Now Reading
10 Shampoo Rambut Gugur Boleh Didapati Di Pasaran

10 Shampoo Rambut Gugur Boleh Didapati Di Pasaran

Syampu Anti Rambut Gugur

Mencari shampoo rambut gugur untuk anda yang mengalami keguguran rambut? Ini adalah salah satu perkara yang paling mengecewakan kerana terdapat banyak kemungkinan yang menyebabkan keguguran rambut.

Ini mungkin disebabkan oleh tekanan, penuaan, diet atau genetik. Ini merupakan senarai 10 shampoo rambut gugur:

1. Alpecin Caffeine Shampoo

RM34.00

Alpecin Caffeine Shampoo mengandungi kafein yang merangsang pertumbuhan, membantu rambut anda tumbuh lebih cepat dan tahan lasak.

Terdapat juga ramuan semula jadi lain seperti minyak kastor dan vitamin B5.

Berbanding dengan rawatan rambut di salun, Alpecin Caffeine Shampoo ini adalah alternatif yang baik untuk menyelamatkan kulit kepala anda daripada keguguran rambut yang berlebihan.

Anda akan nampak hasil kurang rambut gugur hanya dalam beberapa minggu dengan Alpecin Caffeine Shampoo.

2. Ryo Hair Loss Care Shampoo

RM50.40

Shampoo rambut gugur Ryo mengandungi ramuan herba seperti ekstrak ginseng, Peony dan Wormwood yang menyuburkan kulit kepala dan helaian rambut anda.

Bahan-bahan ini berfungsi untuk menguatkan akar rambut anda kemudian meningkatkan daya tahan membuatkan helaian rambut anda menjadi lebih kuat.

Shampoo rambut gugur ini bukan sahaja melegakan kulit kepala anda, tetapi juga mengandungi asid salisilik, yang mengeksfoliasi secara semula jadi.

Bahan ini membantu membersihkan akar rambut anda daripada kemungkinan penyumbatan yang boleh melemahkan akar.

Sekiranya anda juga mengalami kelemumur, Ryo Shampoo juga dapat membantu mengatasi masalah ini dan mengelakkan kulit kepala anda gatal.

3. Sebamed Anti Hair Loss Shampoo

RM42.00

Sebamed Anti Hair Loss Shampoo mempunyai formula NHE yang melancarkan peredaran darah pada kulit kepala anda untuk meningkatkan aliran nutrien agar pertumbuhan rambut jadi lebih cepat.

Rumusannya juga mengandungi kafein, dan apabila diserap oleh aliran darah, folikel rambut akan terangsang dan mengalakkan pertumbuhan rambut.

Bahan ketiga adalah ginko bilboa, yang kaya dengan antioksidan dan membantu menguatkan pertahanan kulit kepala anda.

Oleh kerana shampoo rambut gugur Sebamed ini lembut dan ringan, ia tidak iritasikan kulit kepala anda. Ia juga bebas alkali dan sabun, jadi sesuai digunakan jika anda mempunyai kulit kepala yang sensitif.

Malah kulit kepala anda terasa segar dan bersih setelah dicuci.

4. Sailajah Natural Hair Loss Shampoo

RM55.00

Sailajah Natural Hair Loss Shampoo adalah shampoo rambut gugur tri-tindakan. Pertama, membersihkan. Kedua, melembabkan kulit kepala anda dan kemudian menyuburkan rambut bercabang anda.

Minyak kemangi diformulasikan untuk membantu menyembuhkan folikel rambut yang lemah dan menguatkannya.

Ia juga bersifat antibakteria dan antiradang agar kulit kepala anda tidak gatal akibat persekitaran yang kondusif untuk menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

Dengan bahan berkhasiat seperti asid lemak dan vitamin E, rambut anda juga memperolehi nutrien yang diperlukannya untuk tumbuh dengan cantik.

Hasilnya dapat dilihat setelah beberapa kali mencuci dengan Sailajah Natural Hair Loss Shampoo.

5. Powerful Hair Growth Ginger Shampoo

RM12.20

Powerful Hair Growth Ginger Shampoo mempunyai ramuan utama daripada halia yang terkenal dengan pelbagai khasiat untuk rambut.

Ketika diurut ke kulit kepala, halia membantu menggalakkan peredaran darah, kemudian menghasilkan folikel rambut baru. Halia juga kaya dengan vitamin yang membolehkan rambut tumbuh dengan sihat dan berkilau.

Anda dapati helaian rambut anda terasa lebih kuat tetapi tetap lembut pada masa yang sama!

Anda boleh mengalahkan keguguran rambut dan merasa yakin semula dengan Powerful Hair Growth Ginger Shampoo.

6. Dexe Anti Hair Loss Shampoo

RM11.40

Apa yang dilakukan oleh Dexe Anti Hair Loss Shampoo pada kulit kepala dan rambut anda adalah pemulihan keseluruhan sistem.

Menampilkan ubat cina seperti halia tua, ginseng, densefruit pitanny root-bark, ia membina semula struktur rambut anda dan memperbaiki keadaan kulit kepala anda sehingga menjadi cukup kuat.

Dengan tekstur yang tebal menyelimuti kulit kepala serta helaian rambut anda semasa anda mengurutnya ketika mandi. Anda pasti dapat merasakan bahawa ia melembapkan dan sangat berkhasiat.

Dengan penggunaan yang berpanjangan, anda dapati bahawa tiada lagi helaian rambut yang bercabang mahupun rambut yang rosak.

7. Himalaya Herbals Anti-Hair Fall Shampoo

RM28.90

Himalaya Herbals Anti-Hair Fall Shampoo terinspirasi daripada amalan Ayurveda untuk menghasilkan formula yang merawat keguguran rambut.

Rumusannya merangkumi butea frondosa, yang berasal dari India dan Asia Tenggara, yang diketahui dapat menumbuhkan rambut yang lebih kuat dengan lebih cepat.

Bahan tradisional yang lain adalah bhringaraja, yang membantu menganjalkan rambut anda dan memperbaiki teksturnya menjadi lembut dan kuat.

See Also
body scrub

Ia adalah pilihan yang sangat berpatutan. Ia juga dilengkapi dengan haruman herba ringan yang menyegarkan deria anda. Anda akan melihat helaian rambut anda berkilau dan hujung rambut yang lebih kecil!

Lengkapkan diri anda dengan Himalaya Herbals Anti-Hair Fall Shampoo semasa anda melawan keguguran rambut!

8. Bio Care Lab Biotin Thickening Hair Shampoo

RM50.00

Bio Care Lab Biotin Thickening Hair Shampoo kaya dengan nutrien untuk melengkapkan pertumbuhan helaian rambut.

Shampoo rambut gugur ini mengandungi B-Complex dan biotin yang membekalkan nutrien jauh ke dalam helaian rambut dan kulit kepala anda.

Terdapat juga protein Quinoa dan Flax berasaskan tumbuhan yang membantu menguatkan setiap helaian rambut. Hasilnya adalah rambut yang lebih tebal dan lebat!

Pada masa yang sama, ia membantu mengembalikan kelembapan pada kulit kepala anda menjadi seimbang. Ini membantu menggalakkan kulit kepala yang sihat dan merapatkan semua folikel rambut anda.

Sekiranya anda mahukan rambut kepala yang lebih lebat dan tebal, jangan cari selain daripada Bio Care Lab Biotin Thickening Hair Shampoo.

9. Botaneco Garden Trio Oil Shampoo Hair Fall Control

RM15.00

Botaneco Garden Trio Oil Shampoo Hair Fall Control telah diformulasikan dengan teliti untuk menjadi produk penjagaan rambut bagi individu yang mengalami keguguran dan kelemumur yang berlebihan.

Anda tidak perlu risau tindak balas antara kulit kepala anda dengan shampoo rambut gugur ini kerana ia mempunyai formulasi yang sangat lembut.

Shampoo ini mengandungi tea tree oil, yang membantu menganjalkan kulit kepala dan rambut anda sehingga menjadi lebih sihat.

Bahan pelembap seperti minyak jojoba dan minyak kelapa membantu mengatasi dan melembapkan kulit kepala dan rambut anda untuk mengurangkan kekeringan.

10. BAWANG Professional Anti Hair Fall Pack

RM49.90

Sekiranya anda peminat Jackie Chan, anda mungkin sudah mengetahui kewujudan shampoo ini.

BAWANG Professional Anti Hair Fall Pack sudah lama di pasaran dan berkesanan dalam mengurangkan keguguran rambut yang berlebihan!

Ia mengandungi banyak ekstrak herba Cina seperti daun arborvitae, ginseng dan halia. Ini membantu menganjalkan rambut dan kulit kepala dan mendorong pertumbuhan folikel rambut baru!

Malah memberikan kesan menenangkan pada kulit kepala anda, yang membantu menghidupkannya semula.

Lihat perubahan rambut anda daripada helaian nipis dan rapuh kepada rambut panjang, berkilat dan tahan lasak dengan BAWANG Professional Anti Hair Fall Pack.

error: Content is protected !!