Keluarkan Duit ASB Secara Online Dengan 3 Langkah Mudah

keluarkan duit asb

Untuk keluarkan duit ASB anda boleh melakukannya di mana-mana akaun unit amanah ASNB seperti Amanah Saham Bumiputera, Amanah Saham Nasional, Amanah Saham Wawasan 2020 dan lain-lain lagi.

Cara keluarkan duit ASB secara online... Jimat masa dan tenaga... klik, klik duit masuk - Sinar Plus

Jumlah minimum untuk sekali pengeluaran ialah RM100 dan jumlah transaksi dibenarkan hanyalah sebanyak 3 kali sebulan. ASB ini juga merupakan satu kaedah penyimpanan untuk jangka masa yang panjang.

ASB lebih baik daripada akaun simpanan anda, kerana ia berisiko rendah dan menawarkan kecairan yang besar untuk dikeluarkan setiap kali anda memerlukan wang. Keluarkan duit asb secara online merupakan kemudahan yang dinikmati pada zaman kini tanpa perlu beratur di bank.

Tetapi, proses mengeluarkan wang boleh menjadi lambat dan sukar terutama sekali ketika anda tidak mempunyai banyak masa, tetapi anda masih memerlukan wang tersebut. Kadang-kadang, hanya memikirkannya boleh membuat anda kecewa. Kini, anda tidak perlu lagi bangun awal dan beratur panjang di kaunter untuk keluarkan duit asb !

Cara Keluarkan Duit ASB:-

Cara Keluarkan Duit ASB Online, Tidak Perlu Pergi Ke Bank - Portal Malaysia

1. Pertama, anda perlu memastikan bahawa nombor telefon anda dengan ASNB telah dikemas kini untuk mendaftar sebagai pengguna portal ASNB. Untuk melakukan ini, anda boleh mengunjungi mana-mana Cawangan atau Ejen ASNB (Maybank, Maybank Islamic, CIMB Bank, RHB Bank, Pos Malaysia, Affin Bank, Bank Simpanan Nasional, Alliance Bank, AmBank dan AmBank Islamic). Ini untuk memastikan perinciannya sah dan tepat; bukan suka-suka. Anda TIDAK BOLEH melakukan ini dalam talian kerana pegawai perlu mengesahkan IC (MyKad) anda sebelum sebarang data dapat dikemas kini.

2. Setelah diselesaikan, anda kini boleh mendaftar sebagai pengguna portal ASNB.

3. Apabila butiran anda selesai, hanya anda yang boleh membuat pengeluaran dalam talian. Anda hanya perlu mengklik Portfolio anda, kemudian klik Transaksi pada unit amanah yang diperlukan dan pilih Penebusan.

Apa yang anda harus tahu mengenai cara keluarkan duit asb secara online

 • Had pengeluaran maksimum adalah RM500 sebulan (kerana mereka ingin mendorong anda sebagai pemegang unit untuk mengekalkan pelaburan lebih lama untuk mendapatkan faedah pelaburan dan hanya menarik apabila perlu).
 • Jumlah minimum pengeluaran adalah RM100 setiap transaksi.
 • Jumlah transaksi yang dibenarkan adalah 3 kali sebulan.
 • Anda hanya boleh mengeluarkan (menebus) dari akaun unit amanah anda.
 • Mana-mana unit amanah ASNB dibenarkan untuk pengeluaran dalam talian KECUALI untuk ASN Equity 5 dan ASN Sara 2.
 • Tanpa caj tambahan (buat masa ini).
 • Jumlah tersebut akan dipindahkan ke akaun bank pemegang unit yang didaftarkan dengan myASNB pada hari kerja berikutnya.
 • Waktu operasi adalah mengikut waktu operasi portal myASNB dan aplikasi mudah alih myASNB yang ada:

        – Dana Unit Amanah Harga Tetap: Isnin hingga Ahad, 7.00 pagi – 6.00 petang, waktu tempatan

        – Dana Unit Amanah Harga Berubah: Isnin hingga Ahad, 7.00 pagi – 4.00 petang, waktu tempatan

Soalan Lazim (FAQ)

Apa lagi yang boleh anda lakukan dengan portal dalam talian ASNB?

See Also
lembaga getah malaysia
 • mendapatkan maklumat portfolio pelaburan anda
 • lihat rekod transaksi dan penyata akaun MyASNB
 • membuat pelaburan ASNB tambahan.

Begitu mudah, kan? Mudah-mudahan, kita semua dapat memanfaatkan kemudahan ini lah. Kami gembira melihat syarikat pelaburan yang berkaitan dengan kerajaan ini maju di barisan hadapan digital.

Oleh kerana itu, kerana kemudahan keluarkan duit asb secara atas talian jangan seronok sangat mengeluarkan wang anda, lakukan HANYA bila perlu, okey?

Rujukan:

https://thespringmoney.com/3-tips-to-withdrawal-asb-online-through-myasnb/

https://loanstreet.com.my/learning-centre/how-to-withdraw-asb-asnb-online

error: Content is protected !!