Now Reading
Mimpi dipatuk ular: Apakah maksudnya ?

Mimpi dipatuk ular: Apakah maksudnya ?

maksud mimpi ular

Apakah maksudnya apabila anda mimpi dipatuk ular ? Secara amnya, ular adalah salah satu simbol yang paling terkenal yang digunakan dalam mitos dan tahyul kuno. Makna mereka dikaitkan dengan tipu daya, rasa malu, seks, kebangkitan rohani, transformasi, dan banyak lagi.

Jadi, apa ertinya memiliki mimpi bahawa anda telah digigit ular?

Bermimpi ular menggigit anda adalah mimpi peringatan. Ini dimaksudkan untuk membuat anda sentiasa berjaga-jaga, jika ketika anda mengabaikan sesuatu yang di bawah keadaan sedar, mimpi ini bermaksud supaya anda berusaha agar minda sedar anda lebih berhati-hati.

Selalunya berkaitan dengan orang lain atau keadaan yang disebabkan anda. Ini juga bermaksud bahawa tingkah laku anda sendiri menyebabkan anda dalam kesusahan.

Bergantung pada tempat ular menggigit anda, warna ular yang menggigit, dan emosi yang anda rasakan ketika anda bangun, mimpi gigitan ular anda boleh mempunyai pelbagai makna.

Ular sukar untuk diramal, walaupun ia kelihatan tenang, anda masih akan merasa mereka boleh menyerang pada bila-bila masa.

Mimpi dipatuk ular bertujuan untuk membuat anda berhenti sejenak dan menganalisis unsur-unsur kehidupan anda:

 • Adakah anda memperhatikan apa yang sebenarnya berlaku dalam hidup anda ?
 • Adakah terdapat hubungan yang merugikan anda?
 • Adakah terdapat penyakit di dalam badan anda?
 • Adakah anda ditipu oleh seseorang atau sekumpulan orang?

Maksud utama gigitan ular adalah bahawa anda telah meninggalkan realiti semasa anda dengan perasaan bimbang, tentang masa depan atau terlalu buntu pada masa lalu.

Makna Lokasi Gigitan Ular

Soalan yang paling umum mengenai mimpi dipatuk ular adalah pentingnya di mana tubuh mereka digigit ular itu.

Apa makna tempat anda digigit ular dalam mimpi anda? Berikut adalah senarai kawasan yang paling biasa seekor ular menggigit anda dalam mimpi, dan maksudnya:

 • Wajah: Gigitan ular ke wajah mewakili hubungan yang tidak sihat terhadap kecantikan dan tubuh, yang lebih menekankan pada ciri-ciri fizikal daripada perkara-perkara kerohanian.Ini mungkin bermaksud menilai seseorang kerana penampilannya.
 • Leher: Gigitan ular ke leher menunjukkan tidak dapat mengatakan kebenaran. Mungkin ada masalah emosi yang perlu dibincangkan, tetapi orang itu tidak mahu mendengar apa yang anda ingin katakan.
 • Gigitan ular ke bahagian belakang leher bermaksud seseorang berbohong tentang anda di belakang anda.
 • Bibir : Ini kebanyakannya berkaitan dengan ketakutan tersembunyi, dan mungkin sebenarnya tidak berlaku. Anda takut bahawa pasangan anda mengkhianati anda, sama ada dengan menipu atau memfitnah anda. Anda takut mereka tidak boleh dipercayai. Ini juga boleh menjadi mimpi untuk menarik perhatian pada kata-kata yang anda ucapkan. Mungkin terdapat kata-kata yang boleh menyakitkan hati pasangan anda.
 • Mata Kiri : Mata kiri mewakili kebijaksanaan dalaman, juga dikenali sebagai intuisi. Ini adalah indera keenam yang kita semua miliki. Sekiranya anda ber mimpi dipatuk ular di bahagian mata kiri, ia bermaksud betapa pentingnya untuk mendengar intuisi anda.
 • Mata Kanan: Digigit ular di mata kanan anda mewakili perkara-perkara yang anda lihat dalam hidup anda yang menjadi mata anda. Ini bermaksud anda mengelak daripada melihat kebenaran kerana anda tidak mahu menghadapi masalah ini.
 • Lengan Kiri : Lengan kiri anda mewakili kekuatan, kekuatan, dan kemampuan yang anda tidak sedar.Anda mempunyai sistem kepercayaan palsu yang tidak mampu anda lakukan, tetapi sebenarnya, anda sangat kuat dan mampu menyelesaikan masalah yang dihadapi.
 • Lengan kanan: Lengan kanan anda mewakili kebanggaan anda. Anda menunjukkan lebih banyak kekuatan daripada yang diperlukan. Bermimpi dipatuk ular di lengan kanan bermaksud anda harus membuang rasa bangga dalam diri dan meminta pertolongan. Anda mnunjukkan lebih banyak kekuatan daripada yang anda miliki, tetapi akan lebih produktif untuk mendapatkan bantuan.
 • Tangan kiri merupakan tangan penerima anda, jadi gigitan di tangan kiri boleh bermakna anda takut menerima sesuatu dari seseorang.
 • Tangan kanan juga merupakan tangan pemberimu, jadi gigitan ke tangan kanan dapat membuatkan anda lebih berwaspada dengan siapa yang kamu berikan. Anda mungkin sebenarny diambil kesempatan.
 • Dada : Dada mewakili pusat tenaga yang berkaitan dengan tenaga jantung. Ini mengenai hubungan dengan orang lain, dan dengan diri sendiri. Gigitan ular ke dada mungkin bermaksud bahawa anda takut akan komitmen terhadap seseorang, atau takut untuk membuka hati kepada seseorang. Ini juga mungkin bermaksud bahawa orang yang dikasihi boleh menyebabkan anda sakit hati.
 • Lutut atau Siku: Lutut dan siku mewakili fleksibiliti anda dalam hidup, dan kemampuan untuk mengikuti arus. Ini semua mengenai menjaga minda terbuka dan mempercayai bahawa tiada yang anda tidak boleh lakukan. Mimpi dipatuk ular di lutut atau siku bermaksud anda takut hilang kawalan atau takut mengambil risiko. Ini mungkin juga merupakan tanda bahawa kedegilan anda menyebabkan anda tidak berkembang.

Mimpi dipatuk ular ular memberi anda banyak maklumat mengenai apa yang berlaku di bawah keadaan sedar anda yang berkaitan dengan sistem kepercayaan palsu, emosi berbahaya, atau orang berbisa dalam hidup anda.

Setiap orang mempunyai keadaan dan kisah yang berbeza untuk diceritakan, jadi makna ular anda mungkin membawa makna yang berbeda yang tidak disenaraikan dalam artikel ini.

Walaupun ini adalah beberapa cara untuk menafsirkan impian gigitan ular, cara terbaik untuk memahami apa maksud impian gigitan ular adalah mendengar intuisi anda sendiri. Ambil apa yang sesuai dengan anda, dan biarkan anda sendiri membawa ke makna mimpi gigitan ular anda itu.

RUJUKAN

 • https://crystalclearintuition.com/snake-bite-dream-meaning/
 • https://dreamingandsleeping.com/snake-bite-dream-of-being-bitten-by-a-snake/
error: Content is protected !!