himalaya shatavari

Himalaya Shatavari adalah ekstrak tumbuhan Shatavari tulen. Ia memiliki kemampuan untuk sokong kesuburan wanita dan dapat diambil sebagai pil.

Ia bantu memastikan sistem hormon wanita sentiasa terkawal. Tablet ini boleh digunakan untuk meningkatkan tahap prolaktin, yang membantu ibu baru menghasilkan lebih banyak susu dan memastikan penyusuan yang optimum.

Bahan-bahan Himalaya Shatavari

Setiap tablet mengandungi: Ekstrak akar Himalaya Shatavari – 250 mg. 100% vegetarian. Bebas dari gula, warna tiruan, perisa tiruan, pengawet, dan gelatin.

Setiap 5 ml mengandungi 250 mg ekstrak akar Shatavari

Manfaat Himalaya Shatavari

himalaya shatavari
  • Ia mempunyai sifat antioksidan

Antioksidan membantu mencegah kerosakan sel radikal bebas. Mereka juga melawan tekanan oksidatif, yang menyebabkan penyakit. Himalaya Shatavari tinggi saponin. Saponin adalah sebatian dengan kemampuan antioksidan.

  • Ia dapat membantu melegakan batuk

Ekstrak akar menghentikan batuk serta ubat batuk preskripsi codeine fosfat. Lebih banyak kajian diperlukan untuk menentukan bagaimana shatavari berfungsi untuk menghilangkan batuk.

  • Ini boleh membantu merawat cirit-birit

Himalaya Shatavari digunakan sebagai ubat rakyat untuk cirit-birit. Cirit-birit boleh menyebabkan masalah serius, seperti dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit.

Cara Penggunaan

Tablet: 1 tablet dua kali sehari untuk diminum dengan air suam, sebaiknya sebelum makan atau seperti yang diarahkan oleh doktor anda.

Sirap: 10 ml (2 sudu teh) dua kali sehari

Himalaya Shatavari harus diambil selama beberapa minggu untuk mencapai kesan terapeutik yang diinginkan. Penggunaan sediaan semulajadi memberikan kesan bertahap tetapi tahan lama untuk meningkatkan kesihatan.

Bagaimana ia berfungsi?

• Gejala pra-haid dan menopaus diturunkan oleh fitoestrogen, yang bantu mengembalikan keseimbangan hormon pada wanita dari semua peringkat umur yang mempunyai tahap hormon yang berubah-ubah kerana haid dan menopaus.

• Tumbuhan yang telah digunakan sebagai tonik pembiakan wanita di Ayurveda selama ribuan tahun.

• Meningkatkan tahap hormon prolaktin pada ibu baru untuk menyokong penyusuan dan mencapai penyusuan yang optimum.

• Membantu pengurangan keletihan, peningkatan kesihatan fizikal dan mental, dan sokongan dan peremajaan badan selepas melahirkan.

Himalaya memberi tumpuan utama kepada kesihatan pembeli. Terdapat produk mereka yang khusus mengikut keperluan tertentu sehingga setiap wanita dapat memanfaatkannya secara maksimum. Himalaya Shatavari sememangnya sahabat sejati setiap wanita.

Tagged: