Vaseline Rice Water

Produk Vaseline Rice Water Gel mampu membantu anda untuk mencerahkan kulit. Percayakah anda kulit tubuh yang cerah dan mulus menjadi idaman wanita selain daripada memiliki kulit wajah yang halus dan mulus.

Namun kerap kali ramai wanita mengalami masalah kurang keyakinan diri akibat kulit yang gelap di beberapa bahagian tubuh. Keadaan ini tentuya akan membuatkan seseorang itu merasa stress apabila melihat cermin diwaktu pagi atau selepas mandi. Kalini kita akan membahaskan tentang Vaseline Rice Water untuk mencerahkan kulit badan.

Ramai orang menggunakan air beras untuk kulit sama ada untuk memperbaiki penampilannya atau meredakan keadaan seperti ekzema. Vaseline merupakan bahan kecantikan mendakwa yang  rice water mempunyai sifat anti-penuaan, tetapi ada sedikit bukti saintifik untuk mengesahkan tuntutan ini.

Air beras terdiri daripada cairan tepung yang tersisa setelah merendam atau mendidih nasi. Seseorang boleh membuat air beras di rumah tetapi berapa ramai yang rajin? atau membeli produk penjagaan kulit yang mengandungi air beras seperti Vaseline Rice Water Gel ini.

Rice Water mungkin mempunyai beberapa manfaat untuk kulit. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kajian berkualiti tinggi mengenai kesan rice water yang ada. Untuk membuktikan bahawa rice water mempunyai banyak faedah, para saintis perlu melakukan kajian skala yang lebih besar. Inilah yang dikatakan oleh penyelidikan yang ada mengenai potensi faedah air beras:

 1. Antioksidan

Rice mengandungi antioksidan, seperti inositol. Antioksidan membantu melawan kesan radikal bebas, iaitu molekul mudah menguap yang dapat merosakkan sel di dalam badan. Maka Vaseline  menambahkan antioksidan pada produk penjagaan kulit.

 • Mengurangkan kegatalan pada kulit

Penulis yakin ramai yang mengerti tentang manfaat rice water ini kerana ianya selalu digunakan dalam rejim kecantikkan Wanita Korea dan Thailand. Antara rice water ini adalah:

1. Rice Water ini mempunyai faedah anti-penuaan

Air beras kaya dengan asid amino, antioksidan dan mineral yang dapat mengurangkan atau memperlambat proses penuaan kulit. Ini juga dapat menghalang aktiviti elastase, enzim yang bertanggungjawab untuk penuaan kulit. Oleh itu, air beras dapat membantu mengekalkan keanjalan kulit dan dapat mengurangkan penampilan tanda penuaan pada kulit.

2. Ia dapat mencerahkan kulit anda

Salah satu fungsi utama rice water adalah untuk mencerahkan kulit dan memberikan warna kulit yang sekata. Ia menjadikan kulit anda sihat, bercahaya dan bersih.

3. Ia dapat meningkatkan kesihatan penghalang kulit

Lapisan kulit terluar dikenali sebagai penghalang kulit yang mencegah kulit anda menjadi kering dan terdedah kepada keadaan seperti ekzema dan dermatitis atopik. Namun, menggunakan rice water di wajah membolehkan kandungan kanji untuk melindungi penghalang kulit secara semula jadi.

4. Ia melegakan selaran matahari dan kerengsaan

Kerosakan sinar matahari seperti selaran matahari, keradangan, kemerahan dan gatal dapat diatasi dengan menggunakan rice water berkanji. Kesan penyejukan dapat menenangkan kulit yang terbakar sinar matahari dan dapat mengurangkan penyamakan.

5. Air beras dapat mengurangkan rasa berminyak

Mereka yang mempunyai kulit berminyak boleh menggunakan Vaseline Rice Water ini kerana kesan zatnya membantu mengurangkan rasa berminyak dan melindungi kulit dari jerawat dan jerawat.

Antara kebaikan Vaseline Rice Gel ini pula ianya adalah Gel Pemutih Air Beras Putih Segar & Berseri Vaseline

 • Gel Teringan Pernah  untuk kulit yang lebih terhidrat, berseri dan awet muda
  • Diformulasikan dengan 100% air beras tulen, kaya dengan vitamin kulit untuk mencerahkan dan memberi tenaga
  • Didatangkan dalam bentuk gel untuk sensori ringan & tidak berminyak; penyerapan segera
  • Pemutihan 10x
  • Mengandungi titisan mikro Vaseline Repairing Jelly untuk memulihkan kelembapan
  • Kulit kelihatan lebih cerah dalam 2 minggu
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. Gel keadilan harian yang ideal walaupun di iklim panas dan lembap
Summary
Manfaat Vaseline Rice Water Gel Untuk Pencerahan kulit
Article Name
Manfaat Vaseline Rice Water Gel Untuk Pencerahan kulit
Description
Percayakah anda kulit tubuh yang cerah dan mulus menjadi idaman wanita selain daripada memiliki kulit wajah yang halus dan mulus. Namun kerap kali ramai wanita mengalami masalah kurang keyakinan diri akibat kulit yang gelap di beberapa bahagian tubuh.
Author
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: