Now Reading
Panduan Pembeli Untuk Viartril Glucosamine

Panduan Pembeli Untuk Viartril Glucosamine

Viartril glucosamine

Methylsufonlylmethane (MSM) tinggi sulfur organik, iaitu kunci kepada “blok bangunan” untuk tulang sendi yang kuat. Itulah salah satu keistimewaan Viartril Glucosamine kita ni, yang mempunyai kandungan MSM.

Untuk pesakit dengan osteoarthritis, MSM mempunyai kesan yang baik untuk sakit sendi dan edoema, juga fungsi kesihatan secara keseluruhannya. Methylsufonlylmethane ialah jenis sulfur yang boleh dijumpai di dalam buahan, sayuran dan daging.

MSM telah terbukti mempunyai bahan anti-radang dan antioksida di dalam uji kaji makmal. Sulfur, komponen utama di dalam MSM, diperlukan untuk penciptaan glucosamine dan kolagen. Kedua-duanya penting untuk sendi dan tulang yang sihat serta immunoglobulin yang bantu sistem imun.

Adakah Viartril Glucosamine selamat?

Walaupun penggunaan dos adalah besar, produk ini bertoleransi dengan baik untuk terapi jangka masa pendek. Gunakan dos harian 1500 mg sehari hingga tiga bulan pada pesakit osteoarthritis (OA).

Hanya kesan sampingan kecil sahaja yang dapat didokumentasikan iaitu sakit perut.

Manfaat Viartril Glucosamine

Berikut adalah antara kegunaan biasa untuk Viartril Glucosamine:

  • Kelegaan alahan
  • Arthritis
  • Sakit sendi
  • Pemulihan otot selepas bersenam

Kebanyakan kelebihan Viartril Glucosamine berkaitan dengan khasiat anti-radang. Banyak gangguan kesihatan seperti arthritis, alahan dan keadaan kulit, semakin merosot kerana keradangan. MSM dalam Viartril Glucosamine mungkin dapat mengurangkan gejala tertentu dengan menurunkan keradangan tersebut.

Ia juga berkesan untuk merawat pelbagai jenis gangguan kesihatan, menurut beberapa kajian kecil. Ini adalah antara penggunaan perubatan yang dicatat dengan baik untuk makanan tambahan ini:

Rawatan OA dan sakit sendi

OA ialah degenerasi rawan pada satu atau lebih sendi yang mempengaruhi kira-kira 27 juta orang. Lutut, pinggul, punggung bawah, tangan dan jari adalah anggota badan yang biasanya terjejas.

glucosamine

Ia boleh menyebabkan rasa tidak selesa, kekakuan dan edoema. Dengan mengambil Viartril Glucosamine, gejala arthritis dan ketidakselesaaan sendi dapat dibantu.

Seramai 100 peserta dewasa telah mengambil makanan tambahan yang mengandungi bahan seperti di dalam produk ini melaporkan prestasi aktiviti harian berbanding mereka yang mengambil placebo.

Melancarkan pemulihan selepas senaman

Senama sepatutnya dilakukan setiap hari untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik. Ia juga, boleh membuatkan otot dan tisu berada di bawah tekanan oksidatif kerana keperluan tenaga yang tinggi.

Viartril Glucosamine mungkin dapat bantu meredakan kesakitan otot dan tekanan pada tisu selepas bersenam. Terdapat sebuah kajian kecil yang mencadangkan ianya mungkin bermanfaat seperti yang tertera di bawah:

  • 16 orang lelaki sihat yang tidak dilatih, mengambil makanan tambahan dengan bahan yang sama dengan produk ini boleh mengurakang tekanan oksidatif selepas bersenam. Ia juga boleh meningkatkan kadar antioksida di dalam sistem mereka.
  • Kajian lain yang melibatkan 22 orang dewasa daripada senarai menunggu marathon telah mengambil MSM dan mengalami ketidakselesaan otot dan sendi yang sangat berkurangan berbanding mereka yang mengambil placebo.

Boleh bantu anda kekal sihat dan meningkatkan imuniti

Makanan tambahan ini memainkan peranan penting terhadap kesihatan sistem imum. Viartril Glucosamine, seperti contoh, boleh bantu mengurangkan tekanan oksidatif dan keradangan di mana keduanya boleh melemahkan imuniti.

Ia dalam bantu dalam pengeluaran glutathione, antioksida utama badan. Di samping itu, ia juga membantu dalam peningkatan tahap kompaun penting ini. Tahap glutathione haruslah mencukupi untuk kesihatan dan fungsi keseluruhan sistem imun anda.

Meningkatkan kesihatan kulit

Keratin MSM bertindak sebagai penderma sulfur kepada keratin, yang bermanfaat untuk kesihatan kulit. Sebagai hasil, protin penting dapat diperkuatkan.

Selain itu, MSM juga dapat bantuk mengurangkan keradangan yang boleh membahayakan kulit juga penyebab tanda-tanda penuaan pramatang seperti kedutan.

Bahkan, ia juga dapat bantu mengurangkan gejala rosacea, keadaan kulit yang menyebabkan kemerahan, kerengsaan dan keradangan, Bagi anda yang mengalami rosacea, bahan di dalam produk ini dapat mengurangkan gejala-gejala yang telah disebutkan.

Bantu mempercepatkan proses pemulihan pos senaman

Dengan merendahkan kadar keradangan dan tekanan oksidatif, MSM boleh mempercepatkan pemulihan dari senaman yang berat. Selepas berjalan sejauh 14 km, satu kajian terhadap 18 lelaki mendapati bahawa memakan 50 gm serbuk MSM dapat kurangkan kerosakan otot.

Ia boleh juga dijadikan sebagai pelega kesakitan selepas bersenam dalam jangka masa yang lama. Kesakitan otot dan ketidakselesaan sendi dapat dikurangkan dengan banyak bersama MSM berbanding placebo.

Satu kaji lain mendapati bahawa setelah 2 minggu mengamalkan 3 gm MSM setiap hari, seorang atlet lelaki mempunyai tahap IL-6 yang rendah dan ketidakselesaan otot dapat dikurangkan.

Cubalah Viatril Glucosamine hari ini

Viartril Glucosamine ialah makanan tambahan yang terkenal dengan penggunaan yang sangat meluas. Ia dapat membantu dalam aspek pengurangan rasa tidak selesa sendi, radang pun berkurang, kesihatan kulit yang meningkat dan kurang gejala alahan.

Selain itu, ia juga mempercepatkan pemulihan selepas bersenam. Ada lagi! Ia juga bantu memperbaiki sistem imun badan dan mungkin mempunyai bahan anti barah. Makanan tambahan ini telah terbukti selamat, dengan kesan sampingan yang kecil.

Selain menjaga kesihatan, pengambilan makanan tambahan juga dapat meningkatkan lagi tahap kesihatan anda. Lebih-lebih lagi di musim Covid-19 ini sudah pastinya anda ingin mendapatkan bantuan ekstra daripada mana-mana sumber yang selamat dan boleh dipercayai.

Terdapat dua jenis bentuk makanan tambahan dari produk ini yang anda boleh pilih. Klik saja butang di atas dan buatlah pilihan terbaik. Tunggu apa lagi? Dapatkan Viartril Glucosamine anda di farmasi yang berdekatan sekarang!

error: Content is protected !!