Now Reading
Kini sehingga 4 Sept SAHAJA, Rakyat Malaysia Boleh Tempah Penerbangan Ke Auckland, Perth, Bangkok & Banyak Lagi Dengan DISKAUN 31%! Ini caranya

Kini sehingga 4 Sept SAHAJA, Rakyat Malaysia Boleh Tempah Penerbangan Ke Auckland, Perth, Bangkok & Banyak Lagi Dengan DISKAUN 31%! Ini caranya

Malaysia

Tidakkah anda rindu melihat matahari terbit dari tingkap kapal terbang, atau mencuba makanan yang berbeza dan belajar tentang budaya lain? Kami tidak tahu tentang anda, tetapi pasti ramai rakyat Malaysia yang mengidamkan percutian! Bagi mereka yang ingin memuaskan nafsu anda untuk travel, di sini ada berita baik untuk anda…

Dari 22 Ogos hingga 4 September SAHAJA, rakyat Malaysia boleh merancang lebih awal & menempah penerbangan dengan DISKAUN 31% sempena Tawaran Super Merdeka AirAsia!

Promosi ini terpakai untuk semua tempat duduk DAN semua penerbangan dalam tempoh perjalanan 6 Februari 2023 hingga 31 Julai 2023. Oleh itu, jika anda merancang untuk melancong tahun depan, beli tiket penerbangan anda SEKARANG dan nikmati POTONGAN 31% sebelum tiket itu habis dijual!

Jika anda tidak pasti tempat untuk melawat, kami telah menyerlahkan berbilang tarikan untuk setiap destinasi yang dipilih di bawah. Pastikan anda menyemaknya!

Destinasi antarabangsa

1. Perth, Australia

Daripada muzium ke taman dan pantai, Perth tidak akan mengecewakan dengan kekayaan budaya dan pengalaman hidupan liar yang pelbagai! Anda boleh menyingkap kisah-kisah inspirasi warga Australia Barat di WA Museum Boola Bardip, atau mendaki ke puncak Jambatan Matagarup untuk melihat pemandangan bandar yang memukau!

Anda juga boleh melihat jerung gergasi, penyu, karang dan makhluk laut lain di The Aquarium of Western Australia, dan berkunjung ke Crawley Edge Boatshed, tempat Jay Chou merakam video muzik baharunya, “Pink Ocean”!

Harry Cunningham 0Bcavv524Aw Unsplash
Amanda Klamrowski Oo2L92V213C Unsplash

2. Sydney, Australia

Terletak di pantai paling terkenal di Sydney, Bondi Icebergs Pool terkenal dengan kolam air masin, sauna dan persembahan kumpulan tempatan. Ramai yang tidak tahu betapa Instagrammable tempat ini!

Selepas seharian mengembara dan bersiar-siar, anda juga boleh menaiki Manly Ferry untuk perjalanan yang menenangkan. Kagumi pemandangan indah Sydney Harbour sambil anda melalui Sydney Harbour Bridge, Sydney Opera House, Taronga Zoo dan Shark Beach!

Pexels Belle Co 785065
Joshua Ryder Racs4R1Uioa Unsplash

3. Auckland, New Zealand

Pengembara yang mencabar, anda pasti akan SUKA Auckland dan semua keseronokan yang ditawarkannya—bayangkan melompat ke langit dari Sky Tower setinggi 328 meter, atau melompat bungee dari Jambatan Pelabuhan Auckland!

Jika anda tidak suka memacu adrenalin, ikuti pelayaran menonton ikan lumba-lumba dan ikan paus di Viaduct Harbour, atau kunjungi Galeri Seni Auckland untuk melihat karya seni peneroka Eropah awal di New Zealand!

Auckland Skyjump 1266
Dev Benjamin Mzmqkm0Fnic Unsplash

4. Phu Quoc, Vietnam

Juga dikenali sebagai “pulau mutiara”, ini adalah tempat yang sesuai jika anda ingin meninggalkan semua masalah anda. Daripada pasir putih dan air jernih di Pantai Sao atau air terjun melata yang menakjubkan di Air Terjun Suoi Tranh ke Pasar Malam yang sibuk lengkap dengan ratusan gerai, terdapat banyak perkara untuk diterokai!

Lily Tran Ekvuscz7Jtc Unsplash

Chris Slupski Tcm6Cqjiq7Q Unsplash

5. Phnom Penh, Kemboja

Bandar ini menempatkan Monumen Kemerdekaan Phnom Penh yang dibina untuk meraikan kemerdekaan negara dan untuk menghormati mangsa perang. Terdapat juga Biara Phnom Reap, yang menampilkan taman-taman yang indah dan artifak Buddha purba yang dibina pada abad ke-13!

Daniel Bernard S5Bzhujfrcu Unsplash
Paul Szewczyk 7U1Xgrqfleg Unsplash

Destinasi domestik

1. Langkawi, Kedah

Cukup dengan Kereta Kabel Langkawi! Lihat baka buaya yang jarang ditemui dan berinteraksi dengan mereka melalui aktiviti yang menyeronokkan dan pertunjukan menarik di Crocodile Adventureland!

Untuk pengalaman pembelajaran yang mendalam, kunjungi Laman Padi Rice Garden untuk memberi penghormatan kepada petani. Ketahui cara menanam padi semasa anda berjalan melalui muzium, dan pergi ke sawah padi yang menghijau untuk menanam padi!

Abdelrahman Ismail Hsfjhvca0Pa Unsplash
Pexels Quang Nguyen Vinh 2162170

2. Miri, Sarawak

Suka mendaki? Jadi Bukit Kanada di Miri adalah wajib dikunjungi! Selain daripada melihat pemandangan terbaik bandar, anda juga akan menemui mercu tanda popular di puncak, seperti The Grand Old Lady (telaga minyak pertama Malaysia) dan Muzium Petroleum.

Taman Negara Bukit Lambir juga berbaloi untuk dikunjungi! Hutan hujan seluas 6,952 hektar ini menempatkan 257 spesies burung, rusa, tupai terbang dan banyak lagi. Laluan trekkingnya akan membawa anda ke air terjun dan kolam mandi yang menarik juga!

Petroleum Museum (Malaysia) - Wikipedia
Sarawak Borneo Miri Lambir

3. Sandakan, Sabah

Sandakan menonjolkan kepelbagaian biodiversitinya, dan Pusat Penemuan Hutan Hujan Sandakan hanyalah salah satu daripada banyak tarikan yang memenuhi keperluan pencinta alam semula jadi! Pusat ini mempunyai lebih 250 spesies burung dan jika anda bernasib baik, anda juga boleh melihat orang utan berbuai!

Selain itu, jangan lepaskan peluang anda untuk melihat penyu di Pulau Penyu Selingan! Ia merupakan kawasan pemuliharaan yang membolehkan pelancong menyaksikan penyu bertelur (Julai – Oktober) dan penetasan penyu (Mac – Julai).

2021 07 06
Jeremy Bishop 8Itugpnz As Unsplash

Tidak pasti juga bandar yang ingin anda lawati dalam senarai di atas? jangan risau! Selain daripada destinasi di atas, Tawaran Super Merdeka AirAsia juga terpakai di banyak tempat lain.

Jadi cepat dan tempah penerbangan anda sebelum promosi tamat!

Raikan Merdeka tahun ini dengan merancang percutian yang berbaloi dengan DISKAUN 31%! ICYMI, berikut ialah rekap semua butiran penting yang perlu diambil perhatian sebelum anda menempah penerbangan anda:

Tempoh Tempahan: 22 Ogos – 4 September 2022
Tempoh Perjalanan: 6 Februari – 31 Julai 2023


Terbang ke destinasi ini:
Domestik: Alor Setar, Pulau Pinang, Langkawi, Johor Bahru, Kota Kinabalu, Sandakan, Kuching, Sibu, dan banyak lagi


ASEAN: Bangkok (Lapangan Terbang Antarabangsa Don Mueang atau Lapangan Terbang Suvarnabhumi), Krabi, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai, Bandar Ho Chi Minh, Hanoi, Da Nang, Nha Trang, Phu Quoc, Singapura, Kochi, Hyderabad dan banyak lagi


Antarabangsa (dengan AirAsia X): Perth, Melbourne, Sydney, Auckland.


Destinasi Premium Flatbed (juga diskaun 31%)- Terbang dari Kuala Lumpur ke:
Kota Kinabalu
Perth
Melbourne
Sydney
Auckland


Pssst, Pemegang Kad VISA juga boleh menikmati tambahan RM15 OFF penerbangan AirAsia! Hanya belanja minimum RM200 dan simpan kad VISA anda sebagai kaedah pembayaran pilihan.

error: Content is protected !!