Now Reading
Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen Pelindung Kulit Anda!

Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen Pelindung Kulit Anda!

Neutrogena Ultra Sheer

Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen Pelindung Kulit Anda!. Ia adalah produk sunscreen yang mudah didapati di mana-mana drugstore di Malaysia.

Sunscreen atau pelindung tabir suria seharusnya ada dalam beg setiap wanita kerana cuaca di Malaysia yang agak panas dan akan menyebabkan kulit mulai timbul flek hitam dan jeragat yang penulis yakin semua tidak menyukainya.

Untuk pengetahuan semua, musim panas kini sedang berlangsung. Dan bagi banyak wanita, mencari sunscreen untuk pelindung matahari yang hebat yang boleh mereka pakai bersama alat solek.

Sama ada anda suka menggunakan pelindung matahari atau tidak, pelindung matahari  sangat penting untuk kesihatan kulit anda. Kerana matahari, walaupun tidak sekuat dan nyata pada musim sejuk, namun ianya masih menghasilkan sinar UV yang berbahaya.

Terdapat banyak pelindung matahari yang memusingkan di luar sana, termasuk pelindung matahari Neutrogena yang terkenal. Bahkan ada kosmetik yang mempunyai pelindung matahari di dalamnya. Bagaimana seseorang boleh memilih? Penulis akan membantunya.

Bagamana ia berfungsi

Neutrogena telah mengeluarkan Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen kerana Matahari boleh menjadikan kulit anda bertambah tua sebelum waktunya. Keluar tanpa rasa bimbang dengan perlindungan tahan lama terhadap sinar UV yang berbahaya.

Neutrogena Ultra Sheer

Kebaikan Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen

Antara kebaikan Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen adalah:

Spektrum luas seimbang

Ia memberikan perlindungan spektrum luas seimbang yang unggul terhadap penuaan kulit UVA dan sinar UVB yang terbakar. Teksturnya yang sangat ringan membuatkan anda berasa seperti tidak mempunyai apa-apa.

Menghalang sinar UVA dan UVB

Produk ini mengandungi teknologi Helioplex yang memastikan bahawa perlindungan cahaya matahari tepat mengenai kulit anda dan ianya dengan berkesan menghalang sinar UVA dan UVB yang merosakkan.

Melindungi integriti kulit

Teknologi Kering-Sentuh menjadikan kulit anda bebas bersinar dan bebas penyumbatan. Neutrogena Ultra Sheer Dry Touch Sunscreen melindungi integriti kulit dan  penghalang kulit anda dengan melindungi dari kerosakan akibat UV serta membantu kulit anda kekal awet muda.

Cara untuk kenali sunscreen yang sesuai

Pilih jenama sesuai.

Adalah wajib untuk anda mengetahui dulu kandungan SPF dan PA yang disarankan selaras dengan iklim sesuatu negara, Ketahui dahulu jenama mana yang paling sesuai untuk jenis kulit anda.

Uji dahulu sebelum guna

Sekiranya anda mencuba pelindung matahari baru dan mempunyai kulit sensitif, lakukan sedikit ujian pada lengan dalaman anda. Biarkan selama 24 jam untuk melihat apakah ada reaksi. Kedua, tidak semua pelindung matahari sesuai digunakan dengan alat solek. Oleh itu, anda mungkin memerlukan sedikit percubaan.

Anda boleh membeli produk Ultra-Sheer Dry-touch ini dari SPF 30 hingga SPF 100. Faktor Perlindungan Matahari, atau SPF, adalah pengukuran perlindungan produk pelindung matahari dari sinar UVB (Ultra Violet B).

Sinar UVB (Ultra Violet B) adalah jenis sinar yang menyebabkan selaran matahari dan boleh menyebabkan barah kulit. Namun SPF tidak mengukur seberapa berkesan pelindung matahari melindungi anda dari sinar UVA (Ultra Violet A), yang juga berbahaya.

error: Content is protected !!