kerana ia dicipta untuk melakukan potongan-potongan asas ketika memasak. Pisau tajam ini boleh memotong apa sahaja barangan masakan dengan tepat dan sempurna.

Kenwood Blend Xtract Sport Smoothie Maker

RM168.00

Bagi sesiapa yang gemar menjus buah-buahan macam banana smoothie yogurt, pembuat smoothie dianggap sebagai bahagian penting dalam rutin ini . Dengan pembuat smoothie yang direka khas, anda dapat dengan cepat menyediakan buah-buahan, yogurt dan bahan-bahan campuran yang lazat untuk makanan keluarga, pada bila-bila masa sepanjang hari.

Sumber:

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/greek-yogurt-benefits#TOC_TITLE_HDR_

error: Content is protected !!