Now Reading
Oyo Hotel Melaka: Harga Berpatutan Untuk Bermalam!

Oyo Hotel Melaka: Harga Berpatutan Untuk Bermalam!

oyo hotel melaka

Oyo Hotel Melaka menawarkan pelbagai tawaran harga mengikut bajet anda. Hotel merupakan keperluan untuk bermalam.

Sekiranya anda ingin bercuti atau ingin mencari tempat tidur semalaman di Melaka, artikel ini adalah rujukan terbaik anda. Hotel Oyo serendah RM35 boleh didapati di negeri Melaka. Oyo ini sebenarnya aplikasi mudah alih yang membolehkan anda menempah bilik hotel atau mana – mana penginapan dengan mudah. 

1. OYO 89839 Riaz Hotel

RM52 PER MALAM

TAKH 3, Jalan Komersial, Taman Ayer Keroh Heights, Bandar raya Melaka, Melaka.

OYO 89839 Riaz Hotel terletak di Bandar Melaka. Jalan Jonker dan Dataran Pahlawan Melaka Megamall disarankan untuk dikunjungi jika anda ingin membeli-belah, sementara mereka yang ingin menikmati tarikan popular kawasan boleh mengunjungi Zoo Melaka. Taman Buaya & Rekreasi Melaka dan Taman Tema & Resort Melaka Wonderland juga disarankan untuk dikunjungi.

2. OYO 89696 D’yaya Hotel

RM55 PER MALAM

36, Jalan Pm 5, Plaza Mahkota, Bandar Raya Melaka, Melaka.

OYO 89696 D’yaya Hotel terletak di Bandar Melaka. A Famosa merupakan tempat menarik terkenal dan pengembara yang ingin membeli-belah boleh mengunjungi Jalan Jonker dan Pusat Beli-belah Mahkota Parade. Zoo Melaka dan Muzium Samudera juga disarankan untuk dikunjungi.

3. OYO 1132 Azimaju Guesthouse

RM44 PER MALAM

Berdekatan Taman Melaka Raya, Bandar Raya Melaka.

Hotel ini menampilkan hiasan dalaman yang sederhana dan tidak akan menjadi tua, dengan warna putih mutiara yang dipilih untuk dipadankan dengan perabot gelap. Ini meningkatkan penampilan bilik, mempromosikan gaya hidup minimalis untuk minda bebas kekacauan selama menginap.

Para tetamu boleh memilih di antara pelbagai pilihan bilik di hotel, semuanya dilengkapi dengan penyaman udara, TV, dan WiFi percuma yang tersedia untuk memenuhi keperluan mereka dengan lebih baik. Bukan itu sahaja, ada kemudahan tambahan yang disediakan di Azimaju Guesthouse untuk memastikan tetamu mendapat penginapan terbaik sepanjang perjalanan mereka ke Melaka.

4. SPOT ON 89659 Jom Hotel

RM47 PER MALAM

Berdekatan McDonald Limbongan, Bandar raya Melaka.

Para tetamu akan menemui kawasan menyambut tetamu yang moden semasa tiba di tempat penginapan ini untuk mendaftar masuk. Bergantung pada bajet tetamu, mereka dapat memilih untuk tinggal di kapsul, tempat tidur di ruang bersama dengan tirai untuk privasi, atau kamar mewah di mana para tetamu dapat memiliki bilik berukuran normal. Hotel ini juga memiliki dapur, lengkap dengan peti sejuk untuk keselesaan para tamu.

Tempat penginapan ini menawarkan kemudahan seperti penyaman udara, TV, dan Wi-Fi gratis yang disediakan sebagai standard di semua kamar. Para tetamu juga dapat memilih pilihan pembayaran kad, merasa aman di bawah pengawasan CCTV, dan menggunakan kemudahan tempat parkir yang tersedia. Tempat penginapan ini juga menyediakan ruang makan dan sarapan percuma.

5. OYO 415 Straits Settlement Inn

RM56 PER MALAM

Berdekatan Dataran Pahlawan, Bandar raya Melaka

Terletak di Bandar Melaka, OYO 415 Straits Settlement Inn adalah salah satu jenisnya. Tempat penginapan ini berada di lokasi yang strategik berhampiran tarikan seperti Impression City Melaka, Dataran Pahlawan Melaka Megamall, dan A Famosa yang merupakan beberapa tempat popular untuk dikunjungi di bandar ini.

Nikmati tinggal di bilik yang luas, dilengkapi dengan perabotan moden untuk menampung sebilangan besar tetamu dengan selesa. Setiap bilik dihiasi dengan lantai kayu dan warna coklat yang berbeza digunakan di dalamnya. Terdapat juga ruang duduk di dekat kaunter penerimaan tetamu, yang disediakan untuk para tetamu yang baru tiba untuk menetap sementara proses daftar masuk berlangsung.

6. OYO 1118 Starfish Hotel

RM58 PER MALAM

Berdekatan Super Full-Store, Bandar raya Melaka

Starfish Hotel adalah permata tersembunyi di tengah-tengah Melaka di mana tempat bersejarah berada. Sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO, kota ini menawarkan perjalanan ke masa lalu yang dapat dialami di A Famosa, Muzium Warisan Baba & Nyonya, dan The Stadthuys.

Seperti yang ditunjukkan oleh nama hotel, bahagian dalamnya mempunyai hiasan latar laut makhluk laut yang berwarna-warni, termasuk lobi dan di dalam bilik. Identiti hotel ditunjukkan di ambang pintu, dipasangkan dengan hiasan bilik yang sederhana dan moden untuk menjamin penginapan tanpa tekanan.

Untuk memastikan keperluan tetamu dipenuhi, kemudahan penting seperti bilik berhawa dingin dengan TV dan WiFi percuma disediakan tanpa ragu-ragu sebagai sebahagian daripada pakej tempahan. Tetamu boleh menginap di bilik pilihan mereka yang dilengkapi dengan tempat tidur single, queen, atau king.

7. OYO 89689 Zahrin Hotel

RM131 PER MALAM

Berdekatan Dataran Pahlawan, Bandar raya Melaka

OYO 89689 Zahrin Hotel adalah tempat penginapan yang menarik dan terletak dalam jarak berjalan kaki ke Upside Down House. Tempat-tempat menarik yang lain termasuk Menara Taming Sari, Muzium Maritim, Melaka River Park and Cruise, serta dua pusat membeli-belah popular di bandar ini seperti Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan.

Proses daftar masuk dan keluar berlaku di kawasan penerimaan tetamu yang dihiasi dengan cara yang sederhana. Mengenai hiasan bilik, sederhana dan selesa dengan nada bersahaja di sekitar bilik, dari dinding beige lembut hingga perabot kayu gelap.

Penyaman udara, TV, dan Wi-Fi disediakan sebagai standar di hotel ini untuk kemudahan para tetamu. Dari segi keselamatan, pengawasan CCTV tersedia untuk memastikan semuanya dalam keadaan terkawal.

Rasa masakan tempatan di bandar ini akan menjadikan perjalanan anda di Bandar Melaka ke tahap seterusnya. Banyak restoran di kawasan ini seperti Restoran Vegetarian Man Yuan Fang, Ming Sat Hut, Nadeje Plaza Mahkota, dan Asam Pedas Claypot Adik Beradik menyambut pengunjung dari seluruh negara.

SPOT ON 89893 Vintage Inn

RM35 PER MALAM

Berdekatan Jonker Walk, Bandar raya Melaka

SPOT ON 89893 Vintage Inn adalah hotel bajet yang terletak di Melaka. Tempat penginapan ini dekat dengan Jonker Walk, A Famosa, Menara Taming Sari yang merupakan beberapa tarikan popular di bandar yang boleh dikunjungi para tetamu pada waktu lapang.

Bahagian luar hotel menonjol dengan warna dinding putih dan reka bentuk moden di tengah-tengah bandar. Melangkah lebih jauh ke dalam, para tamu akan menghargai penampilan moden industri di dalam bilik dengan pengalaman yang serupa di penerimaan tetamu yang dihias sederhana.

Hiburkan diri dengan Wifi yang disediakan dan jangan bimbang tidak ada wang tunai di tangan kerana SPOT ON 89893 Vintage Inn menerima pembayaran tanpa tunai. Selain itu, para tetamu juga akan tenang kerana mengetahui bahawa tempat ini menyediakan pengawasan CCTV untuk keselamatan.

Jangan lepaskan peluang untuk melihat hidangan tempatan yang otentik di restoran berdekatan seperti Capital Seafood Longkang Siham, Restoran Capital Satay, Hajah Mona Asam Pedas dan banyak lagi.

Anda sudah membuat keputusan untuk bermalam di mana? Semoga artikel ini memberi manfaat kepada anda.

Sumber:

https://www.oyorooms.com/my/hotels-in-melaka-city/

https://www.maisinggah.com/hotel-di-bandar-hilir-melaka/

https://www.booking.com/city/my/melaka.ms.html

error: Content is protected !!