Nixoderm

Sebagai manusia, kita sememangnya akan mempunyai pelbagai masalah di atas kulit kita. Ini termasuk, jerawat, jeragat, bintik hitam, ruam, kegatalan, cacing gelang dan pelbagai lagi masalah kulit yang akan menyebabkan kita tidak rasa selesa untuk menjalankan kehidupan harian kita. Oleh itu produk NIXODERM adalah salah satu produk di pasaran yang mampu membantu untuk mengurangkan simptom dan juga menyembuh mana-mana masalah kulit yang tidak serius dengan penggunaan yang kerap.

Nixoderm Ointment

NIXODERM Ointment

RM18.88

Nixoderm adalah berbeza dari jenama lain kerana ia tidak menyebabkan kulit anda terasa berminyak atau melekit. Ia akan melekat pada kulit dan membolehkan bahan aktif terus tahan lama di atas kulit untuk jangka masa yang lama. Salap ini mengandungi tiga bahan aktif yang khusus untuk mengatasi jerawat, bintik hitam, gatal-gatal, ruam dan kurap pada kulit dan kulit kepala. Ia mengandungi asid benzoat sebanyak 6% yang mengandungi sifat anti-kulat, asid salisilik sebanyak 2.5% dimana fungsinya sebagai ejen keratolitik yang merawat dan mencegah jerawat dan sulfur presipitasi sebanyak 4.6% dimana ia adalah agen anti-septik, anti-kulat dan parasit.

tiger balm

Tiger Balm

RM9.03

Salap Tiger Balm klasik ini adalah salap yang kebiasaan digunakan oleh kita dari kecil sampai ke tua. Ia sering digunakan untuk rawatan sakit kepala ia juga digunakan untuk menenangkan pelbagai penyakit seperti hidung tersumbat, kembung perut dan kegatalan akibat gigitan serangga. Produk ini dapat menghilangkan rasa sakit dan kegatalan dengan cepat. Diperbuat dari ramuan herba.

nixoderm anti bacterial soap

NIXODERM Anti Bacterial Soap

RM4.68

Sabun Sulfur Nixoderm diformulasikan khas dengan 10% sulfur untuk melindungi kulit anda dari jangkitan bakteria. Sulfur mempunyai sifat antibakteria yang menjadikan bahan ini amat berkesan untuk merawat keadaan kulit seperti jerawat dan lebam rambut dengan membunuh kuman didalamnya. Ia membantu mencegah pori-pori yang tersumbat, melegakan jerawat di muka dan badan, serta melindungi badan daripada bau busuk. Ia juga mengandungi emolien untuk melembutkan kulit. Dengan penggunaan yang kerap, kulit akan nampak lebih sihat dan licin.

antabax soap

Antabax Antibacterial Soap

RM5.50

Antabax Antibacterial Soap 85g – Fresh: Antabax Antibacterial Soap Fresh diformulasikan khas dengan Derma Protect System yang mengandungi Serum Kelembapan Mikro, dimana ia akan menjadikan kulit lebih lembut, licin, dan sihat. Sabun ini boleh menghapuskan 99.9% kuman dan bakteria yang berbahaya, ia dapat memberikan perlindungan antibakteria selama 24 jam. Sabun ini telah diuji secara klinikal agar ia lembut malah pada kulit yang paling halus, dan anda akan rasa segar dan segar semula selepas setiap kegunaan.

nixoderm soap free cleanser

NIXODERM Soap Free Cleansing Bar

RM28.00

Sabun ini adalah bebas sabun dan mengandungi p.H5.5. Diperkaya dengan minyak argan, minyak zaitun, Vitamin E & B5, sel induk buah epal dan kolagen. Sabun ini akan membersihkan secara lembut ke dalam liang roma tanpa mengeringkan kulit. Produk ini juga menenangkan, melembapkan dan memberi nutrisi ke atas permukaan kulit. Ia juga mengekalkan kulit pada kelembapan yang optimum sambil melindungi kulit dari kuman.

sebamed soap bar

Sebamed Cleansing Bar

RM10.70

Sabun ini ialah 100% bebas dari sabun dan alkali dan membersih secara mendalam dan lembut pada kulit anda. Ia mengandungi pelembap dan asid amino semula jadi untuk kebaikan kulit. Produk ini mempunyai ejen penjagaan kulit termasuk inulin gula semula jadi yang bersesuaian dengan kulit untuk mengekalkan dan membantu menstabilkan keseimbangan kelembapan kulit. Diformulasikan dengan Panthenol dimana ia akan membantu menjana semula kulit anda. Sabun ini mempunyai komposisi khas dengan Vitamin E yang akan melicinkan kulit apabila digunakan dengan kerap.

Nixoderm Sulfur and SA soap

NIXODERM Sulfur & Salicylic Acid Soap

RM10.95

Sabun ini mempunyai beberapa fungsi yang berfaedah seperti; mengelupas kulit mati, mengelakkan liang pori dari tersumbat, membunuh kuman, memerangi jerawat dan mengurangkan bau badan. Ia juga dapat membantu melembabkan kulit, melegakan masalah jerawat dan masalah kulit lain. Sabun ini adalah juga bebas daripada paraben, alkohol, SLS dan berasaskan sayuran. Sabun sulfur dan asid salisilik ini adalah sabun keratolitik yang mengandungi 8.5% sulfur dan 2% Asid Salisilat.

JF Sulfur Soap

JF Sulfur 10% Skin Solutions Anti Acne Soap

RM6.40

Sabun ini mengandungi 10% sulfur. Rumusan yang dikembangkan menggunakan teknologi paling moden untuk mendapatkan ramuan saintifik dan minyak wangi eksklusif. Ia juga boleh mencegah dan menyembuhkan kebanyakan penyakit kulit yang disebabkan oleh kulat seperti dermatomycosis, cacing gelang,kaki atlet dan lain-lain. Ia juga dapat mencegah jangkitan kecil yang disebabkan oleh bakteria atau kudis yang disebabkan oleh tungau pada kulit. Sabun ini disyorkan untuk pengguna yang mempunyai kulit normal hingga kulit berminyak.

Nixoderm Face & Body Cleanser

NIXODERM Face & Body Cleanser

RM24.90

Nixoderm Face & Body Cleanser 250ml adalah pembersih yang ringan, tidak menjengkelkan dan mempunyai pH yang seimbang yang direka untuk kulit kering dan sensitif. Ia telah diuji secara dermatologi, diperkaya dengan 3 ceramida penting (Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP), vitamin E, minyak zaitun, bebas sabun, tidak komedogenik, bebas dari wangian, minyak mineral, paraben, dan sulfat. Sabun ini boleh membersihkan, menghidrat dan melindungi kulit dengan lembut. Kandungan ceramides melindungi kulit daripada perengsa luaran dan memastikan kulit sentiasa terhidrat dan elastik. Vitamin E dan minyak zaitun di dalam sabun ini berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas.

sebamed face and body wash

Sebamed Face & Body Wash

RM30.80

Sabun ini mempunyai kompleks penjagaan kulit berdasarkan Minyak Zaitun yang digabungkan dengan Panthenol dan pati tumbuhan untuk mengatasi kerengsaan, kehilangan lipid dan kelembapan semasa pengunaan. Produk ini adalah bebas sabun dan membersih dengan lembut. Ia boleh membantu melindungi kulit yang sensitif dan kering dari kekeringan dan kerengsaan, menjadikannya licin dan lembut.

Summary
Nixoderm Malaysia dan 5 Alternatif Untuk Mengatasi Masalah Kulit
Article Name
Nixoderm Malaysia dan 5 Alternatif Untuk Mengatasi Masalah Kulit
Description
Sebagai manusia, kita sememangnya akan mempunyai pelbagai masalah di atas kulit kita. Ini termasuk, jerawat, jeragat, bintik hitam, ruam, kegatalan, cacing gelang dan pelbagai lagi masalah kulit yang akan menyebabkan kita tidak rasa selesa untuk menjalankan kehidupan harian kita. Oleh itu produk NIXODERM adalah salah satu produk di pasaran yang mampu membantu untuk mengurangkan simptom dan juga menyembuh mana-mana masalah kulit yang tidak serius dengan penggunaan yang kerap.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: