Now Reading
Panadol Soluble Malaysia dan 9 Alternatif Untuk Kelegaan Demam atau Selsema

Panadol Soluble Malaysia dan 9 Alternatif Untuk Kelegaan Demam atau Selsema

panadol soluble

Apabila kita jatuh sakit dengan demam atau selsema yang tidak begitu serius, kebiasaannya kita akan mengambil ubat yang dapat dibeli dari kaunter di farmasi tanpa berjumpa dengan doktor dahulu. Ubat seperti PANADOL SOLUBLE adalah salah satu contoh ubat yang anda boleh beli di kaunter di farmasi yang berdekatan. Lebih lagi apabila kita jatuh sakit dengan demam dan selsema. Jika keadaan semakin serius selepas memakan ubat dari kaunter, dan tidak memberi apa-apa kesan positif, semestinya anda perlu ke klinik untuk berjumpa doktor pakar supaya dapat memberi diagnosis yang lebih tepat untuk memberi ubat yang lebih efektif kepada anda.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Panadol Soluble

PANADOL Soluble

RM14.00

Panadol Soluble melegakan demam dan sakit yang berkaitan dengan demam & selesema yang ringan.
Panadol soluble juga merupakan ubat untuk rawatan kesakitan ringan hingga sederhana yang termasuk; sakit kepala, migrain, sakit tekak dan sakit otot. 1-2 tablet Panadol Soluble dilarutkan dalam setengah gelas air suam, setiap 4-6 jam seperti yang diperlukan (tidak lebih dari 8 tablet sehari kecuali yang dinasihati oleh doktor). Kanak-kanak berumur antara 7-12 tahun: 1 tablet dilarutkan dalam setengah gelas air suam, setiap 4-6 jam seperti yang diperlukan (tidak lebih dari 4 tablet sehari kecuali yang dinasihati oleh doktor) Anda dinasihati untuk tidak melebihi dos yang disyorkan.

Uphamol 500mg Paracetamol

Uphamol 500mg Paracetamol

RM17.80

Uphamol boleh digunakan untuk melegakan gejala pelbagai jenis sakit kepala termasuk sakit kepala migrain dan ketegangan. Ia juga dapat digunakan untuk menghilangkan rasa sakit akibat selsema dan untuk mengurangkan demam. Produk ini tidak menyebabkan sakit perut jika diambil sebelum makan. Orang dewasa dan kanak-kanak di atas 12 tahun: 1 tablet setiap 4 hingga 6 jam (Tidak melebihi 6 tablet dalam satu hari). Setiap Tablet mengandungi 500mg Acetaminophen (Paracetamol).

Panadol Actifast (20s)

Panadol Actifast (20s)

RM13.90

Panadol ActiFast berfungsi untuk melegakan kesakitan dan demam. Ia yang diformulasikan khas untuk diserap dua kali lebih cepat daripada tablet paracetamol standard dan rasa sakit anda akan mula hilang dengan lebih cepat seperti panadol soluble. Ia juga tidak menggangu perut anda dan meninggalkan badan anda secara semula jadi dalam masa 24 jam. Setiap kaplet mengandungi 173mg sodium per kaplet. 1-2 tablet setiap 4-6 jam (Jangan mengambil lebih dari 8 tablet dalam 24 jam). Anda dinasihati untuk merujuk kepada doktor anda sebelum mengambil ubat ini jika anda menjalani diet rendah sodium yang disyorkan secara perubatan kerana produk ini mengandungi Paracetamol 500mg dan Natrium 173mg.

Paracil Paracetamol 500mg tablet

Paracil Paracetamol 500mg tablet

RM9.00

Satu jalur Paracil Paracetamol mengandungi 10 tablet. Setiap tablet mengandungi 500mg parasetamol. Ia boleh digunakan untuk mengubati deman, sakit kepala, sakit belakang, neuralgia, sakit reumatik dan otot dan sakit gigi. Produk ini juga diambil untuk mengubati sakit perut yang disebabkan oleh haid dan juga sakit tekak. Bagi orang dewasa dos ialah 1 hingga 2 tablet setiap 4 hingga 6 jam. Manakala dos untuk kanak-kanak: 6 hingga 12 tahun: 250 hingga 500 mg. (3 hingga 4 kali sehari).

Dyna Dynamol Tablet - Paracetamol 500mg

Dyna Dynamol Tablet – Paracetamol 500mg

RM22.50

Produk ini mengandungi paracetamol sebanyak 500mg setiap tablet. Satu jalur Dyna Dynamol mempunyai 10 tablet. Ia dapat melegakan gejala pelbagai jenis sakit kepala termasuk sakit kepala migrain dan ketegangan. Paracetamol ini juga boleh diambil untuk melegakan demam dan sakit biasa. Produk ini boleh diambil tanpa perlu makan dahulu kerana it tidak akan menggangu perut anda. Produk ini adalah produk buatan Malaysia.

Guardian Fever And Pain Relief Tablet 500Mg

Guardian Fever And Pain Relief Tablet 500mg

RM6.00

Untuk melegakan demam, sakit kepala & sakit. Ia mengandungi ejen analgesik dan antipiretik untuk menghilangkan demam, sakit kepala dan kesakitan yang disebabkan oleh selesema dan selesema biasa. Dos untuk orang dewasa dan kanak-kanak berumur lebih dari 12 tahun: 1-2 tablet, diambil setiap 4-6 jam mengikut keperluan. Anda dinasihatkan untuk tidak mengambil lebih daripada 8 tablet sehari. Kanak-kanak 6-12 tahun: 0.5-1 tablet, diambil setiap 4-6 jam mengikut keperluan. Jangan mengambil lebih daripada 4 tablet sehari.

Panadol with Optizorb, Pain relief, Fever, Headache 36 tablets

Panadol with Optizorb

RM14.20

Panadol Optizorb ini memberikan kelegaan sementara yang cepat dan berkesan dari sakit dan sakit, termasuk sakit kepala, migrain, sakit period, sakit lutut dan sakit perut. Ia cepat menyerap seperti Panadol Soluble tetapi dalam bentuk tablet. Panadol Optizorb juga lembut pada perut. Ia boleh melegakan pelbagai gegala termasuk sakit kepala, migrain, gejala selsema, sakit lutut, sakit perut, sakit leher, sakit bahu, sakit belakang, sakit kaki, sakit sendi, sakit otot, sakit gigi, demam dan sakit tekak. Produk ini tidak mengandungi ibuforen.

Panadol Extra, Pain Relief for Strong Headache and Tough Pain

Panadol Extra

RM12.40

Panadol Extra adalah sesuai untuk pelanggan yang menginginkan faedah Panadol, ditambah dengan sedikit lebih banyak daya penahan sakit dari kesakitan yang kuat seperti migrain, sakit belakang yang teruk dan sakit period. Data menunjukkan bahawa rumusan dua tindakan ini mempunyai kekuatan penghilang rasa sakit hingga 37% lebih banyak daripada Panadol standard dan Panadol Soluble. Walaupun dengan kesan tambahan ini, ia tetap tidak menggangu perut anda. Seperti semua produk Panadol, Panadol Extra hampir bebas dari kesan sampingan dan dapat digunakan dengan ubat yang lain jika perlu.

Axcel Paracetamol 500mg

Axcel Paracetamol 500mg 

RM8.90

Produk ini berfungsi untuk melegakan demam dan sakit seperti sakit kepala, sakit gigi, selsema, reumatik otot, senggugut, sakit gigi. Ia mengandungi paracetamol dalam setiap tablet. Bagi orang dewasa dos ialah 1 hingga 2 tablet setiap 4 hingga 6 jam. Manakala dos untuk kanak-kanak: 7 hingga 12 tahun: 250 hingga 500 mg.Produk ini boleh diambil sebelum makan kerana ia tidak akan menggangu perut anda. Setiap satu jalur mempunyai 10 tablet.

Panadol Regular Coated 30's

Panadol Regular Coated 30’s 

RM11.25

Panadol ini mudah ditelan dan tidak menggangu perut anda. Setiap tablet mengandungi Paracetamol 500mg. Untuk rawatan sakit tidak serius seperti sakit kepala, migrain, sakit belakang, sakit otot dan sendi, sakit gigi, sakit selepas prosedur pergigian/ mencabut gigi, sakit selepas vaksinasi dan ketidakselesaan disebabkan selesema dan sakit tekak. Ia juga boleh digunaka untuk melegakan demam. Penggunaan untuk orang dewasa (termasuk warga tua) dan kanak-kanak berusia 12 tahun ke atas ialah 1-2 tablet (500mg-1000mg paracetamol) setiap 4-6 jam bila perlu. Produk ini tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur 12 tahun. Pastikan anda tidak ambil lebih kerap daripada setiap 4 jam dan melebihi 8 tablet.

error: Content is protected !!