Now Reading
Produk-produk Neutrogena dan Alternatif Yang Berkesan Untuk Masalah Kulit Kering

Produk-produk Neutrogena dan Alternatif Yang Berkesan Untuk Masalah Kulit Kering

neutrogena

Neutrogena menawarkan pelbagai jenis produk penjagaan kulit dan rambut. Produk ini bukan sahaja mengutamakan bahan-bahan yang selamat untuk kulit anda, tetapi juga selamat untuk planet ini, sepanjang kitaran hidup produk Neutrogena ini.

Jenama ini juga melancarkan pembungkusan baru yang dibuat dengan 30% plastik kitar semula pasca pengguna atau dikenali juga sebagai PCR. Jenama Neutrogena juga mempunyai pelbagai variasi produk yang boleh anda dapati di pasaran Malaysia mahupun di luar negara.

Di bawah adalah produk-produk Neutrogena yang boleh anda dapati dan juga beberapa produk alternatif yang boleh anda gunakan mengikut kesesuaian kulit wajah anda.

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

RM63.56

Neutrogena Hydro Boost Water Gel menggunakan formula gel yang menyegarkan dengan asid hyaluronik dan ekstrak zaitun secara berterusan membekalkan kelembapan, menjadikannya sel kering kulit kepada kulit lembut. Produk ini terbukti secara klinikal untuk memberi kulit kering dengan cepat kelembapan tulen dan menjadikan kulit anda sentiasa terhidrasi selama 72 jam. Gel ini membaiki penghalang kulit dan membantunya mengekalkan penghidratan dengan lebih baik, memulihkan kulit anda ke keadaan optimum dengan cahaya yang memantul dari dalam.

Laneige Water Sleeping Mask

RM66.60

Pelembap semalaman yang memberi kulit rasa segar dan tenang pada keesokan harinya berkat kesan pelembapannya seperti Neutrogena Hydro Boost Water Gel. Topeng tidur penghidratan pekat yang membersihkan kulit dengan ekstrak primrose semulajadi dan ekstrak aprikot Hunza membersihkan kulit. Produk ini juga diformulasikan dengan air mineral hydro ion dan bahan berkhasiat, ia membantu menyerap bahan-bahan khasiat semasa tidur. Ia juga terdapat wangian semula jadi berbanding dengan Neutrogena Hydro Boost.

Neutrogena Deep Clean Facial Cleanser

RM25.00

Pencuci muka ini membersihkan kulit wajah dengan mendalam dan teliti sehingga meningkatkan penampilan dan rasa kulit. Kulit dibiarkan “bersih, lembut & segar” tanpa sisa pori tersumbat. Pencuci muka yang berkesan ini mengandungi asid hidroksi yang menembusi jauh ke dalam liang, melarutkan kotoran dan minyak. Ia juga menghilangkan sel-sel kulit permukaan mati yang dapat mengeringkan dan meremukkan kulit anda. Pencuci muka ini bebas minyak, bebas alkohol dan telah diuji oleh ahli dermatologi.

BOTANICS Deep Cleans Purifies Pores Facial Wash

RM11.92

Mentholatum Botanics Face Wash ini dibuat dengan pati herba semula jadi yang berkualiti tinggi dari bunga dan untuk memberi anda pengalaman pembersihan terbaik seperti Neutrogena Deep Clean Facial Cleanser. Ini juga mengandungi ekstrak pokok teh dan ylang ylang untuk mengawal minyak dan berkesan untuk mencegah cela dan bintik hitam. Kulit akan rasa segar, lembut dan bersih. Bau serai yang menyegarkan boleh membantu mengembalikan tenaga dan meremajakan kulit.

Neutrogena Deep Hydrating Mask 5s

RM28.00

Topeng rawatan wajah intensif yang mengisi dan memulihkan kelembapan kulit dan kulit yang sekata dan tahan lama. Dibentuk untuk mengangkat wajah, setiap topeng dengan segera meningkatkan kelembapan kulit 12 kali dengan formula Vitamin C, menjadikan kulit lembut dan kering dengan cahaya yang sihat. Ia juga menghidrat sel kulit dengan mendalam untuk meninggalkan kulit berseri-seri. Produk ini bukan komedogenik, bebas alkohol dan bebas wangian.

HADA LABO Hydrating Mask 

RM7.65

Topeng muka ini merendam kulit dengan kelembapan melampau seperti Neutrogena Deep Hydrating Mask. Kulit ditenangkan, disegarkan semula dan lebih tahan lama setelah menggunakan produk ini. Melembapkan kulit dengan kelembapan berkhasiat dan mengisi kembali kulit yang cepat kering, menjadikannya lembut dan lembap. Ia turut memberi keseimbangan pH pada kulit, tidak akan menyebabkan kulit kemerahan. Produk ini adalah bebas wangian, minyak mineral dan pewarna.

NEUTROGENA Alcohol Free Toner

RM20.70

Toner Bebas Alkohol Neutrogena mempunyai dua fungsi, pembersihan dan keseimbangan. Toner ini merupakan pembersih ringan khas dengan menghilangkan kekotoran secara lembut dan memperbaiki kulit anda. Ia juga melindungi kelembapan kulit yang matang. Produk ini dirumus khas untuk memberikan tona bersih, menyegarkan tanpa kesan pengeringan alkohol yang keras. Ia tidak akan menghilangkan pelembap semula jadi pada kulit anda.Kulit anda akan terasa segar dan lembut tanpa rasa sesak, kering atau menyengat.

GARDEN OF EDEN Soothing Toner

RM19.53

Produk ini membantu membersihkan dan mengecilkan pori dengan ekstrak witch hazel, anti bakteria semula jadi. Ia digabungkan dengan minyak pati lavender, menenangkan dan menenangkan kulit. Ia juga tiada alkohol seperti Neutrogena Alcohol Free Toner. Ia menghidrat kulit dengan lidah buaya dan gliserin sayur untuk melembutkan dan melembapkan kulit. Antioksidan dari ekstrak biji ginkgo dan biji anggur dan allantoin memberikan perlindungan kulit yang penting.

Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil

RM52.73

Pencuci muka ini diformulasikan dengan pengaktifan air berubah menjadi susu / emulsi pembersih yang lembut dan halus. Ini berubah menjadi busa susu yang membersihkan dengan lembut dan menyapu tanpa sisa berminyak. Ia boleh melarutkan kotoran dan solekan dengan mudah. Produk ini membantu mengunci keseimbangan kelembapan kulit agar kulit lembut dan kenyal. Produk ini tidak akan menyumbat liang-liang pori atau menghilangkan minyak semula jadi kulit anda. Ia boleh digunakan pada solek kalis air.

INNISFREE Green Tea Cleansing Oil

RM55.00

Innisfree Green Tea Cleansing Oil adalah pembersih minyak ringan yang boleh mencairkan solekan dan kotoran yang lembut tanpa mengeringkan kulit seperti Neutrogena Deep Clean Cleansing Oil . Ia juga membantu membersihkan pori-pori yang sesak untuk mencegah jerawat. Pembersih minyak lembut ini kaya dengan sifat pelembap dan antioksidan yang diekstrak dari teh hijau untuk menjadikan kulit lembut dan kenyal. Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit.

Dermalogica Calm Water Gel

RM225.00

Dermalogica Calm Water Gel adalah pelembap gel air yang akan menghidrat kulit sensitif yang kering. Formula gel yang menyegarkan berubah menjadi cecair pelembap kulit dan membentuk penghalang tanpa berat terhadap persekitaran anda. Teknologi Dual Hyaluronic Acid berfungsi pada lapisan permukaan kulit yang berbeza untuk meningkatkan dan mengekalkan kelembapan. Ekstrak Buah Epal dan Gliserin menghidrat dan melembutkan sambil melindungi kulit daripada kekeringan. Ekstrak Pear Cactus membantu menenangkan kepekaan dan memberikan sifat mengikat air untuk membantu menyokong keseimbangan kelembapan yang sihat. Kelebihan Dermalogica Calm Water Gel dapat memberikan penghidratan segera ke kulit kering dan jengkel, melembutkan, menenangkan dan mengekalkan kelembapan dan melindungi kulit daripada kekeringan.

Neutrogena Hydro Boost Hydrating Serum

RM145.00

Hydro Boost Hydrating Serum dapat meningkatkan penghidratan untuk kulit yang licin dan lembut sepanjang hari. Serum ini langsung menyerap ke dalam kulit dan memberikan tahap penghidratan yang lebih tinggi untuk kulit terhidrat sepenuhnya pada setiap masa. Terdapat Hyaluronic Acid dalam produk ini dan ia akan menjadi kulit menjadi kelembapan dan menghasilkan kulit yang lebih lembut dan licin. Dapatkan hidrasi tambahan apabila digunakan dengan Neutrogena® Hydro Boost Water Gel atau Gel-Cream. Sapukan secara merata ke muka dan leher selepas pembersihan dan sebelum Neutrogena® Hydro Boost Water Gel atau Gel-Cream.

Safi Hydra Glow Hydrating Toning Essence 

RM26.60

Safi Hydra Glow Hydrating Toning Essence adalah produk yang berasaskan air yang akan menghidratkan dan menembusi jauh ke lapisan kulit untuk menyihatkan dan menghidrat kulit secara aktif sehingga 48 jam. Safi Hydra Glow Hydrating Toning ini digabungkan dengan Hydra Active Technology yang menggabungkan 3 bahan penghidratan yang kuat iaitu Fermented Rice Extract sebagai pelembap kulit semula jadi yang meningkatkan cahaya dan ketelusan kulit, Vitamin B5 untuk penghidratan kulit yang kuat untuk mengekalkan kelembapan, melegakan kekeringan kulit dan mengembalikan kehalusan kulit. Seterusnya Hyaluronic Acid dapat memberi kelembapan kulit dengan berkesan, menguatkan penghalang kulit dan meningkatkan keanjalan kulit untuk kulit yang terhidrat dan melenting.

Produk Neutrogena banyak dikhaskan mengikut kesesuaian jenis kulit masing-masing. Oleh itu, pilihlah produk Neutrogena yang bersesuaian dengan keadaan kulit anda. Anda juga boleh mencuba beberapa alternatif lain yang telah kami sediakan di atas. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!