Pati Ayam Kinohimitsu telah lama dinikmati oleh orang Asia kerana kemampuannya untuk meningkatkan daya tahan tubuh yang lemah.Semakin banyak peranan yang kita ambil dalam kehidupan peribadi dan profesional akan mempengaruhi kesihatan kita.

Pencarian berterusan untuk ubat semula jadi dan berkhasiat untuk mengatasi keletihan mental dan kekurangan tenaga menjadi semakin penting.

Sebagai manusia abad-21, kita menghabiskan masa berjam-jam depan komputer di tempat kerja atau di sekolah boleh menyebabkan keletihan mental yang ketara. Mata, badan dan otak kita menggunakan sejumlah besar tenaga untuk fokus dan tumpuan. Pati Ayam Kinohimitsu telah ditunjukkan dalam kajian saintifik bahaw ia dapat meningkatkan pemulihan badan dari keletihan mental.

Menurut cara penjagaan kesihatan tradisional, pengambilan pati ayam ini secara berkala dipercayai amat bermanfaat bagi orang yang dijangkiti diabetes. Pati Ayam Kinohimitsu terbukti dapat mempercepat kadar penghapusan glukosa darah, dengan itu dapat meningkatkan kemampuan tubuh untuk mengatur gula darah dengan lebih baik.

Ini adalah salah satu faedah yang paling berharga esen ayam, terutama pada pandemik covid 19 ini. Kajian telah menunjukkan bahawa penggunaan Pati Ayam Kinohimitsu secara teratur dapat membantu mencegah jangkitan selesema dengan memodulasi fungsi kekebalan tubuh.

Pati Ayam Kinohimitsu dibuat hanya dengan ayam kampung yang berusia 180 hari dan diekstrak menggunakan kaedah rebus bertekanan tinggi berteknologi maju untuk memecah protein rantai panjang kepada rantai yang lebih pendek untuk penyerapan yang lebih baik. Nikmati kebaikan semula jadi pati pekat 100% tulen pada bila-bila masa dan di mana sahaja untuk mendapatkan semula tenaga anda.

Kinohimitsu Essence of Chicken 6 s x2 | Presto - Health & Natural Food

Kelebihan Pati Ayam Kinohimitsu

EXP:11/23 Kinohimitsu Essence of Chicken 75G X 6 BOTTLES | Shopee Malaysia
  • Menghidupkan semula semangat dan kecergasan
  • Meningkatkan fungsi kognitif  dan ingatan
  • Meningkatkan stamina dan ketahanan
  • Menggalakkan metabolism
  • Menggalakkan penyembuhan dan rejuvenasi
  • Menggalakkan penyusuan selepas bersalin
  • Meningkatkan imuniti
  • Menyuburkan badan lemah

Cara Penggunaan

Ia sedia untuk diminum dan boleh diambil pada suhu bilik atau dipanaskan. Rendamkan dalam air panas selama 6 – 8 minit untuk rasa yang lebih baik.

Dewasa: Satu botol setiap hari.

Summary
Mengetahui fungsi dan Kebaikan Pati Ayam Kinohimitsu
Article Name
Mengetahui fungsi dan Kebaikan Pati Ayam Kinohimitsu
Description
Pati Ayam Kinohimitsu telah lama dinikmati oleh orang Asia kerana kemampuannya untuk meningkatkan daya tahan tubuh yang lemah.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: