Now Reading
Panadol Regular Coated dan 9 Alternatif Untuk Melegakan Kesakitan

Panadol Regular Coated dan 9 Alternatif Untuk Melegakan Kesakitan

panadol

Paracetamol atau Panadol adalah ubat yang biasa digunakan untuk membantu merawat kesakitan dan mengurangkan suhu tinggi apabila anda demam. Ia sangat membantu untuk melegakan kesakitan anda sewaktu tidak sihat.

Ubat ini seperti jenama Panadol biasanya digunakan untuk menghilangkan rasa sakit ringan atau sakit yang lebih serius, seperti sakit kepala, sakit gigi atau sakit seliuh, dan mengurangkan demam yang disebabkan oleh penyakit seperti selesema. Ia adalah dalam dos yang rendah dan boleh didapati dengan senang di farmasi yang berdekatan.

Mari kita lihat 10 ubat paracetamol yang boleh digunakan ketika anda mengalami kesakitan, termasuklah ubat dari jenama Pandol. Mari baca artikel dan perkongsian di bawah ini.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Panadol Regular

Panadol Regular Coated 30’s

RM11.25

Panadol ini mudah ditelan dan tidak menggangu perut anda. Setiap tablet mengandungi Paracetamol 500mg. Untuk rawatan sakit tidak serius seperti sakit kepala, migrain, sakit belakang, sakit otot dan sendi, sakit gigi, sakit selepas prosedur pergigian/ mencabut gigi, sakit selepas vaksinasi dan ketidakselesaan disebabkan selesema dan sakit tekak. Ia juga boleh digunaka untuk melegakan demam. Penggunaan untuk orang dewasa (termasuk warga tua) dan kanak-kanak berusia 12 tahun ke atas ialah 1-2 tablet (500mg-1000mg paracetamol) setiap 4-6 jam bila perlu. Produk ini tidak disyorkan untuk kanak-kanak di bawah umur 12 tahun. Pastikan anda tidak ambil lebih kerap daripada setiap 4 jam dan melebihi 8 tablet.

Paracil Paracetamol 500mg tablet

RM28.00

Satu jalur Paracil Paracetamol mengandungi 10 tablet. Setiap tablet mengandungi 500mg parasetamol. Ia boleh digunakan untuk mengubati deman, sakit kepala, sakit belakang, neuralgia, sakit reumatik dan otot dan sakit gigi. Produk ini juga diambil untuk mengubati sakit perut yang disebabkan oleh haid dan juga sakit tekak. Bagi orang dewasa dos ialah 1 hingga 2 tablet setiap 4 hingga 6 jam. Manakala dos untuk kanak-kanak: 6 hingga 12 tahun: 250 hingga 500 mg. (3 hingga 4 kali sehari).

Panadol with Optizorb

Panadol with Optizorb

RM14.20

Panadol Optizorb ini memberikan kelegaan sementara yang cepat dan berkesan dari sakit dan sakit, termasuk sakit kepala, migrain, sakit period, sakit lutut dan sakit perut. Ia cepat menyerap seperti Panadol Soluble tetapi dalam bentuk tablet. Panadol Optizorb juga lembut pada perut. Ia boleh melegakan pelbagai gegala termasuk sakit kepala, migrain, gejala selsema, sakit lutut, sakit perut, sakit leher, sakit bahu, sakit belakang, sakit kaki, sakit sendi, sakit otot, sakit gigi, demam dan sakit tekak. Produk ini tidak mengandungi ibuforen.

Axcel Paracetamol 500mg

Axcel Paracetamol 500mg 

RM8.90

Produk ini berfungsi untuk melegakan demam dan sakit seperti sakit kepala, sakit gigi, selsema, reumatik otot, senggugut, sakit gigi. Ia mengandungi paracetamol dalam setiap tablet. Bagi orang dewasa dos ialah 1 hingga 2 tablet setiap 4 hingga 6 jam. Manakala dos untuk kanak-kanak: 7 hingga 12 tahun: 250 hingga 500 mg.Produk ini boleh diambil sebelum makan kerana ia tidak akan menggangu perut anda. Setiap satu jalur mempunyai 10 tablet.

PANADOL Soluble

PANADOL Soluble

RM14.00

Panadol Soluble melegakan demam dan sakit yang berkaitan dengan demam & selesema yang ringan.
Panadol soluble juga merupakan ubat untuk rawatan kesakitan ringan hingga sederhana yang termasuk; sakit kepala, migrain, sakit tekak dan sakit otot. 1-2 tablet Panadol Soluble dilarutkan dalam setengah gelas air suam, setiap 4-6 jam seperti yang diperlukan (tidak lebih dari 8 tablet sehari kecuali yang dinasihati oleh doktor). Kanak-kanak berumur antara 7-12 tahun: 1 tablet dilarutkan dalam setengah gelas air suam, setiap 4-6 jam seperti yang diperlukan (tidak lebih dari 4 tablet sehari kecuali yang dinasihati oleh doktor) Anda dinasihati untuk tidak melebihi dos yang disyorkan.

Uphamol 500mg Paracetamol

Uphamol 500mg Paracetamol

RM17.80

Uphamol boleh digunakan untuk melegakan gejala pelbagai jenis sakit kepala termasuk sakit kepala migrain dan ketegangan. Ia juga dapat digunakan untuk menghilangkan rasa sakit akibat selsema dan untuk mengurangkan demam. Produk ini tidak menyebabkan sakit perut jika diambil sebelum makan. Orang dewasa dan kanak-kanak di atas 12 tahun: 1 tablet setiap 4 hingga 6 jam (Tidak melebihi 6 tablet dalam satu hari). Setiap Tablet mengandungi 500mg Acetaminophen (Paracetamol).

Panadol Extra

Panadol Extra

RM12.40

Panadol Extra adalah sesuai untuk pelanggan yang menginginkan faedah Panadol, ditambah dengan sedikit lebih banyak daya penahan sakit dari kesakitan yang kuat seperti migrain, sakit belakang yang teruk dan sakit period. Data menunjukkan bahawa rumusan dua tindakan ini mempunyai kekuatan penghilang rasa sakit hingga 37% lebih banyak daripada Panadol standard dan Panadol Soluble. Walaupun dengan kesan tambahan ini, ia tetap tidak menggangu perut anda. Seperti semua produk Panadol, Panadol Extra hampir bebas dari kesan sampingan dan dapat digunakan dengan ubat yang lain jika perlu.

Guardian Fever And Pain Relief Tablet 500mg

Guardian Fever And Pain Relief Tablet 500mg

RM6.00

Untuk melegakan demam, sakit kepala & sakit. Ia mengandungi ejen analgesik dan antipiretik untuk menghilangkan demam, sakit kepala dan kesakitan yang disebabkan oleh selesema dan selesema biasa. Dos untuk orang dewasa dan kanak-kanak berumur lebih dari 12 tahun: 1-2 tablet, diambil setiap 4-6 jam mengikut keperluan. Anda dinasihatkan untuk tidak mengambil lebih daripada 8 tablet sehari. Kanak-kanak 6-12 tahun: 0.5-1 tablet, diambil setiap 4-6 jam mengikut keperluan. Jangan mengambil lebih daripada 4 tablet sehari.

Panadol Menstrual Caps 500mg

Panadol Menstrual Caps 500mg

RM7.50

Panadol Menstrual memberikan kelegaan yang cepat dan dan berkesan dan cepat terhadap ketidakselesaan haid. Produk ini mengandungi Paracetamol yang mempunyai berfungsi untuk menghilangkan rasa sakit dan mengurangkan demam, dan Pamabrom yang bertindak sebagai diuretik dengan meningkatkan aliran darah ke ginjal dan kadar penapisan glomerular,oleh itu ini akan mendorong proses dieresis. Pamabrom juga dapat membantu melegakan simptom water retentation yang anda mungkin alami sebelum haid dan semasa datang haid.

Uphamol Menstrual Relief Period Pain

Uphamol Menstrual Relief Period Pain 

RM5.90

Uphamol Menstrual Relief Pain memberikan kelegaan kepada anda untuk simptom kenaikan berat badan akibat edema, kembung perut, bengkak, sakit kepala, sakit belakang, sakit otot, sakit dan kekejangan yang berkaitan dengan pramenstruasi dan kekejangan haid yang berkaitan dengan pramenstruasi dan haid. Produk ini tidak menyebabkan sakit perut jika diambil sebelum makan. Anda disarankan untuk mengambil 2 tablet setiap 4 hingga 6 jam. Jangan mengambil lebih daripada 8 tablet dalam masa 24 jam. Tidak digalakkan untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun

Oleh itu, penggunaan Panadol atau paracetamol dapat membantu anda melegakan kesakitan, jadi pastikan anda menyimpan sepapan Panadol di dalam beg anda ataupun di rumah anda. Jai, anda bolehlah gunakan sewaktu anda memerlukannya. Semoga perkongsian ini bermanfaat buat anda.

error: Content is protected !!