Now Reading
Miker Food: Pizza Yang Rangup Dan Lazat Dijamin Halal

Miker Food: Pizza Yang Rangup Dan Lazat Dijamin Halal

miker food

Ada sesuatu yang lazat tentang gabungan adunan tepung, keju cair, daging dan sayur-sayuran dalam pizza yang menjadikannya disukai dan dinikmati oleh orang lain. Siapa yang boleh menahan diri daripada sepotong atau dua pizza yang akan memberikan anda rasa sensasi dalam setiap gigitan yang anda ambil? Miker Food menyajikan klasik Itali iaitu pizza dengan harga yang rendah tapi rasa yang luar biasa.

Hanya pizza yang dapat membuat anda mengalami pengalaman deria yang enak ini. Terdapat banyak restoran pizza di Ipoh yang menyajikan pizza yang sangat enak serta menyelerakan, tetapi Miker Food merupakan salah satu restoran terbaik yang menyajikan pilihan pizza kerak nipis yang sedap dengan bahan-bahan yang segar. Menggabungkan rasa tempatan dengan Itali yang memberikannya kelainan baru ini mendapatkan perhatian yang baik.

Ringkasan Mengenai Miker Pizza

Semuanya bermula dengan minat pemilik pizza yang tidak mempunyai latar belakang seni kulinari tetapi mempunyai minat untuk mencuba apa-apa sahaja. Dengan menonton video pizza atas talian iaitu kebanyakan dari Youtube dan Instagram, Encik Shakir sangat bersemangat dalam percubaan pizzanya, sehingga menghasilkan resepi pizza ini.

Dikendalikan hampir setahun menjual pizza buatan sendiri dari rumah yang disebut Chik Pizza pada bulan April 2015, mereka mengembangkan gerai pizza mereka ke restoran bernama Miker Food. Setelah 4 tahun beroperasi secara berterusan, mereka membuat langkah berani dengan membuka kedai mereka yang bernama Miker Pizza, sangat dekat dengan Miker Food. Menurut Encik Shakir, dengan pengembangan ini, mereka dapat memenuhi permintaan pelanggan mereka untuk menikmati pizza bila-bila saja. Kini, Miker Pizza telah membuat lebih dari 150 pizza setiap hari.

Di manakah lokasi Miker Pizza?

Anda pasti tertanya-tanya di manakah lokasi Miker Pizza? Ianya berdekatan dengan Padang Ipoh, di sinilah Miker Pizza berada.

Suasana Restoran

Bahagian dalam rumah pizza ini bagus dan selesa dengan suasana santai. Dinding putih mereka dengan lukisan membuat pelanggan  tercengang melihat coretan.  Anda dijamin akan menikmati suasana santai, dengan tempat menarik untuk memuat naik gambar di insta anda. Yang paling penting, anda perlu ambil perhatian bahawa Miker Pizza adalah kedai layan diri (anda tahu apa yang harus dilakukan dengan betul?

Bangun dan buat semuanya sendiri!. Dengan konsep dapur terbuka, anda dapat melihat pizza yang baru dibuat untuk membuat pesanan dari awal hingga akhir, semuanya berkaitan dengan bahan segar, berperisa dan buatan tangan. Doh pizza dililit dengan gaya pizza New York klasik – dibakar dengan kerak nipis. Encik Shakir mengatakan bahawa walaupun doh tidak bulat sempurna, tetapi yang penting adalah rasanya.

Citarasa Yang Terunggul!

Semua orang bersemangat untuk mencuba pizza terutama pada pizza yang memunya ikan bilis, cabai burung, dihiasi dengan halia pada bahagian atas yang lebih tepat disebut citarasa Kampung. Ia agak skeptikal untuk mencuba pada awalnya tetapi rasanya sangat enak dan luar biasa. Siapa sangka bahawa bahan-bahan Asia ini memberikan sentuhan lazat pada hidangan Itali klasik ini?  

Sekiranya anda peminat keju, anda perlu mencuba Crazee Cheese! Itu adalah pizza biasa yang sederhana dengan banyak keju! Mengenai jenis keju apa yang digunakan, kami diberitahu bahawa kejayaan utama adalah keju mozzarella khas mereka yang diimport khas dari Australia. Pizza bersinar seperti bar emas yang digilap halus dengan helaian panjang keju pada pandangan pertama dan tekstur pizza yang lembut pada gigitan pertama, fuh itulah yang menjadi kunci keenakan pizza.

Daging Crazee untuk Pencinta Daging

Bagi penggemar daging di luar sana, daging Crazee disediakan untuk anda. Ini adalah daging lembu pepperoni lumat, daging lembu dan bakso daging lembu yang tersebar di seluruh atas pizza di mana anda boleh menikmati kekenyalan daging dalam setiap gigitan. Pizza daging lembu yang tidak boleh anda tolak adalah Beef Pepperoni. Ia memuaskan dan merupakan pizza bulat dengan sebilangan besar irisan pepperoni daging lembu nipis, sos tomato, dan mozzarella. Beralih ke pizza seterusnya, jika anda mencari sedikit rasa kawasan tropika, anda perlu mencuba BBQ Hawaii.

Kehadiran irisan nanas dalam tin yang digabungkan dengan ayam, bawang, dan sos BBQ, menjadikan pizza ini berperisa yang mengingatkan pada pina colada di tepi pantai. Untuk menyedapkan lagi pizza Miker Food ini, kami mengesyorkan anda untuk menambah sedikit Jalapeno pedas dalam pizza Chicken Supreme untuk menghadirkan sedikit rasa pedas.

Selain itu, pelanggan boleh memesan dua set Sup Cendawan dan Roti Bawang Putih. Ia sangat sedap sehingga ada pelanggan yang membawa pulang setelah memesannya di meja, terutama roti bawang putih. Mentega di atas roti bawang putih yang merata dengan bahagian tepi roti yang garing. Saya sangat mengesyorkan makanan sampingan ini.

Pelanggan perlulah mengakhiri makanan dengan sedikit pencuci mulut!

Apa lagi yang boleh anda minta selain mempunyai kek untuk pencuci mulut? Sepotong cheesecake tidak akan merosakkan diet anda. Pelanggan selalunya akan memesan Burnt Cheesecake dan Burnt Nutella Cheesecake. Burnt Cheesecake sarat dengan keju dan mempunyai rasa lemak yang menakjubkan. Sedangkan untuk Burnt Nutella Cheesecake, ia berlumuran dengan kelembutan keju lembab serta chocolate Nutella yang tidak terlalu manis.

Rata-rata pelanggan hanya perlu membelanjakan sejumlah RM182 untuk 9 orang makan. Harga dianggap berpatutan untuk 7 pizza berlauk, pencuci mulut, dan minuman. Dengan hanya RM15.00 untuk satu pizza, anda patut mencuba sendiri keenakkan pizza ini.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Miker Food dan Miker Pizza, jangan lupa untuk melayari laman web rasmi mereka.

Jadi sekiranya anda merupakan orang Ipoh, Perak dan belum pernah datang ke Miker Pizza maka anda perlu datang ke sini dan menikmati potongan pizza yang tiada tolok bandingnya. Selamat mencuba!

Sumber:

https://www.mboutiquehotels.com/miker-pizza/

http://www.aliafarhan.com/2017/11/food-review-miker-ipoh-murah-dan-sedap.html

https://saji.my/6-pilihan-tempat-makan-ipoh/

error: Content is protected !!