neutrogena

Neutrogena menawarkan pelbagai jenis produk penjagaan kulit dan rambut. Produk ini bukan sahaja mengutamakan bahan-bahan yang selamat untuk kulit anda, tetapi juga selamat untuk planet ini, sepanjang kitaran hidup produk Neutrogena ini.

Jenama ini juga melancarkan pembungkusan baru yang dibuat dengan 30% plastik kitar semula pasca pengguna atau dikenali juga sebagai PCR. Jenama Neutrogena juga mempunyai pelbagai variasi produk yang boleh anda dapati di pasaran Malaysia mahupun di luar negara.

Di bawah adalah produk-produk Neutrogena yang boleh anda dapati dan juga beberapa produk alternatif yang boleh anda gunakan mengikut kesesuaian kulit wajah anda.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

RM63.56

Neutrogena Hydro Boost Water Gel menggunakan formula gel yang menyegarkan dengan asid hyaluronik dan ekstrak zaitun secara berterusan membekalkan kelembapan, menjadikannya sel kering kulit kepada kulit lembut. Produk ini terbukti secara klinikal untuk memberi kulit kering dengan cepat kelembapan tulen dan menjadikan kulit anda sentiasa terhidrasi selama 72 jam. Gel ini membaiki penghalang kulit dan membantunya mengekalkan penghidratan dengan lebih baik, memulihkan kulit anda ke keadaan optimum dengan cahaya yang memantul dari dalam.

Laneige Water Sleeping Mask

RM66.60

Pelembap semalaman yang memberi kulit rasa segar dan tenang pada keesokan harinya berkat kesan pelembapannya seperti Neutrogena Hydro Boost Water Gel. Topeng tidur penghidratan pekat yang membersihkan kulit dengan ekstrak primrose semulajadi dan ekstrak aprikot Hunza membersihkan kulit. Produk ini juga diformulasikan dengan air mineral hydro ion dan bahan berkhasiat, ia membantu menyerap bahan-bahan khasiat semasa tidur. Ia juga terdapat wangian semula jadi.

Neutrogena Deep Clean Facial Cleanser

RM25.00

Pencuci muka ini membersihkan kulit wajah dengan mendalam dan teliti sehingga meningkatkan penampilan dan rasa kulit. Kulit dibiarkan “bersih, lembut & segar” tanpa sisa pori tersumbat. Pencuci muka yang berkesan ini mengandungi asid hidroksi yang menembusi jauh ke dalam liang, melarutkan kotoran dan minyak. Ia juga menghilangkan sel-sel kulit permukaan mati yang dapat mengeringkan dan meremukkan kulit anda. Pencuci muka ini bebas minyak, bebas alkohol dan telah diuji oleh ahli dermatologi.

BOTANICS Deep Cleans Purifies Pores Facial Wash

RM11.92

Mentholatum Botanics Face Wash ini dibuat dengan pati herba semula jadi yang berkualiti tinggi dari bunga dan untuk memberi anda pengalaman pembersihan terbaik seperti Neutrogena Deep Clean Facial Cleanser. Ini juga mengandungi ekstrak pokok teh dan ylang ylang untuk mengawal minyak dan berkesan untuk mencegah cela dan bintik hitam. Kulit akan rasa segar, lembut dan bersih. Bau serai yang menyegarkan boleh membantu mengembalikan tenaga dan meremajakan kulit.

Neutrogena Deep Hydrating Mask 5s

RM28.00

Topeng rawatan wajah intensif yang mengisi dan memulihkan kelembapan kulit dan kulit yang sekata dan tahan lama. Dibentuk untuk mengangkat wajah, setiap topeng dengan segera meningkatkan kelembapan kulit 12 kali dengan formula Vitamin C, menjadikan kulit lembut dan kering dengan cahaya yang sihat. Ia juga menghidrat sel kulit dengan mendalam untuk meninggalkan kulit berseri-seri. Produk ini bukan komedogenik, bebas alkohol dan bebas wangian.

HADA LABO Hydrating Mask 

RM7.65

Topeng muka ini merendam kulit dengan kelembapan melampau seperti Neutrogena Deep Hydrating Mask. Kulit ditenangkan, disegarkan semula dan lebih tahan lama setelah menggunakan produk ini. Melembapkan kulit dengan kelembapan berkhasiat dan mengisi kembali kulit yang cepat kering, menjadikannya lembut dan lembap. Ia turut memberi keseimbangan pH pada kulit, tidak akan menyebabkan kulit kemerahan. Produk ini adalah bebas wangian, minyak mineral dan pewarna.

NEUTROGENA Alcohol Free Toner

RM20.70

Toner Bebas Alkohol Neutrogena mempunyai dua fungsi, pembersihan dan keseimbangan. Toner ini merupakan pembersih ringan khas dengan menghilangkan kekotoran secara lembut dan memperbaiki kulit anda. Ia juga melindungi kelembapan kulit yang matang. Produk ini dirumus khas untuk memberikan tona bersih, menyegarkan tanpa kesan pengeringan alkohol yang keras. Ia tidak akan menghilangkan pelembap semula jadi pada kulit anda.Kulit anda akan terasa segar dan lembut tanpa rasa sesak, kering atau menyengat.

GARDEN OF EDEN Soothing Toner

RM19.53

Produk ini membantu membersihkan dan mengecilkan pori dengan ekstrak witch hazel, anti bakteria semula jadi. Ia digabungkan dengan minyak pati lavender, menenangkan dan menenangkan kulit. Ia juga tiada alkohol seperti Neutrogena Alcohol Free Toner. Ia menghidrat kulit dengan lidah buaya dan gliserin sayur untuk melembutkan dan melembapkan kulit. Antioksidan dari ekstrak biji ginkgo dan biji anggur dan allantoin memberikan perlindungan kulit yang penting.

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil

RM52.73

Pencuci muka ini diformulasikan dengan pengaktifan air berubah menjadi susu / emulsi pembersih yang lembut dan halus. Ini berubah menjadi busa susu yang membersihkan dengan lembut dan menyapu tanpa sisa berminyak. Ia boleh melarutkan kotoran dan solekan dengan mudah. Produk ini membantu mengunci keseimbangan kelembapan kulit agar kulit lembut dan kenyal. Produk ini tidak akan menyumbat liang-liang pori atau menghilangkan minyak semula jadi kulit anda. Ia boleh digunakan pada solek kalis air.

INNISFREE Green Tea Cleansing Oil

RM55.00

Innisfree Green Tea Cleansing Oil adalah pembersih minyak ringan yang boleh mencairkan solekan dan kotoran yang lembut tanpa mengeringkan kulit seperti Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil . Ia juga membantu membersihkan pori-pori yang sesak untuk mencegah jerawat. Pembersih minyak lembut ini kaya dengan sifat pelembap dan antioksidan yang diekstrak dari teh hijau untuk menjadikan kulit lembut dan kenyal. Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit.

Produk Neutrogena banyak dikhaskan mengikut kesesuaian jenis kulit masing-masing. Oleh itu, pilihlah produk Neutrogena yang bersesuaian dengan keadaan kulit anda. Anda juga boleh mencuba beberapa alternatif lain yang telah kami sediakan di atas. Semoga bermanfaat.

Summary
Neutrogena Hydro Boost Water Gel dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Masalah Kulit Kering
Article Name
Neutrogena Hydro Boost Water Gel dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Masalah Kulit Kering
Description
Neutrogena menawarkan pelbagai jenis produk penjagaan kulit dan rambut. Produk ini bukan sahaja mengutamakan bahan-bahan yang selamat untuk kulit anda, tetapi juga selamat untuk planet ini, sepanjang kitaran hidup produk Neutrogena ini.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: