Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream

palmer's cocoa butter moisturizer

Krim siang Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream yang ringan ini dapat menghidrat kulit dengan lembut, mengimbangkan kelembapan dan melicinkan tekstur kulit. Selain melembabkan kulit, ia juga mengandungi SPF15 yang bertindak untuk melindungi kulit daripada sinar berbahaya matahari yang boleh mengeringkan dan menyakiti kulit.

Formula berkhasiat Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream sesuai untuk semua jenis kulit sama ada jenis kulit kering, berminyak, ataupun kombinasi. Krim ini sangat baik digunakan kerana ia tidak akan menyumbat liang pori apabila digunakan.

Campuran Cocoa Butter berkrim ini akan menjadikan kulit anda sihat, bercahaya dan anjal setiap hari. Penggunaan krim ini pada siang hari juga sangat disarankan kerana ia meresap dengan cepat ke dalam kulit, menjadikan kulit licin, dan boleh dijadikan sebagai asas solekan.

Kebaikan Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream:

 • Krim pelembab harian yang bukan komedogenik.
 • Mengandungi SPF 15 untuk melindungi kulit dari sinaran berbahaya matahari.
 • Meresap dengan cepat dan menjadikan kulit licin.
 • Boleh dijadikan sebagai asas solekan.
 • Diuji ahli dermatologi.
 • Selamat digunakan untuk kulit sensitif.

Bahan Utama Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream:

 • Mentega Koko: Ekstrak pelan perlindungan.
 • Shea Butter: Menenangkan kegatalan.
 • Vitamin E: Membantu mencegah sel pengoksidaan.
 • Aloe Vera: Memberi kelembapan yang ringan dan cepat meresap ke dalam kulit.
 • Kompleks Peptida: Menyokong pengeluaran kolagen

Mengapa Mengunnakan Pelembab Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream?

Tidak kira sama ada mempunyai jenis kulit kering, berminyak, ataupun kombinasi, pelembap Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream adalah produk penjagaan kulit terbaik untuk dimasukkan ke dalam rutin penjagaan kulit harian anda. Pelembap dapat membantu menjaga kulit anda agar sentiasa terhidrat dan segar.

Seiring bertambahnya usia, kelenjar minyak yang menjaga kulit agar kekal sihat akan mula kehilangan kekuatannya sehingga mereka menghasilkan lebih sedikit minyak. Anda perlu melembapkan wajah anda setiap hari supaya kelenjar anda mendapat sokongan untuk berfungsi dengan baik dalam jangka masa yang lebih panjang.

1. Mengurangkan Masalah Kulit

Kulit kering boleh menyebabkan banyak masalah kulit kerana ketidakseimbangan yang berlaku pada kulit. Antara masalah kulit yang boleh berlaku adalah kemerahan, timbul jerawat, dan minyak berlebihan pada wajah. Untuk mengelakkan masalah ini, anda harus menggunakan pelembab wajah setiap hari untuk menyeimbangkan kulit anda.

Jika kulit anda kering, penggunaan krim pelembab sangat sesuai untuk  menyeimbangkan pengeluaran minyak dari kulit anda. Jika anda jenis kulit berminyak pula, losyen adalah pilihan terbaik untuk anda kerana kandungan minyak dalam pelembab tersebut cenderung jauh lebih rendah daripada jenis krim.

2. Menjadikan Kulit Lebih Muda

Bahagian kulit tertentu cenderung mengganti sel lebih kerap daripada bahagian kulit anda yang lain. Ini boleh merangkumi bahagian telinga, leher, dada, dan seluruh wajah anda. Apabila kulit anda baru sahaja menukar sel-sel kulit yang telah mati, kulit akan menjadi lebih sensitif terhadap kesan sinar matahari dan cuaca sehingga boleh mengundang kepada risiko barah kulit. Dengan menggunakan pelembap, kulit anda hanya perlu menggantikan kawasan yang perlu diganti kerana kulit lebih sihat jika sentiasa dalam keadaan lembab.

3. Membantu Melawan Kedutan

Mengamalkan pelembab wajah dalam rutin penjagaan kulit harian dapat mengurangkan kedutan pada wajah. Keanjalan kulit akan bertambah jika anda menggunakan pelembab pada wajah sehingga kedutan halus pada wajah tidak kelihatan. Namun, sekiranya kulit kering, kedutan akan menjadi lebih jelas dan cenderung untuk kelihatan lebih tua.

3 Cara menghidrat kulit dengan berkesan:

 1. Gunakan Gentle Cleanser sebelum melembabkan wajah

Langkah pertama dalam rutin pagi dan petang anda adalah membersihkan kulit dengan muka pembersih tanpa bilas seperti air misel. Ia dapat membersihkan kulit dengan berkesan sambil menghilangkan kekotoran. Anda harus meletakkan sedikit air misel pada kapas dan lapkan pada wajah dengan lembut.

See Also
dove intense repair mask

2. Gunakan pelembab Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream

Palmers Cocoa Butter Formula Skin Perfecting Moisturizing Day Cream dengan bahan-bahan penghidrat sangat penting tidak kira anda jenis kulit kulit kering, kulit berminyak, kulit sensitif, kulit kombinasi, ataupun normal. Salah satu pilihan pelembab yang baik adalah mengandungi asid hyaluronik, Pro-Retinol, dan vitamin C untuk memancarkan kulit dengan penghidratan dan mengurangkan penampilan kedutan.

3. Menggunakan topeng pelembab muka

Wajah anda akan mendapatkan lebih banyak penghidratan dengan menggunakan topeng muka.  Topeng muka bukan sahaja merawat kulit, malah ia juga dapat membantu memberikan kulit anda penghidratan yang berpanjangan.

error: Content is protected !!