Now Reading
Pureen Medicated Powder Untuk Rawatan Kulit Bermasalah

Pureen Medicated Powder Untuk Rawatan Kulit Bermasalah

bedak ubat

Pureen medicated powder merupakan antara bedak serbuk ubat yang dapat membantu masalah badan atau kulit. Terdapat banyak bahan yang berbeza dalam produk bedak ubat yang berbeza. Setiap bedak dan ramuan bergantung pada masalah tertentu kulit.

Biasanya, Talkum, atau Talc, selalu digunakan dalam bedak ubat. Ini kerana fungsi Talkum yang dapat menyerap kelembapan dengan baik dan pada masa yang sama mengurangkan geseran. Kedua-dua masalah ini adalah masalah yang biasa dihadapi oleh kulit kita, termasuk untuk bayi anda.

Setelah beberapa dekad kajian dilakukan oleh pakar perubatan di seluruh dunia, telah ditunjukkan melalui bukti sains, penyelidikan dan klinikal bahawa beberapa bahan mempunyai prestasi, kelembutan dan profil keselamatan yang sama dengan kosmetik.

Talkum, juga dikenali sebagai serbuk talkum, adalah mineral semulajadi yang sangat stabil, lengai secara kimia dan tidak berbau. Tahap talkum yang digunakan dalam kosmetik adalah kemurnian tinggi setanding dengan yang digunakan untuk aplikasi farmasi dan hanya ditambang dari simpanan terpilih di lokasi yang diperakui sebelum digiling menjadi zarah yang bersaiz besar.

Hari ini, talkum diterima sebagai selamat digunakan dalam produk kosmetik dan penjagaan diri di seluruh dunia.

Pureen Medicated Powder

Pureen Medicated Powder

Kandungan Pureen Medicated Powder

Mengandungi Zinc Oxide dan Chlorhexidine

Zink oksida mampu menjadi penghalang dan pelindung kulit anda daripada pancaran sinar UV dari kulit anda (UVA dan UVB), ia juga terbukti dapat membantu mengurangkan jerawat kerana sifatnya yang menenangkan kulit dan meredakan keradangan. Zink oksida sering didapati dalam nappy cream.

Manakala Chlorhexidine tergolong dalam kelas ubat yang dikenali sebagai antimikrobial. Antimikrobial adalah agen yang membunuh mikroorganisma atau menghentikan pertumbuhannya. Ubat antimikroba boleh dikelompokkan mengikut mikroorganisma yang mereka bertindak terutamanya. Sebagai contoh, antibiotik digunakan untuk melawan bakteria, dan antikulat digunakan untuk melawan kulat.

Mengandungi Bisabolol

Bisabolol adalah agen penenang kulit yang terkenal. Ia sering memainkan peranan menenangkan kulit secara aktif berkat sifat anti-radang dan muncul dalam banyak produk yang direka untuk kulit sensitif. Di luar sifatnya yang menenangkan, penyelidikan menunjukkan bisabolol mungkin menawarkan beberapa keupayaan perubahan warna

Berfungsi sebagai anti-perengsa, melindungi kulit dari kerosakan setiap hari. Merangsang dan melancarkan proses penyembuhan kulit. Memperbaiki penampilan kulit yang rosak dengan melembapkan dan membantu mengembalikan kelembutan. Mencegah tanda-tanda penuaan dengan faedah antioksidan.

Menyerap peluh berlebihan

Serbuk halus dan penyerapnya menyerap kelembapan berlebihan, menjaga bayi dan anda selesa dan segar sepanjang hari. Tambahan pula talkum ini mengandungi bahan antibakteria yang memberikan perlindungan terhadap kuman.

Cara Penggunaan Pureen Medicated Powder

Gunakan selepas mandi. Untuk penggunaan pada bayi, taburkan serbuk ke tangan sebelum menggunakannya ke kulit bayi. Pastikan bedak tersebut di tabur jauh dari mata, hidung, dan bayi anda, kemudian tepuk bedak tersebut ke kaki dan kulit di sekitar (bukan langsung pada) alat kelamin.

Secara umumnya bedak berubat Pureen ini adalah campuran bahan semula jadi anti-perengsa dan penyembuhan kulit dalam bentuk serbuk. Ia dirancang khusus untuk membantu menyerap kelembapan berlebihan, mencegah jangkitan kulit dan melegakan kerengsaan kulit dan gatal-gatal yang disebabkan oleh berpeluh berlebihan. Ianya selamat untuk digunakan oleh kesemua ahli keluarga.

error: Content is protected !!