Now Reading
Produk Susu Anlene Gold dan 9 Alternatif Lain

Produk Susu Anlene Gold dan 9 Alternatif Lain

Anlene Gold

Anlene  dirumus secara saintifik dengan MFGM Active dan tanpa gula tambahan. Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil 2 gelas susu ditambah dengan MFGM dan  nutrien penting serta senaman kerap mengalami 2X peningkatan fleksibiliti, 3X peningkatan keseimbangan & 40% lebih peningkatan jisim otot berbanding kumpulan kawalan. Anlene dapat menyokong keperluan nutrisi harian serta gaya hidup aktif anda. Anlene dapat menyuatkan tulang, tulang rawan sendi yang merosot akibat sejajar dengan peningkatan usia dan juga kekuatan otot.

ANLENE GOLD

RM12.98

Anlene Gold terkini diformulasikan dengan kandungan MFGM Active, lebih banyak protein dan nutrien untuk kegunaan badan mereka. Susu berkalsium tinggi khususnya untuk warga emas dan Anlene gold mempunyai khasiat seperti membantu membina dan membaiki tisu-tisu badan, membantu menyokong tulang yang kuat, dan membantu penyerapan kalsium. Selain mengamalkan senaman, pengambilan anlene gold untuk dewasa akan memastikan tulang kita padat & kuat.

ENSURE GOLD

RM87.00

Ensure Gold mengandungi HMB dan Triple Protein Blend untuk kekuatan fizikal yang baik. Selain itu, segelas susu ini sarat dengan 28 vitamin, mineral, antioksida dan karbohidrat untuk sistem pertahanan serta tenaga badan kita.  Susu yang dilengkapi dengan prebiotik ini, sesuai untuk memperbaiki sistem pencernaan. Tidak mengandungi lemak trans dan boleh diminum oleh semua peringkat umur kecuali bayi kerana formulanya tidak sesuai untuk si kecil. Diuji secara klinikal, susu ini dapat meningkatkan kesihatan tubuh badan anda dalam masa hanya 8 minggu sahaja. Kandungan HMB dan proteinnya mampu meningkatkan perkembangan otot serta menguatkan tulang. Terkandung 3 kali ganda Vitamin D yang meningkatkan kekuatan dan memberi tenaga agar anda dapat menjalani aktiviti harian dengan baik

Hi Goat

RM17.90

Minuman susu kambing ini bukan sahaja sumber protein dan kalsium yang baik malah ianya juga tidak mengandungi gula tambahan. Susu kambing lebih baik dari susu lembu kerana ia bersifat alkali dan boleh meningkatkan daya kepekaan, fokus serta ingatan. 

Ia juga boleh membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh, mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah, melancarkan sistem penghadaman, menguatkan tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan saraf. productnation

ANLENE ACTIFIT 3X

RM107.59

Susu Appeton Weight Gain mempunyai ukuran PER (protein menambah berat badan) yang tinggi iaitu 3.1 berbanding ukuran biasa, 2.5. Susu ini mudah dihadam dan diserap oleh tubuh badan kita. 

Selain itu, susu Appeton Weight Gai juga mengandungi asid amino yang baik bagi perkembangan tisu badan yang akan membantu menaikkan berat badan ke tahap lebih ideal.

Omega Plus

RM49.90

Omega Plus adalah produk susu yang mempunyai kandungan Kalsium Tinggi, campuran sterol tumbuhan yang terbukti secara saintifik dapat membantu mengurangkan tahap kolesterol dengan menyekat kolesterol memasuki aliran darah. Susu Omega Plus dengan Acticol dan Omega 3: 6 membantu mengurangkan kolesterol anda sambil menyediakan keperluan kalsium harian anda untuk tulang yang sihat. Susu Omega Plus sangat serba boleh kerana serbuk larut dalam air suam dan sejuk. Untuk satu hidangan, tambahkan 3 sudu besar (31g) ke dalam segelas air 200ml. Minum 2 gelas sehari membantu mengurangkan tahap kolesterol anda dan menguruskan kesihatan jantung anda.

APPETON WELLNESS 60+

RM112.65

Appeton Wellness 60+ mengandungi protein berkualiti tinggi yang merangkumi semua asid amino penting . Appeton Wellness 60+ juga dirumus secara khusus untuk meningkatkan pencernaan, terutama bagi orang dewasa yang lebih tua untuk memenuhi keperluan fisiologis unik mereka yang timbul dari perubahan fungsi gastro-usus dan kadar metabolisme mereka. Penambahan Inulin, serat makanan, membantu meningkatkan kesihatan pencernaan dan mendorong bakteria baik tumbuh dan berkembang di saluran gastro-usus kita. Serat makanan mempunyai kesan minimum terhadap gula darah. Oleh itu, ia bermanfaat bagi mereka yang mengalami masalah pencernaan seperti sembelit dan juga bermanfaat bagi mereka yang menghidap diabetes.

Nutren Optimum

See Also
speman himalaya

RM71.60

Nutren Optimum adalah produk yang mengandungi probiotik, serat prebiotik, protein yang berkualiti tinggi, 27 vitamin dan mineral penting dan campuran lemak sihat jantung yang memenuhi garis panduan Persatuan Jantung terkemuka. Selain itu, Nutren Optimum sebagai makanan tambahan harian bagi mereka  yang mengalami kehilangan selera maka, pengambilan nutrisi yang tidak mencukupi, sesuai jga ntuk golongan lemah dan tua, bagi mereka yang memerlukan khasiat tambahan dan untuk orang dewasa dengan jadual yang sibuk dengan kecenderungan untuk melangkau makanan.

Everyday

RM11.76

Susu Tepung Everyday adalah produk keluaran dari Nestle yang akan memberi anda banyak manfaat dan mempunyai protein yang tinggi untuk membantu membina dan membaiki tisu badan, mempunyai magnesium yang akan menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium. Selain itu juga Susu Tepung Everyday ini mempunyai vitamin B1 dan B2 yang selalu  diperlukan untuk mengeluarkan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein. Tidak mengandungi lemak trans dan boleh diminum oleh semua peringkat umur kecuali bayi kerana formulanya tidak sesuai untuk si kecil. productnation

Entrasol

RM38.00

Entrasol Gold adalah susu yang kaya dengan kalsium untuk individu usia lebih dari 50 tahun. Terdapat dalam pelbagai rasa seperti coklat, original, dan vanila yang menjadikannya lebih enak untuk diminum.. Entrasol Gold berguna untuk membantu mengekalkan ketumpatan tulang dan gigi sambil memperlambat kejadian osteoporosis. Anda disarankan mengambil 3 sudu entrasol dicampurkan bersama 200ml air dan minum 2 gelas sehari.

ANLENE HEART PLUS

RM20.10

Dengan formula (power bone and hytolive) yang dapat melindungi tubuh dari penyakit degeneratif seperti osteoporosis, penyakit jantung koronari, rematik, keletihan cepat, dan lain-lain, maka kehidupanakan jadi lebih sihat. Dengan tinggi kalsium dan vitamin d, pemanis sukrosa dan rendah lemak berguna sebagai antioksidan. Ia juga membantu kesihatan tulang dan melambatkan osteoporosis, melindungi organ dari serangan radikal bebas dan mengelakkan penyumbatan saluran darah atau plak atau penyakit degeneratif lain

error: Content is protected !!