NUTREN OPTIMUM 800g suplemen dan alternatifnya pemakanan anda

Nutren Optimum

NUTREN OPTIMUM 800g diambil sebagai suplemen pemakanan yang lengkap dan seimbang untuk mendapatkan kembali kekuatan seawal 6 minggu. 

Ia membantu meningkatkan pertahanan semula jadi tubuh anda dan mempercepatkan pemulihan semasa sakit.

Untuk membeli suplemen , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

NUTREN OPTIMUM 800g

RM71.30

  • Ciri-ciri dan bahan Nutren Optimum 800g:
  • protein berkualiti tinggi (50% whey) untuk membantu membina dan memperbaiki otot
  • probiotik (Lactobacillus Paracasei) untuk meningkatkan fungsi usus yang menyokong sistem imunisasi
  • PREBIO (70% FOS dan 30% inulin) untuk menggalakkan sistem usus yang baik
  • Kaya dengan kalsium dan vitamin D untuk membantu membina tulang yang kuat
  • Bebas laktosa dan gluten
  • Halal yang diperakui daripada Switzerland

Earth Living Organic High Calcium Oatmilk

RM71.50

Earth Living Organic kalsium tinggi adalah alternatif kepada susu tenusu dengan semua kebaikan oat. Diperbuat daripada gandum terbaik, salah satu makanan paling bermanfaat yang boleh dimakan.

Oat mengandungi apa yang diperlukan oleh tubuh, keseimbangan protein, karbohidrat dan berasaskan lemak, lemak tak tepu.Oat juga mengandungi banyak serat. Dengan kata lain,ianya baik untuk perut dan hati.

Dihasilkan menggunakan proses yang dipatenkan secara unik, hasil penyelidikan bersama dengan Universiti Lund di Sweden. Ia juga adalah satu-satunya minuman oat jenisnya di dunia yang mengandungi serat yang semulajadi, yang dipanggil beta-glukans.

Beta-glucan telah terbukti mengurangkan kolesterol dalam ujian klinikal.

Jointwell – Oaterenergy

RM78.00

Oaterenergy (susu tumbuhan) dicipta untuk menggantikan susu harian dan membekalkan nutrien yang sangat baik membawa anda kepada kehidupan yang sihat!

Oaterenergy diperbuat daripada oat embrio organik yang disahkan oleh Jabatan Pertanian USDA & Montana.

Ia mempunyai tekstur terbaik dengan semua kebaikan oat dan kalsium yang tinggi. Ia mempunyai rasa ringan dan berkrim.

Nestle Omega Plus

RM42.90

Susu ini walaupun bertujuan untuk menurunkan paras kolestrol dalam darah, ia juga baik untuk kesihatan tulang anda. Anda akan mendapatkan bekalan kalsium secukupnya melalui pengambilan dua gelas susu setiap hari seperti yang disarankan. Selain untuk tulang, ia turut membekalkan manfaat yang tinggi untuk kesihatan jantung dalam darah anda.

ANLENE Regular Milk Powder

RM34.90

Anlene adalah di antara jenama susu formula dewasa yang terkemuka di Malaysia. Dirumus khas dengan protein, kalsium, magnesium dan zink yang tinggi untuk memastikan tulang, otot serta saraf kita sentiasa dalam keadaan yang sihat. 

Ianya mengandungi 50% lebih nutrisi serta Movemax, kolagen, protein dan tinggi kalsium yang baik untuk kesihatan tubuh badan. Susu ini juga dapat melindungi tulang, joint dan muscles anda agar kekal cerdas sepanjang hari. 

Sesuai untuk peringkat dewasa berumur 19 tahun dan keatas, susu Anlene ini mengandungi kolagen agar kulit anda tampil lebih sihat dan bermaya. Bagi anda yang gemar ke gym, susu ini disyorkan terbaik buat anda untuk perlindungan otot. Amalkannya setiap hari dan rasai perbezaannya.

ENSURE Gold

See Also
kebersihan diri

RM87.00

Ensure Gold mengandungi HMB dan Triple Protein Blend untuk kekuatan fizikal yang baik. Selain itu, segelas susu ini sarat dengan 28 vitamin, mineral, antioksida dan karbohidrat untuk sistem pertahanan serta tenaga badan kita. 

Susu yang dilengkapi dengan prebiotik ini, sesuai untuk memperbaiki sistem pencernaan. Tidak mengandungi lemak trans dan boleh diminum oleh semua peringkat umur kecuali bayi kerana formulanya tidak sesuai untuk si kecil.

Diuji secara klinikal, susu ini dapat meningkatkan kesihatan tubuh badan anda dalam masa hanya 8 minggu sahaja. Kandungan HMB dan proteinnya mampu meningkatkan perkembangan otot serta menguatkan tulang. Terkandung 3 kali ganda Vitamin D yang meningkatkan kekuatan dan memberi tenaga agar anda dapat menjalani aktiviti harian dengan baik. 

Alpha Lipid TM Lifeline TM Colostrum Milk Powdered Drink

RM180.70

Produk susu Alpha Lipid ini telah lama berada di pasaran Malaysia. Ia membekalkan 1,000 miligram kalsium dalam setiap hidangan untuk kesihatan tulang dan gigi anda dan seluruh isi keluarga. Susu ini juga baik untuk memperbaiki dan penyembuhan badan secara semulajadi. Anda dicadangkan untuk menikmatinya setiap kali sebelum sarapan. Untuk lebih enak anda boleh sediakan secara sejuk atau boleh juga ditambah dalam minuman smoothie anda.

HIGOAT Susu Kambing

RM17.90

Minuman susu kambing ini bukan sahaja sumber protein dan kalsium yang baik malah ianya juga tidak mengandungi gula tambahan. Susu kambing lebih baik dari susu lembu kerana ia bersifat alkali dan boleh meningkatkan daya kepekaan, fokus serta ingatan. 

Ia juga boleh membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh, mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah, melancarkan sistem penghadaman, menguatkan tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan saraf.

Sesuai untuk anda yang alergi kepada susu lembu, susu kambing boleh dijadikan sebagai alternatif bagi memberi kalsium buat tubuh badan. Susu kambing juga tidak mengandungi beta-lactoglobulin yang menyebabkan alahan seperti asma, masalah pernafasan, radang telinga, infeksi kulit dan gangguan saluran pencernaan. 

error: Content is protected !!