Now Reading
Manfaat Neutrogena Hydro Boost Water Gel Untuk Kulit Anda

Manfaat Neutrogena Hydro Boost Water Gel Untuk Kulit Anda

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Manfaat Neutrogena Hydro Boost Water Gel Untuk Kulit Anda. Pelembap wajah gel dengan asid hyaluronik menghidrat kulit kering serta melembutkan kulit.

Asid hyaluronik, hidrator yang terdapat secara semula jadi di kulit, menarik kelembapan dan menguncinya. 100% bebas alkohol.Pelembap wajah setiap hari ini mempunyai formula bukan komedogenik yang bebas minyak, dan berasal dari jenama yang disyorkan oleh pakar dermatologi.

Pelembap wajah yang unik menyerap dengan cepat seperti gel, jadi anda boleh memakainya dengan solek, tetapi memberikan kekuatan pelembap yang tahan lama dan kuat, Memejalkan kulit dengan serta-merta ianya terbukti secara klinikal menjadikan kulit sentiasa terhidrat selama 48 jam

Untuk kulit yang bebas minyak, bebas pewarna dan bukan Komedogenik malah iamya cepat menyerap dan sesuai untuk semua jenis kulit

Neutrogena Hydro Boost Water Gel
Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Neutrogena Hydro Boost Water Gel serta merta menghilangkan kulit kering dan menjadikannya kelihatan licin, lembut dan terhidrat hari demi hari. Formula gel air yang memenangi anugerah dan terlaris menyerap dengan cepat dan serta-merta memberikan penghidratan yang kuat.

Produk ini mengandungi Hyaluronic Acid, hidrator yang terdapat secara semula jadi di kulit menarik kelembapan dan menguncinya. Formula ini menjadikan kulit lebih lembut dan licin.

Selain itu, ia adalah pelembap bebas minyak, jadi anda boleh memakainya sendiri atau di bawah solek sebagai primer halus dan halus.

• Tidak komedogenik (tidak akan menyumbat liang)
• 100% alkohol percuma

Bagaimana nak guna Neutrogena Hydro Boost Water Gel?

Sapukan secara merata ke muka dan leher selepas pembersihan.

Moisturizer yang terkenal ini berjaya mempunyai dua kualiti yang sangat diingini dalam satu – ia ringan dan menghidratkan. Seperti gel, tuntutannya, formula menyerap dengan cepat. Tetapi berkat bahan seperti asid hyaluronik, ia melembapkan seperti krim.

Bagi mereka yang mencari sesuatu, mereka boleh memakai sebelum keluar di siang hari atau memakai alat solek dengan selesa, formula yang cepat menyerap seperti ini adalah suatu keharusan pada mereka yang inginkan kulit lebih sihat.

Gel aquamarine ini pasti lebih menarik, tetapi adakah hydrator light as water cukup untuk memastikan kulit sentiasa lembut dan sihat? Saya menguji Neutrogena Hydro Boost Water Gel untuk melihat keberkesanan produk yang dijual di drugstore ini cukup untuk menghidrat kulit.

Bahan kandungan :

Asid hyaluronik (HA).

Hidrat dengan asid hyaluronik. Bahan yang terdapat di dalam produk ini adalah asid hyaluronik (HA). HA berfungsi dengan menarik kelembapan – hingga 1.000 kali berat  di dalam air – yang tidak akan merosakkan kulit tetapi menghidratnya. Dalam kes ini, ia dalam bentuk sodium hyaluronate, turunan dari HA, yang dapat menembusi lebih dalam daripada HA tulen.

error: Content is protected !!