Now Reading
Mecovit 500mg Mecobalamin dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Merawat Kekurangan Vitamin B12

Mecovit 500mg Mecobalamin dan 9 Alternatif Yang Berkesan Untuk Merawat Kekurangan Vitamin B12

mecobalamin

Di dalam kehidupaan kita yang amat sibuk kebelakangan ini, kadang kala kita tidak sedar yang badan kita kekurangan sesetengah jenis vitamin untuk kesejahteraan badan kita. Salah satu vitamin yang kadang kala dilupakan adalah Vitamin B12. Mecobalamin selalu digunakan untuk merawat kekurangan vitamin ini dalam tubuh.

Vitamin B12 adalah nutrien yang membantu menjaga kesihatan saraf dan sel darah badan dan membantu menjadikan DNA, bahan genetik dalam semua sel. Vitamin B12 juga membantu mencegah sejenis anemia yang disebut anemia megaloblastik yang membuat orang letih dan lemah.

Oleh itu suplemen yang mengandungi mecobalamin bertujuan untuk membantu merawat kekurangan vitamin B12 di dalam badan kita adalah amat penting supaya keperluan vitamin B12 untuk tubuh sentiasa mencukupi.

Mari kita lihat 10 produk mecobalamin yang boleh anda dapatkan untuk merawat kekurangan vitamin B12 seperti yang dinyatakan di atas.

Live-well MECOMIN

Live-well MECOMIN 

RM35.00

Supplemen ini mengandungi Mecobalamin, dalam bentuk vitamin B12 yang aktif secara neurologi yang melindungi daripada kerosakan saraf diabetes dan mempunyai keupayaan untuk meremajakan saraf periferi yang rosak di dalam badan. Live-well Mecomin adalah aktif secara lisan dan oleh itu tidak perlu ditukar dari bentuk tidak aktif, cyanobalamin ke bentuk aktifnya, iaitu mecobalamin. Pesakit kencing manis dan penderita pre diabetes disarankan untuk menambah mecobalamim ke dalam diet mereka kerana mereka adalah lebih cenderung terdedah kepada kerosakan saraf diabetes.

Mecovit 500mcg Mecobalamin

RM21.00

Mecovit adalah sejenis jenama supplemen yang mengandungi mecobalamin. Ia digunakan untuk mencegah dan merawat vitamin B12 yang rendah yang boleh menyebabkan anemia dan kerosakan pada saraf. Ini adalah nutrien penting yang membantu tubuh membuat sel darah merah dan sel saraf yang sihat. Secara klinikal, supplemen ini terbukti berkesan dan berguna untuk rawatan kekebasan, sakit dan kelumpuhan akibat neuropati periferal. Dos harian yang disarankan adalah 1 tablet setiap hari secara secara lisan.

GNC Vitamin B12 Mecobalamin Nutritional Nerve Repair 1500mcg

GNC Vitamin B12 Mecobalamin Nutritional Nerve Repair

RM103.00

Supplemen ini mengandungi mecobalamin yangp enting untuk metabolisme karbohidrat dan pengeluaran tenaga di dalam badan anda. Produk ini juga membantu menyokong pembentukan sel darah merah di dalam sistem anda. Supplemen vitamin ini akan membantu mengekalkan fungsi neurologi yang betul dan boleh membantu menyokong pembentukan tisu saraf di badan anda. Produk ini dirumuskan tanpa gula, tanpa pati, tanpa warna tiruan, tanpa perasa tiruan, bebas natrium, tanpa gandum, bebas gluten, tanpa jagung, tanpa soya dan tanpa susu.

Solgar mecobalamin sublingual administration of mecobalamin (vitamin B12) 1000 micrograms 60 capsules

Solgar Mecobalamin

RM126.00

Mecobalamin adalah struktur koenzim aktif B12. Walaupun tubuh manusia boleh terus menyerap vitamin B12 sebagai cobalamin, ia mesti ditukar kepada struktur koenzim, iaitu melcobalamin, yang mempunyai aktiviti metabolik. Dalam struktur ini, ia berfungsi kepada memori badan utama. Struktur aktif supplemen ini adalah sejenis biologi homogen. Formula produk ini menyediakan badan anda supaya sentiasa bersedia untuk menyerap vitamin B12 dalam bentuk blok yang mudah. Formula produk ini juga sesuai untuk diambil oleh orang vegetarian.

Neurobion Vitamin B1 B6 B12

Neurobion Vitamin B1 B6 B12

RM43.50

Neurobion mengandungi vitamin neurotropik dengan Vitamin B1, B6 dan B12 yang telah terbukti secara klinikal dimana ia bertindak dengan berkesan pada saraf untuk melegakan rasa kebas dan sakit saraf. Ia juga telah diuji secara klinikal untuk menyuburkan sel saraf anda, membantu meningkatkan fungsi saraf dan melegakan sakit saraf. Setiap Neurobion mengandungi Vitamin B1 sebanyak 100mg, Vitamin B6 sebanyak 200mg, Vitamin B12 sebanyak 200 mcg. Neurobion juga disyorkan untuk rawatan neuritis dan neuralgia saraf tulang belakang, terutamanya muka paresis, sindrom serviks, sakit belakang, ischialgia.

Now vitamin B12,

Now Mecobalamin, vitamin B12,

RM286.52

Now Methyl – B12 adalah makanan tambahan vitamin B12 dalam bentuk mecobalamin. Ini adalah satu-satunya produk semula jadi yang mengandungi kobalt, dan ia mempunyai warna merah terang. Kobalt biasanya terdapat dalam makanan yang berasal dari haiwan, seperti daging. Kekurangan vitamin B12 akan menyebabkan anemia megaloblastik, kekurangan asid folik atau penyerapan B12 yang lemah dari perut. Kekurangan vitamin B12 juga biasanya dialami oleh orang yang berpuasa untuk jangka masa panjang atau mengikuti diet vegetarian.

Vitamin B12 Tablets VB Group B12 Mecobalamin Cyanovitamin B12 Nutrition Cerebral Nerve 1000mcg

Puritans Pride

RM86.36

Supplemen ini adalah vitamin B12 dalam bentuk mikrolozeng yang mudah larut di dalam mulut anda. Produk ini adalah salah satu cara mudah untuk menyuburkan jantung dan sistem peredaran darah yang sihat untuk anda. Ia juga berfungsi untuk membantu mengembangkan dan menjana semula sel darah merah di dalam badan anda. Selain itu, supplemen vitamin B12 in juga akan menyumbang kepada fungsi metabolisme yang betul di dalam sistem badan anda. Ia juga memainkan peranan dalam metabolisme tenaga dalam badan anda.

Vitamode Mecobin Plus ALA Gold 30s

Vitamode Mecobin Plus ALA Gold

RM62.90

Vitamode Mecobin Plus ALA Capsule mengandungi vitamin B12 dan asid lipoik alfa (ALA) di mana kedua-duanya memainkan peranan penting dalam membaikpulih dan mengekalkan kesihatan saraf badan anda. Selain itu, vitamin B12 yang sering dijumpai dalam diet kita juga bertanggungjawab untuk penghasilan sel darah merah dan DNA, dan juga ALA yang dijumpai dalam sel kita, akan membantu dalam penjanaan tenaga dan penjanaan semula antioksidan lain di dalam badan anda seperti vitamin C dan glutathione.

doctor's best vitamin b12

Doctor’s Best B12

RM53.00

Supplemen ini berfungsi sebagai supplemen pemakanan tambahan yang ada dalam bentuk Vitamin B12 mecobalamin yang unggul. Produk ini dirumuskan tanpa GMO dan ia adalah bebas dari gluten. Produk ini juga sesuai untuk dimakan oleh orang vegan. Vitamin B12 adalah faktor utama dalam pengeluaran tenaga, sintesis DNA, dan sistem saraf yang sihat selain itu, ia juga membantu sel darah merah yang dihasilkan di dalam badan anda. Produk ini mempunyai 60 kapsul yang berasakan tumbuhan dan bukan bovin.

Methycobal Mecobalamin 500MCG

RM7.50

Methycobal adalah penyediaan mecobalamin yang dikembangkan oleh Eisai Co., Ltd. sebagai rawatan untuk neuropati periferal. Methycobal mengandungi mecobalamin, vitamin B12-koenzim yang berlaku di dalam darah dan cecair serebrospinal diman ia diserap oleh tisu saraf dengan lebih aktif dan meluas daripada homolog lain vitamin B12. Secara biokimia, Methycobal akan mempercepat metabolisme asid nukleik, protein dan lipid melalui penglibatannya dalam tindak balas transmetilasi. Oleh itu, produk ini akan memberi kesan pembaikan pada tisu saraf yang cedera.

Tubuh kita memerlukan vitamin yang mencukupi supaya ia dapat berfungsi dengan baik, termasuklah vitamin B12. Oleh itu, anda seharusnya mengambil suplemen tambahan untuk merawat masalah ini sekiranya anda mengalaminya. Anda bolehlah cuba mana-mana produk mecobalamin yang kami sertakan di atas. Semoga bermanfaat.

error: Content is protected !!