Now Reading
NIVEA Cocoa Butter Body Cream dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Kulit Wajah dan Badan Yang Lembut

NIVEA Cocoa Butter Body Cream dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Kulit Wajah dan Badan Yang Lembut

nivea

Memaksimumkan rutin penjagaan kulit anda bermula dengan memahami produk mana yang paling sesuai dengan keperluan yang khusus untuk jenis kulit anda. Tidak ada rejimen tunggal yang berfungsi untuk semua orang, tetapi ada produk yang kita beralih ke masa dan masa lagi. Nivea adalah satu produk yang tidak asing lagi di mata dunia.

Produk jenama Nivea adalah contoh baik yang mampu mengikut gaya hidup anda yang senantiasa berubah, biarpun anda mungkin mencari cara untuk mengoptimumkan rutin anda, memperkenalkan produk baru untuk proses anda, atau mengatasi komplikasi kulit yang berlainan seiring dengan keperluan anda berubah.

Oleh itu, mari kita lihat produk Nivea di bawah dan beberapa produk alternatif untuk mendapatkan kulit wajah dan juga kulit badan yang lembut dan halus.

nivea cocoa butter cream

NIVEA Cocoa Butter Body Cream

RM55.00

Body Cream ini mempunyai formula berkrim yang diperkayakan dengan serum kelembapan, cocoa butter, dan vitamin E. Ia juga memberikan kelembapan yang kuat pada kulit kering yang tahan sehingga 48 jam, dan menjadikan kulit anda berseri dan wangi walaupun hanya dengan satu aplikasi. Tekstur produk ini adalah ringan dan tidak berminyak kerana ia menyerap dengan cepat. Produk ini telah diuji secara dermatologi dan diluluskan, maka ia adalah amat selamat untuk digunakan.

palmers cocoa butter

Palmers Lotion With Cocoa Butter & Vitamin E

RM36.90

Losyen badan yang kaya dan mewah ini memberikan penghidratan mendalam di seluruh badan anda. Formula yang lembut ini dapat menyerap dengan cepat, mewujudkan suatu penghadang yang melindungi kulit dari kehilangan kelembapan dan memastikan kulit sentiasa lembap. Kulit biasa, kulit kering hingga kulit rawan ekzema, losyen kaya emolien ini sangat berkesan untuk menyembuhkan dan melembutkan, menjadikan kulit semakin licin, lembut dan cantik.

NIVEA Face Cleanser [Make Up Clear] Cleansing Milk - 200ml

NIVEA Face Cleanser Cleansing Milk

RM19.30

Pembersih muka ini berfungsi untuk membersihkan secara mendalam dan menghilangkan maskara solekan dan solekan kalis air tanpa meninggalkan kulit berasa berminyak. Produk ini juga akan melembapkan kulit anda semasa proses pembersihan tanpa meninggalkan sisa. Ia adalah sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Produk ini mempunyai keseimbangan pH terhadap kulit muka dan bebas dari alkohol, paraben, pewangi, silikon dan pewarna. Produk ini juga selamat digunakan selepas 3 tahun dari tarikh pembuatan.

Eucerin Mild Cleansing Milk

Eucerin Mild Cleansing Milk

RM37.90

Pembersih muka ini bagaikan losyen berkrim yang kaya dan efektif dalam menanggalkan solekan. Ia jugak boleh membantu kulit bernafas dengan lebih baik. Ia terbukti amat sesuai untuk digunakan ke atas kulit yang sensitif. Permbersih muka ini sangat berfaedah untuk kulit kering dan sensitif kerana ia mengandungi gabungan bahan aktif yang inovatif iaitu kompleks APG. Kompleks APG ialah pembersih ringan yang amat berkesan dengan Gluco-gliserol, iaitu pelembap semulajadi yang aktif. Produk ini juga mengandungi Asid hyaluronik yang dapat memberi kelembapan yang tinggi untuk kulit. Oleh itu, kulit lebih bersih, lembut dan lembab.

NIVEA Luminous 630 Spotclear Booster Serum 30ml

NIVEA Luminous 630 Spotclear Booster Serum

RM95.20

Serum ini mensasarkan pada punca utama bintik-bintik gelap yang sekian lama 10 tahun berada di dalam kulit anda. Ia berfungsi dengan mengurangkan pengeluaran dan pengumpulan pigmen pada akarnya di dalam kulit anda. Produk ini mempunyai rumusan berkesan dan selamat untuk kulit wajah berseri dan yang lebih bersih. Serum ini mempunyai booster aktif freshly : booster double room yang bertujuan untuk mengekalkan kesegaran bahan aktif, yang diaktifkan secara langsung apabila 2 formula (Patented Luminous 630 dengan Hyaluron dan vitamin E) diadun bersama pada kulit.

GARDEN OF EDEN Grape E Anti Aging Serum

Garden Of Eden Grape E Anti Aging Serum

RM62.95

Serum ini berfungsi dengan menggalakkan pembaharuan sel dan penghidratan kulit dengan nutrien asid lemak penting dari minyak anggur. Ia juga akan menguatkan dan melindungi kolagen kulit untuk melawan serangan radikal bebas, penuaan pramatang di permukaan kulit, dan penampilan garis-garis halus dan kedutan. Serum ini juga melindungi dan mempertahankan kulit daripada sinaran UV kuat dan berbahaya keatas kulit muka, dan tekanan daripada persekitaran. Ia dapat melambatkan dan membalikkan tanda-tanda penuaan ke atas kulit muka.

NIVEA Make-Up Remover MicellAIR Skin Breathe Micellar Water

NIVEA Make-Up Remover MicellAIR Skin Breathe Micellar Water

RM15.16

Pembersih solekan 3-dalam-1 ini berfungsi seperti magnet untuk menarik solekan, kotoran dan sebum dengan cekap. Formula produk ini adalah lembut tetapi ia amat berkesan dan boleh digunakan pada wajah, mata dan bibir anda. Produk ini adalah lembut untuk bulu mata anda juga. Kulit anda akan terasa bersih dan lembut, tanpa sisa. Ia direka secara khas untuk kulit kelihatan lebih sihat dan boleh bernafas. Produk ini adalah sesuai untuk semua jenis kulit walaupun kulit sensitif.

WARDAH Seaweed Cleansing Micellar Water

Wardah Seaweed Cleansing Micellar Water

RM20.40

Pencuci muka ini tidak perlu dibilas apabila digunakan untuk membersihkan wajah anda. Produk ini akan membersihkan solekan dan kotoran dari kulit dengan lembut dan diformulasikan dengan formula pelbagai fungsi yang akan membersihkan kulit dengan efektif tanpa membiarkan kulit terasa berminyak dan biocleansing aktif dari minyak zaitun, yang menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit. Ia juga mengandungi ekstrak rumpai laut dan timun, dikenali untuk memulihkan dan membaiki keadaan kulit anda.

NIVEA Baby Soothing Caring Oil

RM12.30

NIVEA Baby Caring Oil melindungi dan mengekalkan kelembapan semula jadi kulit bayi anda, sambil membersihkannya dengan lembut. Rumusan dengan minyak badam melembapkan kulit lembut bayi anda secara intensif dengan mengunci kelembapan, menjadikannya terasa lembut dan halus. Ia mudah disebarkan dan sesuai untuk urutan bayi. Minyak ini juga sesuai juga untuk kulit ibu semasa dan selepas kehamilan. Produk ini telah diuji dan diluluskan secara klinikal dan dermatologi.

Himalaya Baby Massage Oil

Himalaya Baby Massage Oil

RM13.50

Urut setiap hari dengan minyak urut bayi Himalaya untuk membantu meningkatkan pertumbuhan dan perkembangan bayi anda. Produk ini dirumuskan dengan minyak yang ringan dan tidak bernoda, mempunyai dua faedah iaitu boleh digunakan untuk mengurut sebelum mandi dan untuk melembapkan kulit bayi selepas mandi. Ia diformulasikan dengan minyak zaitun dan ceri musim dingin, produk ini telah diuji secara klinikal untuk keselamatan dan keberkesanannya. Minyak urut juga berasaskan sayur-sayuran dan bebas dari mineral oil dan lanolin.

Penggunaan produk kulit yang betul mampu memberikan anda kulit badan dan juga kulit wajah yang lembut apabila disentuh. Oleh itu, gunalah produk yang sesuai dengan keadaan kulit dan bahagian tubuh anda. Anda boleh cuba produk-produk yang kami senaraikan di atas untuk mendapatkan kulit lembut seperti yang anda inginkan. Manjakan kulit anda setiap hari.

error: Content is protected !!