Vaseline Intensive Care

Memperkenalkan Vaseline intensive care dengan ramuan cocoa and shea butter lotion. Mentega koko mungkin akan mengingatkan kepada pencuci mulut seperti coklat bar, kek lapis fudge, dan ais krim cip coklat. Namun ramuan yang enak ini juga merupakan bahan utama dalam krim kulit dan produk kesihatan dan kecantikan lain.

Tidak seperti mentega koko dalam pencuci mulut anda, yang terdapat dalam rejimen penjagaan kulit anda tidak akan menjadikan anda bertambah berat badan. Tetapi bolehkah ia meningkatkan penampilan anda?Mentega koko adalah sejenis lemak yang berasal dari biji koko. Untuk memanfaatkan mentega koko, kacang dikeluarkan dari tanaman kakao yang lebih besar. Kemudian mereka dipanggang, dilucutkan, dan ditekan untuk memisahkan lemak — mentega koko. Sisa-sisa itu kemudian diproses menjadi serbuk koko dan dijadikan losyen.

Koko telah digunakan dalam perubatan selama kira-kira 3,000 tahun. Ini adalah ramuan kegemaran orang Aztec kuno dan orang Maya, yang bahkan menggunakan koko untuk mata wang. Baru-baru ini, para penyelidik telah menemui bahawa sebatian yang disebut fitokimia dalam koko dapat membantu menjaga kesihatan tubuh dan kulit anda.

Losyen mentega koko mungkin berbau harum dan terasa mewah ketika anda menggosoknya pada badan anda, tetapi tidak banyak bukti bahawa ia akan meningkatkan penampilan kulit anda. Untuk menangani parut dan kesan regangan, sejauh ini penyelidikannya tidak begitu menarik. Penyelidikan terkini Sumber yang dipercayai mengenai penggunaan mentega koko untuk kesan regangan menunjukkan bahawa ia tidak berfungsi lebih baik daripada krim yang tidak aktif atau plasebo.

Beberapa kajian menunjukkan bahawa mentega koko berpotensi untuk mencegah dan merawat penyakit kulit. Ia juga dapat melindungi kulit dari kerosakan yang dapat menyebabkan penuaan dini. Kesan ini masih perlu disahkan oleh kajian masa depan. Oleh itu Vaseline telah mengadakan inisiatif untuk mengeluarkan losyen yang berasaskan koko dan shea butter.

Vaseline Intensive Care Cocoa and Shea Butter Lotion Moisturizer

Vaseline Intensive Care

Sekiranya anda menghadapi kulit yang sangat kering maka anda harus memilih lotion yang mempunyai fungsi penghidratan yang terbaik untuk memastikan kulit anda lembab sentiasa.  Dalam produk keluaran Vaseline kali ini anda mungkin menjumpai mentega koko dalam senarai ramuan di bahagian belakangnya, sudah pasti ianya mengandungi koko dam shea butter. Jadi apa yang menjadikan ramuan ini popular dalam banyak aplikasi, dari kosmetik? Jadi, inilah 5 sebab mengapa anda perlu memasukkannya ke dalam rutin penjagaan kulit anda musim yang tak menentu ini.

Manfaat losyen ini adalah :

  • Malambatkan penuaan

Berkat kandungan antioksidan dan asid lemaknya yang tinggi, mentega koko berpotensi memerangi radikal bebas yang menyebabkan kegelapan, kusam dan kedutan. Ia menjadikan kulit sentiasa terhidrasi dan berkhasiat sehingga tanda-tanda penuaan dapat dilambatkan mungkin sejauh satu batu hahahha.

  • Mengurangkan kerosakkan kulit

Dengan sifat pemulihannya, mentega koko adalah keperluan kulit yang rosak dan kering. Bahan kaya diisi dengan lemak dan emolien yang sihat, yang masuk ke dalam kulit untuk menyuburkannya dan membawanya kembali ke kesihatan yang baik.

  • Mengurangkan inflamasi

Sekiranya anda mendapati kulit anda semakin merah dan gatal, mentega koko adalah apa yang anda perlukan. Ia dianggap sebagai ubat penenang walaupun untuk penyakit kulit yang teruk seperti psoriasis atau eksim. Oleh kerana mentega koko sangat menenangkan, ia akan menenangkan badan anda sehingga rasa gatal atau kekeringan akan mereda dengan cepat.

  • Mengurangkan stretch marks

Semasa mengandung, wanita digalakkan menggunakan mentega koko ke atas badan mereka kerana sifat pelembabnya diketahui dapat mencegah munculnya stretch mark. Walaupun terdapat bekas luka, mentega koko membantu memperbaiki kulit untuk mengurangkan tanda tidak sedap dan menyembuhkan kerosakan yang disebabkan pada sel kulit.

Berkat kekuatan pelembabnya yang sangat tinggi, mentega koko adalah jawapan untuk kulit yang berkhasiat. Untuk itu, marilah kita beralih ke Vaseline Intensive Care Cocoa Glow Lotion. Dibuat dengan  Cocoa Butter, losyen ini menghidrat 3 lapisan dalam sehingga di bahagian luar, hanya kulit licin yang dapat dilihat. Klik butang di atas untuk membeli, selamat mencuba!

Summary
Manfaat Vaseline Intensive Care Cocoa and Shea Butter Lotion Moisturizer
Article Name
Manfaat Vaseline Intensive Care Cocoa and Shea Butter Lotion Moisturizer
Description
Mentega koko mungkin akan mengingatkan kepada pencuci mulut seperti coklat bar, kek lapis fudge, dan ais krim cip coklat. Namun ramuan yang enak ini juga merupakan bahan utama dalam krim kulit dan produk kesihatan dan kecantikan lain. Tidak seperti mentega koko dalam pencuci mulut anda, yang terdapat dalam rejimen penjagaan kulit anda tidak akan menjadikan anda bertambah berat badan. Tetapi bolehkah ia meningkatkan penampilan anda?
Author
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: