Pencuci muka jenis kulit kering
Pencuci muka untuk kulit kering adalah penting untuk mengatasi masalah kulit kering, meskipun kulit anda jenis kering atau tidak.

Pencuci muka untuk kulit kering penting untuk mengatasi masalah kulit kering, meskipun kulit anda jenis kering atau tidak.

Oleh itu mulakan dengan memilih pencuci muka anda dengan betul, kerana ini adalah produk pertama yang akan anda gunakan untuk membersihkan wajah anda setelah seharian berada di luar.

1. Clinique Liquid Facial Soap

Clinique Liquid Facial Soap muncul dalam formulasi untuk pelbagai jenis kulit, termasuk jenis kulit kering, kombinasi dan berminyak. Kesemua formulasi lembut pada kulit anda, dan walaupun selepas pembersihan, kulit anda masih terasa lembut dan lembap.

Dispenser pam adalah rekaan yang bagus, kerana mudah digunakan dan mengekalkan kebersihan pencuci muka.

Clinique Liquid Facial Soap

2. Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Cetaphil Gentle Skin Cleanser adalah produk yang disyorkan dan dipercayai oleh ahli dermatologi kerana ia dirumus khas untuk kulit sensitif. Kulit anda mengekalkan minyak semula jadinya walaupun selepas pembersihan menyeluruh dengan pembersih Cetaphil ini.

Sekiranya anda mempunyai kulit berminyak walaupun pada badan anda, anda juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakannya di seluruh badan anda.

Kembalikan keyakinan anda semula dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

3. The Face Shop Rice Water Bright Foaming Cleanser

Menghilangkan kekotoran yang mungkin terdapat pada wajah anda. Berfungsi untuk menjadikan kulit anda kelihatan cantik dan terasa lembut. Ia membantu menjadikan kulit anda awet muda kerana pencuci muka ini menghalang sel kulit daripada penuaan. Anda akan kelihatan lebih muda dan awet muda untuk tahun-tahun akan datang.

Produk pencuci yang baik untuk anda yang tidak pernah mahu kelihatan tua. Air beras yang dicampurkan dengan mineral pelembap memberikan kulit anda penampilan yang terbaik. Vitamin A, E, dan B turut disertakan di dalam produk ini juga. Vitamin membantu wajah anda kelihatan lebih cerah dan menghidrat air dengan betul. Selamat tinggal kepada kulit kering anda!

The Face Shop Rice Water Bright Foaming Cleanser

4. Senka Perfect Whip

Adakah pencuci muka anda membuatkan kulit anda terasa ketat dan kering? Sudah tiba masanya untuk beralih ke pencuci muka yang lebih menghidratkan, seperti Senka Perfect Whip.

Pencuci muka terlaris daripada Jepun ini diperbuat dengan esen kepompong sutera, asid hialuronik dan gliserin untuk menghidrat dan menguatkan pertahanan kulit anda agar kekal lembap.

Senka Perfect Whip

5. Sebamed Liquid Face and Body Wash

Penting untuk memilih pencuci muka untuk kulit kering yang tidak menyebabkan iritasi dan bertindak dengan lembut pada kulit anda yang berhadapan masalah kemerahan dan rosasea. Sebamed Liquid Face and Body Wash yang bebas sabun dan alkali adalah pilihan terbaik.

Diformulasikan dengan pantenol, alantoin dan pentavitin, pencuci muka yang menenangkan dan menghidratkan kulit tanpa menyebabkan kegatalan.

Sebamed Liquid Face and Body Wash

6. Neutrogena Pure Mild Facial Cleanser

Pembersih muka ultra-ringan inilah yang anda perlukan untuk kulit yang jernih dan sihat. Ia tidak mengandungi bahan kimia kasar yang boleh iritasikan kulit anda.

Ia mempunyai formula tidak kering. Dengan jumlah yang sedikit cukup untuk menjadikan kulit anda bersih.

Neutrogena Pure Mild Facial Cleanser

7. Eucerin Gentle Hydrating Cleanser

Pencuci muka untuk kulit kering yang lembut dan menghidratkan ini sesuai untuk kulit anda yang kering dan sensitif.

Ia mempunyai formula buih yang membentuk buih yang banyak dan membersihkan kulit anda. Ia tidak meninggalkan sisa sabun pada kulit anda dan menjadikan kulit anda lembut dan terasa segar.

Eucerin Gentle Hydrating Cleanser

8. Simple Refreshing Facial Wash Gel

Simple Refreshing Facial Wash Gel adalah pembersih berasaskan gel yang menenangkan dan menyejukkan kulit wajah anda. Ia mengandungi 2 vitamin yang mesra kulit selain memberi nutrien tambahan serta menghilangkan kotoran daripada kulit anda.

Disebabkan ia mempunyai formula penghidratan, anda tidak akan merasakan kulit yang tegang. Sebaliknya, kulit anda terasa lembut dan lembap selain merasa bersih dan segar. Untuk pembersih berkualiti yang berpatutan, anda harus dapatkan Simple Refreshing Facial Wash Gel.

Simple Refreshing Facial Wash Gel

9. CeraVe Hydrating Facial Cleanser

CeraVe Hydrating Facial Cleanser diformulasikan dengan teknologi MVE delivery yang secara perlahan memberikan penghidratan sepanjang hari agar kulit anda sentiasa hidrat.

Selain membersihkan dan menghilangkan kotoran serta kesan solekan daripada kulit anda, ia juga mengembalikan seramida untuk menguatkan pertahanan pelindung kulit anda. Ia juga bebas pewangi dan tidak menyumbat pori. Sesuai untuk anda yang mempunyai kulit kering.

 CeraVe Hydrating Facial Cleanser

10. Hada Labo Moisturizing Face Wash

Haba Labo Gokujyun adalah produk penjagaan kulit wajah yang terlaris di Jepun. Ia sangat berkesan untuk kulit kering dengan mengekalkan keseimbangan kelembapannya sambil membersihkan kotoran pada kulit anda.

Malah ia menghidratkan kulit semasa membersih. Ia juga membantu mengembalikan dan mengekalkan kelembapan semula jadi kulit serta menjadikannya licin. Membersih dengan lembut, menjadikan kulit anda selesa, hidrat dan segar.

Hada Labo Moisturizing Face Wash

SUMBER

Summary
Pencuci muka untu kulit kering yang terbaik
Article Name
Pencuci muka untu kulit kering yang terbaik
Description
Pencuci muka untuk kulit kering penting untuk mengatasi masalah kulit kering, meskipun kulit anda jenis kering atau tidak.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: