Now Reading
Loreal Micellar Water Berkesan Menghilangkan Makeup

Loreal Micellar Water Berkesan Menghilangkan Makeup

Loreal Micellar Water

Loreal micellar water sangat penting untuk membersihkan segala kotoran makeup. Penggunaan loreal micellar water dapat mengurangkan risiko ditumbuhi jerawat, blackhead, whitehead, dan lain-lain akibat penyumbatan pori-pori kulit disebabkan adalah kotoran.

Micellar water bukanlah toner secara teknikal, tetapi secara amnya mempunyai kesan yang sama dengan toner penghidratan: ia membersihkan dan melembapkan kulit secara ringan. Kedua-duanya adalah produk berasaskan air ringan yang dapat membersihkan kulit. Tetapi toner sedikit lebih lurus daripada air micellar water.

Selain menghilangkan solek dan membersihkan kulit, micellar water dapat digunakan untuk membersihkan peluh setelah bersenam atau memperbaiki kecelakaan solek. Ini juga merupakan pilihan yang baik untuk menjaga kebersihan wajah ketika Anda tidak memiliki akses ke air, seperti ketika anda berkhemah.

Untuk jenis kulit, micellar water adalah produk yang universal, dengan formula yang dibuat untuk kulit kering, sensitif, dan kombinasi. Ahli dermatologi yang diperakui mengatakan bahawa mereka sangat sesuai untuk jenis kulit yang berjerawat.

1. Loreal Paris Nourishing Micellar Water

Loreal Micellar Water

Nourishing Micellar Water adalah micellar water dari Loreal Paris untuk membersihkan wajah, menghapus makeup, merawat, dan melembapkan kulit. Mengandungi molekul micellar untuk menarik debu dan kotoran pada kulit secara menyeluruh. Diperkaya dengan ekstrak mawar dari Perancis untuk melembapkan kulit. Formulanya lembut, ringan seperti air, dan tidak mengandung alkohol sehingga aman untuk kulit sensitif. Micellar water ini mudah digunakan. Cukup tuangkan Loreal Micellar Water pada kapas, lalu usap di wajah, dan tidak perlu dibilas.

Cara penggunaan:

1. Pagi dan malam, tuang secukupnya pada kapas

2. Untuk kulit kering, usap kapas ke seluruh wajah, tidak perlu digosok atau bilas

3. Tekan perlahan ke bulu mata, kelopak mata, dan bibir, lalu usap

Kebaikan: mampu membersihkan wajah, menghapus makeup, serta merawat dan melembapkan kulit.

Bahan-bahan: Aqua / Water, Hexyleneglycol, Glycerin, Poloxamer 184, Disodiumcocoamphodiacetate, Disodium Edta, Polyaminopropyl Biguanide

2. Loreal Paris Refreshing Micellar Water 

See Also
skin recycling
Loreal Micellar Water

Loreal Micellar Water ini adalah Refreshing Micellar Water iaitu untuk membersihkan wajah, menghapus makeup, dan merawat kulit. Ianya mengandung molekul micellar untuk menarik debu dan kotoran pada kulit secara menyeluruh. Formula Loreal Micellar Water lembut, ringan seperti air, dan tidak mengandung alkohol sehingga aman untuk kulit sensitif. Micellar water ini mudah digunakan. Cukup tuangkan pada kapas, lalu usap di wajah, dan tidak perlu dibilas.

Cara penggunaan:

1. Pagi dan malam, tuang secukupnya pada kapas

2. Untuk kulit kering, usap kapas ke seluruh wajah, tidak perlu digosok atau bilas

3. Tekan perlahan ke bulu mata, kelopak mata, dan bibir, lalu usap

Kebaikan:  Mampu membersihkan wajah dengan lebih efektif, menghapus segala kotoran makeup, serta merawat kulit. Sesuai untuk kulit berminyak dan kombinasi.

Bahan-bahan: Aqua / Water, Hexyleneglycol, Poloxamer 184, Disodiumcocoamphodiacetate, Disodium Edta, Polyaminopropyl Biguanide.

error: Content is protected !!